Suurin osa paikallisista rintasyövistä on toteamishetkellä oireettomia. Tavallisin rintasyövän oire on aristamaton kyhmy, joka voi löytyä myös kainalosta. Aina minkäänlaisia oireita tai kyhmyä ei ole todettavissa, vaan syöpä huomataan esimerkiksi mammografiaseulonnan yhteydessä.

Mahdollisia rintasyöpäoireita ja syitä hakeutua rintojen tutkimukseen

  • Kipu rinnassa
  • Kyhmy rinnassa
  • Nännin tai rinnan ihon vetäytyminen
  • Vuoto
  • Turvotus

On hyvä muistaa, että edellä mainitut oireet voivat liittyä myös moniin muihin seikkoihin kuin rintasyöpään. Suosittelemme kuitenkin tilanteen tarkistuttamista asiantuntijalla, jotta oireet voidaan diagnosoida ja hoitaa asianmukaisesti.

Rintojen omatarkkailu on tärkeää

Rintasyövän mahdollisimman varhaiseksi toteamiseksi rintojen omatarkkailu on tärkeää, vaikkakaan kaikkia syöpäkasvaimia ei näin voi löytää. Rintasyövän hoitotulokset ovat erittäin hyvät silloin, kun rintasyöpä havaitaan riittävän ajoissa. Lue asiantuntijoidemme ohjeet rintojen omatarkkailuun täältä.

Rintasyövän seulonta ja lisätutkimukset

Rintasyövän seulontatutkimuksella pyritään havaitsemaan rintasyöpä aikaisemmin kuin ilman rintasyöpäseulontaa pystyttäisiin.  Suomessa noin 50–69-vuotiaat naiset kutsutaan rintasyövän seulontaan kahden vuoden välein. Rintasyöpäseulonnan menetelmänä käytetään mammografiaa.

Magneettitutkimus on yksi herkimmistä menetelmistä rintasyövän toteamisessa. Sen hyöty on suurin ennen neulanäytteen ottamista. Se antaa lisäinformaatiota, kun tutkitaan tarkemmin syövän kokoa, paikallista levinneisyyttä ja kun tehdään leikkaussuunnitelmaa. Lue lisää rintojen magneettitutkimuksesta ja rintasyövän diagnostiikasta täältä.

Jos epäilette rintasyöpää tai olette saanut rintasyöpädiagnoosin, pääsette Docrateen erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä. Lääkäri kartoittaa tilanteen ja tarvittaessa suosittelee jatkotutkimuksia. Tyypillisiä tarpeellisia lisätutkimuksia ovat ultraäänitutkimuksen yhteydessä otettava neulanäyte ja/tai magneettikuvaus. Jo ensimmäisestä vastaanotosta alkaen saatte Docrateella oman lääkärin. Koordinoiva hoitaja puolestaan vastaa siitä, että hoito sujuu mahdollisimman jouhevasti ja nopeasti. Hän auttaa teitä käytännön asioissa sekä toimii tukenanne koko hoitopolun.
Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Kokemuksia rintasyövästä

Heli Auranen oli lomailemassa miehensä kanssa Floridassa Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2016, kun hän huolestui rinnassaan olevasta kyhmystä. Hän kertoo, ettei ollut juurikaan itse tutkinut rintojaan aiemmin, eikä löytynyt kyhmy oikeastaan edes tuntunut seistessä. Suvussakaan ei rintasyöpää ollut aiemmin.
Lue Helin tarina rintasyövästä.

Rintasyöpäpotilaan kokemus - Helin tarina
Rintasyöpäpotilaan kokemus – Helin tarina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)