Eturauhassyövän hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti taudin ominaisuuksien mukaan. Hoidon valintaan vaikuttavat muut mahdolliset sairaudet, mahdolliset viitteet niin sanottuun korkean riskin eturauhassyöpään, levinneisyystutkimusten tulokset sekä tietenkin potilaan omat toiveet.

Paikallinen prostatasyöpä voidaan parantaa sädehoidolla tai leikkauksella. Syövän ominaisuuksista riippuen sädehoito voidaan räätälöidä hyvin monella eri tavalla. Ulkoisessa sädehoidossa on valittavana useita eri tekniikoita ja sädehoito voidaan antaa myös kudoksensisäisesti HDR-brakyhoitona. Aggressiivisissa syövissä saadaan todennäköisimmin paras hoitotulos yhdistämällä ulkoinen sädehoito kudoksensisäiseen korkean annosnopeuden HDR-hoitoon. Riskitekijöiden perusteella sädehoitoon voidaan yhdistää lisäksi hormonihoito.

Eturauhassyövän sädehoidon haittavaikutusten minimoimiseksi hyödynnämme SpaceOAR Hydrogel -nimistä valmistetta osana jokaisen sädehoitoa saavan eturauhassyöpäpotilaan standardihoitoa. SpaceOar on eturauhasen ja peräsuolen väliin ruiskutettava geelimäinen materiaali, jonka tarkoitus on siirtää peräsuolta pois eturauhasen välittömästä läheisyydestä sädehoidon aikana, vähentäen peräsuolen saamaa sädetysannosta ja sädehoidon pitkäaikaishaittavaikutusten riskiä.

Eturauhassyöpähoitoihin liittyen suositellaan käyntiä uroterapeutin, fysioterapeutin tai esimerkiksi ravitsemukseen tai seksuaaliterapiaan perehtyneen asiantuntijan vastaanotolla. He voivat antaa kotihoito-ohjeita esimerkiksi toipumista edistäviin harjoitteisiin sekä yleiseen hyvinvointiin liittyen.

Levinnyt eturauhassyöpä vaatii moniammattillista kokemusta ja useita eri hoitomuotoja

Käytössämme on perinteisten eturauhassyövän hoitomuotojen lisäksi isotooppihoitomuodot kuten radium-223- ja samarium -hoito. Korkean riskin ja paikallisesti levinneessä eturauhassyövässä HDR-brakyhoito tehostehoitona yhdessä tavanomaisen ulkoisen sädehoidon kanssa mahdollistaa samanaikaisesti sekä sädeannoksen kasvattamisen että sivuvaikutusten todennäköisyyden minimoinnin.

Lue lisää yksilöllisestä ja uusimpia hoitomuotoja hyödyntävästä levinneen eturauhassyövän hoidosta.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16