Suomessa noin 50-69 -vuotiaat naiset kutsutaan rintasyövän kansalliseen seulontatutkimukseen kahden vuoden välein. Rintasyöpäseulonnan menetelmänä käytetään mammografiaa.

Rintasyövän seulonta Docrates Syöpäsairaalassa

Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpäseulonnan periaatteena toimii USA:n (NCCN) ja Ruotsin käytäntö. Suosittelemme seulontaa kaikille 40–74 –vuotiaille naisille 18-24 kuukauden välein.

Jos geenivirheen perusteella rintasyövän riski on huomattavasti suurempi (geenivirheet BRCA1 ja BRCA2), on rintojen kuvaus hyvä tehdä vuosittain aina 25 ikävuodesta 74 ikävuoteen saakka. Mikäli riski on kohtalaisesti suurentunut (20 %:n riski sairastua rintasyöpään tai kohtalaisen riskin geenivirhe), säännöllinen seulonta kannattaa aloittaa viisi vuotta ennen nuorimman sukulaisen rintasyöpään sairastumista, kuitenkin viimeistään 40-vuotiaana.

Docrates Syöpäsairaalassa seulontatutkimusta suositellaan tehtäväksi mammografian ja ultraäänen yhdistelmällä, sillä vain jompaakumpaa käyttämällä osa rintasyövistä jää aina huomaamatta. Vaihtoehtona mammografialle voi olla myös magneettikuvaus. Sen käyttämistä ensisijaisena tutkimusmenetelmänä puoltaa perinnöllisen rintasyövän riskialttius, tiivis rintakudos, joissain tapauksissa kookkaat rinnat sekä aiemmin epämiellyttävänä koettu mammografia.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

Ajanvaraus

010 773 2000

ma-to 8-18, pe 8-16

Yhteydenottopyyntö