Naispotilas ja onkologi

Rintasyöpä

Rintasyöpää voidaan hoitaa tehokkaasti. Tärkeää on mahdollisimman varhainen toteaminen, huolellinen tutkimus ja räätälöity hoito. Docrates Syöpäsairaala on rintasyövän tutkimuksen ja yksilöllisen hoidon huippuyksikkö Helsingissä. Rintasyöpään perehtyneen erikoislääkärimme vastaanotolle pääsee nopeasti ilman lähetettä. Tarjoamme korkeatasoisen kirurgisen osaamisen ja viimeisimmät hoitomuodot. Oma hoitotiimi on tukenasi koko hoitopolun.

Miksi rintasyövän hoitoon Docrateelle?

 • Nopeasti leikkaukseen ja jatkohoitoon

 • Kirurginen osaaminen säästävissä leikkauksissa

 • Rintasyöpäkirurgi, syöpälääkäri ja radiologi suunnittelevat hoidon tiiviissä yhteistyössä

 • Yksilöllisesti räätälöity sädehoito

Nopea hoitoonpääsy ja tyytyväiset potilaat

 • Ensimmäisestä yhteydenotosta leikkaukseen 12 päivässä

 • Koko hoitokokonaisuus koordinoidaan saman katon alla

 • Omalääkäri ja omahoitaja

 • Erittäin tyytyväisiä potilaita peräti 94%

Rintasyövän hoito kehittyy huimaa vauhtia, ja hoitovaihtoehtoja on tarjolla useita. Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpää hoidetaan tehokkaasti räätälöimällä hoidot aina yksilöllisesti jokaiselle potilaalle.

Sivuiltamme löydät tietoa kokonaisvaltaisesta, yksilöllisesti räätälöidystä ja viiveettömästä rintasyövän diagnostiikasta ja hoidosta.

Rintasyöpä – oireet

Suurin osa paikallisista rintasyövistä on toteamishetkellä oireettomia. Tavallisin rintasyövän oire on aristamaton kyhmy, joka voi löytyä myös kainalosta. Aina minkäänlaisia oireita tai kyhmyä ei ole todettavissa, vaan rintasyöpä huomataan esimerkiksi mammografiaseulonnan yhteydessä.

Mahdollisia rintasyöpäoireita ja syitä hakeutua rintojen tutkimukseen ovat esimerkiksi kipu, kyhmy, vuoto tai turvotus rinnassa. On hyvä muistaa, että edellä mainitut oireet voivat liittyä myös moniin muihin seikkoihin kuin rintasyöpään. Suosittelemme kuitenkin tilanteen tarkistuttamista asiantuntijalla, jotta oireet voidaan diagnosoida ja hoitaa asianmukaisesti. Lue lisää rintasyövän oireista.

Rintasyöpä – toteaminen

Rintasyövän toteaminen eli diagnoosivaihe alkaa syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolla. Tässä vaiheessa henkilöllä on useimmiten diagnosoitu rintasyöpä mammografia– tai ultraäänitutkimuksessa tai hän on itse löytänyt rinnastaan jotain epäilyttävää. Docrates Syöpäsairaalassa erikoislääkäri kartoittaa tilanteen ja tarvittaessa suosittelee jatkotutkimuksia. Tyypillisiä tarpeellisia lisätutkimuksia ovat ultraäänitutkimuksen yhteydessä otettava neulanäyte ja/tai magneettikuvaus.

Magneettitutkimus on yksi herkimmistä menetelmistä rintasyövän toteamisessa. Se antaa lisätietoa, kun tutkitaan tarkemmin syövän kokoa ja paikallista levinneisyyttä sekä kun tehdään leikkaussuunnitelmaa. Rintojen kuvantamista varten Docrates Syöpäsairaalalla on spesifit magneettikelat, jotka antavat erittäin tarkan kuvan rintasyövän paikallisesta laajuudesta ja levinneisyydestä, on sitten kyse rintasyöpäleikkauksen tai sädehoidon suunnittelusta. Lue lisää rintasyövän diagnostiikasta.

Rintasyöpäleikkaus

Paikallisen rintasyövän ensimmäinen hoito on leikkaus. Docrates Syöpäsairaalassa pääset rintasyöpäleikkaukseen viiveettä. Tarvittavat tutkimukset, kuten vartijaimusolmukekartoitus, tehdään Docrateella ennen leikkausta. Asiantuntijamme suosittelevat magneettitutkimusta ennen leikkausta rintasyövän levinneisyyden kartoittamiseksi.

Korkeatasoinen kirurginen hoitotiimi sekä Docrateen oma lääkäri, koordinoiva hoitaja ja muut erikoisosaajat toimivat tiiviissä yhteistyössä, jotta rintasyöpäleikkaus toteutuu nopeasti ja onnistuu mahdollisimman hyvin. Pienikokoinen rintasyöpä pyritään Docrates Syöpäsairaalassa aina leikkaamaan rintaa säästäen. Osassa tapauksista tarvitaan rinnanpoistoleikkaus. Rinta voidaan haluttaessa rekonstruoida samassa leikkauksessa tai vasta hoitojen jälkeen lähtötilanteesta riippuen. Lue lisää rintasyöpäleikkauksesta.

Rintasyöpä – lääkehoito ja sädehoito

Mikäli rintasyöpäkasvaimessa todetaan lisääntyneeseen uusiutumisriskiin viittaavia ominaisuuksia, suositellaan leikkauksen jälkeen lisähoitoja uusiutumisen ehkäisemiseksi. Useat tarvitsevat ja ottavat näitä liitännäishoitoja. Lue rintasyövän säde- ja lääkehoidosta.

Rintasyöpä – ennuste, seuranta ja uusiutuminen

Rintasyövän ennusteeseen vaikuttavat monet tekijät. Rintasyövän hoidot kehittyvät jatkuvasti, jonka myötä rintasyövän ennuste paranee jatkuvasti.

Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpäpotilas käy aina omalla lääkärillään yksilöllisen suunnitelman mukaisilla seurantakäynneillä. Docrateella jatkotutkimuksiin pääsee välittömästi, mikäli hoitojen jälkeen ilmenee oireita tai huolta, jotka vaativat lisäselvittelyjä.

Lue lisää rintasyövän ennusteesta, seurannasta ja uusiutumisesta.

Rintasyöpä – levinneisyyden tutkiminen ja hoito

Tarpeesta riippuen tehdään levinneisyystutkimuksia sen varmistamiseksi, ettei syöpäkudosta löydy muualta elimistöstä. Docrates Syöpäsairaalassa on saatavilla edistykselliset tekniikat ja laitteet rintasyövän levinneisyyden tutkimiseen. Levinneen rintasyövän hoito räätälöidään aina yksilöllisesti. Lue lisää levinneen rintasyövän tutkimuksesta ja hoidosta.

Perinnöllinen rintasyöpä

Rintasyöpään sairastuneista lähes 30 %:lla on suvussa toinenkin rintasyöpä. Tällainen voi hyvinkin johtua sattumasta, mutta taustalla saattaa olla myös periytyvä alttius. Rintasyövistä noin 5-10 %:n taustalla arvioidaan olevan suvussa periytyvä yksittäisen geenin mutaatio, josta ns. BRCA-geenivirheet ovat selvästi tavallisimpia.

Miten perinnöllisyyttä voi tutkia, jos epäilykset kaihertavat mieltä ja edellä mainittuja viitteitäkin löytyy? Lue aiheesta täältä.

Maksuttomat kliiniset lääketutkimukset rintasyöpään sairastuneille

Docrateella on mahdollisuus osallistua myös potilaalle maksuttomiin lääketutkimuksiin. Tietoa käynnissä olevista tutkimuksista löydät täältä.

Hoitoon nopeasti, ilman lähetettä

Docrates Syöpäsairaalan rintasyövän hoidon asiantuntijoilla on vankka kokemus rintasyövän diagnostiikasta ja hoidosta. Kaiken perustana on oikea syöpädiagnoosi: käytössämme olevien viimeisimpien diagnosointilaitteiden sekä kliinisen henkilökunnan ammattitaidon avulla rintasyövän tarkka luonne ja levinneisyys saadaan selville, jolloin hoito saadaan kohdennettua optimaalisesti.

Docrateella oma rintasyöpä-hoitotiimisi sekä täydentävät tukipalvelumme takaavat parhaat edellytykset parantua ja säilyttää hyvän elämänlaadun sairaudesta huolimatta. Potilaamme ovatkin erittäin tyytyväisiä saamansa hoitoon ja palveluun ja suosittelevat meitä. Lue rintasyöpäpotilaidemme kokemuksia.

Katso videomme: Rintasyövän yksilöllinen hoito Docrates Syöpäsairaalassa:

Hoitoonpääsyajat Docrates Syöpäsairaalassa – Rintasyöpä

Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpään erikoistuneen lääkärin vastaanotolle pääsee nopeasti ja ilman lähetettä. Järjestämme tarvittavat tutkimukset heti ja kaikki kätevästi saman katon alla.

 • Ensimmäisestä yhteydenotosta rintasyöpäleikkaukseen keskimäärin 12 päivässä*

Ota yhteyttä rintasyöpähoitajaamme Helena Juutiseen, ja kysy lisää, puh. 010 773 2000. Autamme mielellämme.

*Keskimääräinen aika rintasyöpäpotilailla 1.1.-31.3.2019

Potilastarinat

Potilaan kokemus: Rintasyöpä ei yllättänyt Outia

Outi Swanljung oli 67-vuotias, kun hän sai kuulla sairastavansa rintasyöpää. Hän ei yllättynyt.  – Olin jo odottanutkin sitä, hän kertoo. Nyt syöpää ei enää ole, ja Outi on oppinut arvostamaan elämää aivan uudella tavalla. Outi Swanlju...

Miksi tulla Docrateelle?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa

 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa

 • Henkilökohtaisuus: omalääkäri ja oma hoitotiimi

 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

 • Joustavuus hoitopaikoissa: muiden hoitopaikkojen tutkimuksia ja hoitoja on mahdollista nopeuttaa ja täydentää Docrateella

Ota yhteyttä, autamme mielellämme! 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)