Rintasyöpä

Docrates Syöpäsairaala on rintasyövän tutkimuksen ja hoidon huippuyksikkö Helsingissä. Meillä rintasyöpään perehtyneen erikoislääkärin vastaanotolle, tutkimuksiin, rintasyöpäleikkaukseen ja jatkohoitoon pääsee heti ilman lähetettä.

Miksi rintasyövän hoitoon Docrateelle?

 • Nopeasti leikkaukseen ja jatkohoitoon

 • Kirurginen osaaminen säästävissä leikkauksissa

 • Rintasyöpäkirurgi, syöpälääkäri ja radiologi suunnittelevat hoidon tiiviissä yhteistyössä

 • Yksilöllisesti räätälöity sädehoito

Nopea hoitoonpääsy ja tyytyväiset potilaat

 • Diagnoosi muutamassa päivässä

 • Hoitojen aloitus viikossa

 • Koko hoitokokonaisuus koordinoidaan saman katon alla

 • Omalääkäri ja omahoitaja

 • Erittäin tyytyväisiä potilaita peräti 94%

Rintasyövän hoito kehittyy huimaa vauhtia. Hoitovaihtoehtoja on useita. Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpää hoidetaan tehokkaasti räätälöimällä hoidot aina yksilöllisesti jokaiselle potilaalle.

Näiltä sivuiltamme löydät tietoa kokonaisvaltaisesta, yksilöllisesti räätälöidystä ja viiveettömästä rintasyövän tutkimuksesta ja hoidosta.

Rintasyövän oireet

Suurin osa paikallisista rintasyövistä on toteamishetkellä oireettomia. Tavallisin rintasyövän oire on aristamaton kyhmy, joka voi löytyä myös kainalosta. Aina minkäänlaisia oireita tai kyhmyä ei ole todettavissa, vaan syöpä huomataan esimerkiksi mammografiaseulonnan yhteydessä. Mahdollisia rintasyöpäoireita ja syitä hakeutua rintojen tutkimukseen ovat esimerkiksi kipu tai kyhmy rinnassa, vuoto tai turvotus. On hyvä muistaa, että edellä mainitut oireet voivat liittyä myös moniin muihin seikkoihin kuin rintasyöpään. Suosittelemme kuitenkin tilanteen tarkistuttamista asiantuntijalla, jotta oireet voidaan diagnosoida ja hoitaa asianmukaisesti. Lue lisää rintasyövän oireista.

Rintasyövän toteaminen

Rintasyövän toteaminen eli diagnoosivaihe alkaa syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolla. Tässä vaiheessa henkilöllä on useimmiten diagnosoitu syöpä mammografia- tai ultraäänitutkimuksessa tai hän on itse löytänyt rinnastaan jotain epäilyttävää. Docrates Syöpäsairaalassa erikoislääkäri kartoittaa tilanteen ja tarvittaessa suosittelee jatkotutkimuksia. Tyypillisiä tarpeellisia lisätutkimuksia ovat ultraäänitutkimuksen yhteydessä otettava neulanäyte ja/tai magneettikuvaus.

Magneettitutkimus on yksi herkimmistä menetelmistä rintasyövän toteamisessa. Se antaa lisäinformaatiota, kun tutkitaan tarkemmin syövän kokoa, paikallista levinneisyyttä ja kun tehdään leikkaussuunnitelmaa. Rintojen kuvantamista varten Docrates Syöpäsairaalalla on spesifit magneettikelat, jotka antavat erittäin tarkan kuvan syövän paikallisesta laajuudesta ja levinneisyydestä, on sitten kyse leikkauksen tai sädehoidon suunnittelusta. Lue lisää rintasyövän diagnostiikasta ja magneettikuvauksesta. 

Rintasyöpäleikkaus

Paikallisen rintasyövän ensimmäinen hoito on leikkaus. Docrates Syöpäsairaalassa pääset rintasyöpäleikkaukseen viiveettä. Tarvittavat tutkimukset, kuten vartijaimusolmukekartoitus, tehdään Docrateella ennen leikkausta. Asiantuntijamme suosittelevat magneettitutkimusta ennen leikkausta syövän levinneisyyden kartoittamiseksi.

Korkeatasoinen kirurginen hoitotiimi sekä Docrateen oma lääkäri, koordinoiva hoitaja ja muut erikoisosaajat toimivat tiiviissä yhteistyössä, jotta rintasyöpäleikkaus toteutuu nopeasti ja onnistuu mahdollisimman hyvin. Pienikokoinen syöpä pyritään Docrates Syöpäsairaalassa aina leikkaamaan rintaa säästäen. Osassa tapauksista tarvitaan rinnanpoistoleikkaus. Rinta voidaan haluttaessa rekonstruoida samassa leikkauksessa tai vasta hoitojen jälkeen lähtötilanteesta riippuen. Lue lisää rintasyöpäleikkauksesta.

Rintasyövän ennuste ja uusiutuminen

Mikäli rintasyöpäkasvaimessa todetaan lisääntyneeseen uusiutumisriskiin viittaavia ominaisuuksia, suositellaan leikkauksen jälkeen lisähoitoja uusiutumisen ehkäisemiseksi. Rintasyövän ennusteeseen vaikuttavat monet tekijät. Rintasyövän hoidot kehittyvät jatkuvasti, jonka myötä rintasyövän ennuste paranee jatkuvasti. Lue lisää rintasyövän ennusteesta ja uusiutumisesta.

Rintasyövän levinneisyyden tutkiminen ja hoito

Tarpeesta riippuen tehdään levinneisyystutkimuksia sen varmistamiseksi, ettei syöpäkudosta löydy muualta elimistöstä. Docrates Syöpäsairaalassa on saatavilla edistykselliset tekniikat ja laitteet rintasyövän levinneisyyden tutkimiseen. Levinneen rintasyövän hoito räätälöidään aina yksilöllisesti. Lue lisää levinneen rintasyövän tutkimuksesta ja hoidosta.

Rintasyövän seuranta

Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpäpotilas käy aina omalla lääkärillään yksilöllisen suunnitelman mukaisilla seurantakäynneillä. Docrateella jatkotutkimuksiin pääsee välittömästi, mikäli hoitojen jälkeen ilmenee oireita tai huolta, jotka vaativat lisäselvittelyjä. Lue lisää seurannasta.

Perinnöllinen rintasyöpä

Rintasyöpään sairastuneista lähes 30 prosentilla on suvussa toinenkin rintasyöpä. Tällainen voi hyvinkin johtua sattumasta, mutta taustalla saattaa olla myös periytyvä alttius. Rintasyövistä noin 5-10 prosentin taustalla arvioidaan olevan suvussa periytyvä yksittäisen geenin mutaatio, josta ns. BRCA-geenivirheet ovat selvästi tavallisimpia.

Miten perinnöllisyyttä voi tutkia, jos epäilykset kaihertavat mieltä ja edellä mainittuja viitteitäkin löytyy? Lue aiheesta täältä.

Hoitoon nopeasti, ilman lähetettä

Docrates Syöpäsairaalan rintasyövän hoidon asiantuntijoilla on vankka kokemus rintasyövän diagnoosista ja hoidosta. Kaiken perustana on oikea syöpädiagnoosi: käytössämme olevien viimeisimpien diagnosointilaitteiden sekä kliinisen henkilökunnan ammattitaidon avulla rintasyövän tarkka luonne ja levinneisyys saadaan selville, ja hoito kohdentuu näin optimaalisesti.

Docrateella oma rintasyöpä-hoitotiimisi sekä täydentävät tukipalvelumme takaavat parhaat edellytykset parantua ja säilyttää hyvän elämänlaadun sairaudesta huolimatta. Potilaamme ovatkin erittäin tyytyväisiä saamansa hoitoon ja palveluun ja suosittelevat meitä. Lue rintasyöpäpotilaidemme kokemuksia.


Katso video: Sädehoidon erikoislääkäri Leila Vaalavirta ja Laser Tilkan kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiina Jahkola kertovat rintasyövän hoidosta.

Maksuttomat kliiniset lääketutkimukset rintasyöpään sairastuneille

Docrateella on mahdollisuus osallistua myös potilaalle maksuttomiin lääketutkimuksiin. Käynnissä olevista tutkimuksista lisätietoa täältä.

Potilastarinat

Potilaan kokemus: Rintasyöpä ei yllättänyt Outia

Outi Swanljung oli 67-vuotias, kun hän sai kuulla sairastavansa rintasyöpää. Hän ei yllättynyt.  – Olin jo odottanutkin sitä, hän kertoo. Nyt syöpää ei enää ole, ja Outi on oppinut arvostamaan elämää aivan uudella tavalla. Outi Swanljun...

Miksi tulla Docrateelle?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa

 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa

 • Henkilökohtaisuus: omalääkäri ja oma hoitotiimi

 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

 • Joustavuus hoitopaikoissa: muiden hoitopaikkojen tutkimuksia ja hoitoja on mahdollista nopeuttaa ja täydentää Docrateella

Ota yhteyttä, autamme mielellämme! 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)