Rintasyövän hoito kehittyy huimaa vauhtia, ja hoitovaihtoehtoja on tarjolla useita. Hoitojen kehittymisen myötä myös rintasyövän ennuste paranee jatkuvasti. Noin yhdeksän kymmenestä rintasyöpäpotilaasta on elossa viiden vuoden kuluttua taudin toteamisesta, ja heistä suuri osa on parantunut taudista kokonaan.
Ennen hoitopäätöksiä rintasyövän diagnostiikka on syytä tehdä huolellisesti. Rintasyövän diagnostiikassa ja hoidon suunnittelussa tärkeässä roolissa ovat kuvantamistutkimukset ja kudosnäytteet. Tarpeelliset lisätutkimukset, kuten rintojen magneettikuvaus, tehdään Docrateella yleensä aina ennen leikkausta. Tutkimusten laadun takaavat asianmukaiset laitteet sekä radiologien ja röntgenhoitajien kokemus ja ammattitaito. Rintasyövän levinneisyyden selvittämiseksi Docrates Syöpäsairaalassa on edistykselliset tekniikat ja laitteet. Keskeistä on saada luotettava kokonaiskuva, jonka perusteella rintasyövän hoito pystytään optimoimaan alusta alkaen parhaalla mahdollisella tavalla.
Aivan viime vuosina on löytynyt myös uusia tehokkaiksi osoittautuneita lääkehoitoja, joita Docrateella hyödynnetään aktiivisesti.
Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpää hoitavat lääkärit ovat rintasyövän diagnostiikan ja hoidon kokeneita ammattilaisia. Potilaat pääsevät rintasyöpäleikkaukseen nopeasti. Teemme sinulle yksilöllisen suosituksen, joka perustuu syövän uusiutumisriskiin sekä arvioon eri hoitomuotojen soveltuvuudesta ja vaikuttavuudesta.
Molekyylidiagnostiikka rintasyövän hoidossa
Rintayövän diagnostiikassa voidaan hyödyntää molekyylidiagnostiikkaa, jonka avulla analysoidaan kasvaimesta tai verestä otetusta näytteestä syöpäkasvaimen geeneissä olevat poikkeamat. Kun syöpäkasvaimen geenipoikkeamat tutkitaan, saadaan molekyylitason tietoa siitä, mikä hoito tehoaa juuri kyseisen syövän alatyyppiin, tiettyyn mutaatioon geenissä.
Tarkan molekyylidiagnostiikan avulla on mahdollisuus löytää potilaalle sopivia lääkehoitovaihtoehtoja. Lisäksi sillä voidaan sulkea pois lääkkeitä, joista ei suurella todennäköisyydellä ole hyötyä ja joita ei siksi kannata edes kokeilla. Jokaisen potilaan samakin syöpä on geneettisesti omanlaisensa, minkä vuoksi esimerkiksi täsmälääke, joka auttaa yhtä, ei välttämättä auta toista.