Mammografiaan nopeasti – Kokenut ja ystävällinen hoitotiimi

Mammografia on rintojen röntgenkuvaus, jonka avulla selvitellään rinnan rakennetta ja pyritään löytämään mahdolliset hoitoa vaativat muutokset. Mammografiassa rinnat kuvataan yleensä kahdesta tai kolmesta suunnasta. Jos olet käynyt mammografiakuvauksessa aikaisemmin, radiologimme vertaa mielellään aiemman tutkimuksen kuvia uusiin löytääkseen mahdollisimman vähäisetkin muutokset.

Docrates Syöpäsairaalassa pääset nopeasti mammografiaan ja ultraääneen kokeneen radiologimme Matti Kestilän tutkittavaksi. Ammattitaitoinen röntgenhoitajamme kuvaa rinnat, Matti Kestilä tulkitsee kuvat ja tekee välittömästi myös ultraäänitutkimuksen.

Jos olet käynyt mammografiassa ilman ultraäänitutkimusta voimme tehdä sen sairaalassamme. Mammografian ja ultraäänen yhdistelmällä löydetään enemmän rintasyöpiä kuin pelkällä mammografialla. Mikäli toivot ultraäänitutkimusta aiemman tehdyn mammografian lisäksi, tuo ystävällisesti mammografiakuvat CD-ROM:lla ultraäänitutkimukseen tullessasi.

Poikkeava löydös mammografiassa tai ultraäänessä ei yksin riitä vahvistamaan rintasyöpädiagnoosia. Mikäli mammografiassa ja/tai ultraäänessä todetaan epäilyttäviä muutoksia, otetaan niistä pääosin ultraääniohjatusti kudosnäytteitä. Jos kudosnäytteessä todetaan syöpään viittaavaa, suositellaan rintojen magneettitutkimusta, jonka herkkyyden avulla saatetaan löytää uusia syöpäpesäkkeitä, joita mammografia ja ultraääni eivät paljastaneet. Tämä lisätieto on tärkeä rintasyövän hoitoa suunniteltaessa.

Kaikki yllä mainitut ja mahdolliset muut tarvittavat tutkimukset ja hoidot järjestyvät saman katon alla Docrates Syöpäsairaalassa.

Puuttuuko lähete?

Docrates Mammografiaan pääset myös ilman lähetettä. Tällöin varaamme potilaalle ensin 10 minuutin erikoislääkärin vastaanoton (40€). Lääkäri arvioi tilanteen eli tarvitaanko ultraääni ja/tai mammografia. Mikäli tarvitaan, tutkimukset hoidetaan samantien.

Matti Kestilällä kymmenien vuosien kokemus rintatutkimuksista ja mammografiasta

Radiologi Matti Kestilä

Matti Kestilä on suosittu ja pidetty mammografialääkäri, jonka vastaanotoilla välittyy aito välittäminen potilaista. Matti Kestilän erityisosaamista ovat mammografiat, rintojen ultraääni- sekä magneettitutkimukset, rintojen tutkiminen implanttileikkauksen jälkeen, ohut- ja paksuneulanäytteiden otot ultraääniohjatusti rinnoista ja muista elimistä sekä muut ultraääniohjatut punktiot ja -injektiot mm. niveliin. Kestilä on tehnyt 140.000 kliinistä mammografiaa, 50.000 seulontamammografiaa varmistustutkimusten kera ja yli 1000 rintojen magneettitutkimusta.

UltraRöntgen osaksi Docrates Syöpäsairaalaa

Matti Kestilä avasi yksityisen kuvantamisyrityksen UltraRöntgenin mammografiatoiminnan kera vuonna 1996. Joulukuusta 2018 alkaen UltraRöntgenin Ruoholahden toimipiste liittyi osaksi Docrates Syöpäsairaalaa. Toiminnot jatkuvat samassa rakennuksessa ja osoitteessa Saukonpaadenranta 2, mutta ilmoittautuminen ja kassatoiminnot ovat nyt sisääntuloaulasta vasemmalle. Itse mammografiatoiminto on edelleen 3. kerroksessa sisääntuloaulasta oikealle. Matti Kestilä jatkaa toimintaansa radiologina Docrates Syöpäsairaalassa. Jos olet uusi tai Matin seurantapotilas, ota yhteyttä 010 773 2000 ja varaa aika.

 

Kysy lisää ja varaa aika mammografiaan sairaanhoitajaltamme numerosta 010 773 2000.
Mammografiakäynti Docrates Syöpäsairaalassa sisältää mammografian ja ultraäänitutkimuksen, jonka tekee kokenut rintaradiologimme Matti Kestilä. Tarvittaessa Docrateella järjestyvät kaikki tarvittavat lisätutkimukset nopeasti saman katon alta. Mammografian ja ultraäänen hinta 198€ (Kelakorvauksen jälkeen 172€) + poliklinikkamaksu  25€. Radiologi keskustelee kanssasi tilanteesta ja antaa lausunnon samantien.
Meille sinä olet tärkein. Soita ja kysy lisää!

Rintasyövän seulonta

Rintasyövän kansallisella seulontatutkimuksella pyritään havaitsemaan rintasyöpä aikaisemmin kuin ilman rintasyöpäseulontaa pystyttäisiin. Suomessa noin 50–69-vuotiaat naiset kutsutaan rintasyövän seulontaan kahden vuoden välein. Rintasyöpäseulonnan menetelmänä käytetään mammografiaa.

Mammografiaa suositellaan naisille noin parin vuoden välein viimeistään 50 vuoden iästä alkaen. Jotkut suositukset suosittelevat seulontatutkimusten käynnistämistä jo 40 vuotiaana, ja naisilla joiden riski sairastua rintasyöpään on suurentunut (esim. rintasyöpää lähisuvussa tai aikaisemmin annettu sädehoito) rintojen kuvantamista mammografialla tai magneettitutkimuksella suositellaan tätäkin nuoremmalla iällä. Mammografia voidaan yhdistää ultraäänitutkimukseen. Magneettitutkimus voi myös olla vaihtoehto mammografialle, erityisesti kun naisen rinnat ovat tiiviit.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16