Docrates Syöpäsairaala tarjoaa syöpään sairastuneille mahdollisuuden osallistua maksuttomiin kliinisiin syöpälääketutkimuksiin. Lääketutkimukseen osallistuminen merkitsee potilaalle mahdollisuutta saada uusimpia syövänhoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, joita ei ole vielä muuten saatavilla. Tutkimukset tehdään aina viranomaisten tarkasti valvomissa tutkimusolosuhteissa. Lisätietoa lääketutkimustoiminnastamme.

Lääketutkimuksista kiinnostunut potilas ei tarvitse lääkärin lähetettä vaan voi ottaa suoraan yhteyttä Docrates Syöpäsairaalaan. Tutkimukseen voi osallistua riippumatta asuinkunnasta.

Lue tutkimuspotilaamme kokemus >>

Docrates Syöpäsairaalassa avoinna olevat maksuttomat lääketutkimukset:

Virtsarakkosyövän lääketutkimus

Vaiheen II/III kansainvälinen satunnaistettu monikeskustutkimus, joka selvittää rogaratinibin (BAY 1163877) tehoa sekä turvallisuutta platinapohjaisen hoidon jälkeen edenneessä FGFR positiivisessa virtsateiden syövässä verrattuna solunsalpaajahoitoon. Edennyt virtsarakkosyöpä on pääsääntöisesti parantumaton sairaus, johon toisen linjan solunsalpaajahoidot ovat teholtaan vaatimattomia.

Tutkimukseen soveltuu seuraavat potilaat:

 • ensilinjan platinapohjainen hoito ei ole tehonnut ja leikkaushoito ei sovellu
 • aikaisempi immuno-onkologinen hoito on sallittu
 • FGFR eli fibroblastikasvutekijää ilmennetään kasvaimessa, määritys tehdään tutkimuskeskuksen osana tutkimusta

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03410693?term=17403&rank=2

Rintasyövän lääketutkimus

Vaiheen III lääketutkimus potilaille, jotka ovat hiljattain sairastuneet varhaisvaiheen rintasyöpään. Tutkimus selvittää uuden syöpäsolujen jakautumista estävän lääkkeen abemasiklibin tehoa ja turvallisuutta yhdistettynä hormonaaliseen lääkehoitoon potilailla, joilla on kohonnut rintasyövän uusiutumisriski leikkauksen jälkeen. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, ehkäiseekö abemasiklibi tehokkaammin rintasyövän uusiutumista kun se annetaan yhdistelmähoitona hormonaalisen lääkehoidon kanssa.

Saatat mahdollisesti soveltua tutkimukseen, jos

 • Rintasyöpäleikkauksen yhteydessä poistettu kainalosta imusolmukkeita, joista on löytynyt syöpäkudosta mutta rintasyöpä ei ole levinnyt muualle kehoon.
 • Rintasyövän on todettu olevan hormonireseptoripositiivinen ja HER2-negatiivinen
 • Sinulle ollaan suunnittelemassa, olet aloittamassa tai olet aloittanut hormonaalisen lääkityksen (kuten esimerkiksi tamoksifeeni tai letrotsoli) ja aloituksesta on kulunut korkeintaan 7 viikkoa.

Lue lisää tutkimuksesta täältä >>

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03155997?term=monarche&rank=1

Varhaisvaiheen lääketutkimukset

1)

Vaiheen I/II immuno-onkologinen lääketutkimus, jossa selvitetään kolmen puolustusjärjestelmään (nivolumab, ipilimumab ja BMS-986205 (anti-IDO) vaikuttavan lääkkeen tehoa ja turvallisuutta edenneessä melanoomassa, ei pienisoluisessa keuhkosyövässä ja munuaissyövässä. Kyseessä on avoin kansainvälinen monikeskustutkimus, jossa ei ole verrokkihaaraa.

Tällä hetkellä ei uusia potilaita tutkimukseen kesän aikana oteta, mutta syyskuussa 2018 aukeavat seuraavat ryhmät:

 • Edennyt virtsarakkosyöpä, joka on edennyt platinapohjaisen hoidon aikana tai sen jälkeen. Aiempi immuno-onkologinen (IO) lääkehoito on sallittu yksin annettuna.
 • Edennyt melanooma, jonka hoitona ei aiempaa immunologista lääkettä tai aikaisempi IO hoito on yksinään annettuna. Potilaat, joilla ei aiempaa hoitoa soveltuvat myös.
 • Ei pieni-soluinen keuhkosyöpä, johon ei aiempaa IO lääkettä, mutta myös aiempi IO hoito on sallittu mikäli annettu yksinään tai yhdistettynä solunsalpaajaan. Platinapohjainen solunsalpaajahoito tai TKI lääkitys on sallittu. Potilaat, joilla ei aiempaa hoitoa soveltuvat lisäksi.

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02658890?term=2015-004914-79&rank=1

2)

Varhaisvaiheen lääketutkimus, joka selvittää puolustusjärjestelmää muokkaavan hoidon (ABBV-181) tehoa ja turvallisuutta kiinteissä kasvaimissa. Immuno-onkologiset lääkkeet ovat standardihoidon osa useassa eri syövässä. Tässä tutkimuksessa selvitetään hoidon tehoa useassa eri syövässä, johan standardihoito ei ole tehonnut. Näitä ovat

 • Ei-pienisoluista keuhkosyöpää sairastavat potilaat, joiden sairaus on edennyt joko platinapohjaisen hoidon tai täsmälääkehoidon (tyrosiinikinaasiestäjä) jälkeen ja jotka eivät ole aiemmin saanut PD-1 estäjä hoitoa
 • Pään ja kaulan alueen syöpä, joka on edennyt tai uusiutunut ensilinjan hoidon jälkeen ja joka ei sovellu paikallishoitoon kuten leikkaus tai sädehoito eikä aikaisempaa PD-1 estäjähoitoa

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03000257?term=ABBV-181&rank=1

Lisätiedot

Lisätietoja kliinisistä lääketutkimuksistamme (ma-pe klo 8-16) antaa tutkimuskoordinaattori Henna Lundenius, puh. +358 50 500 1895 (tai sähköpostitse henna.lundenius(a)docrates.com).

Lue lisää kliinisistä lääketutkimuksista täältä >>

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16