Yksi syövän hoitomuodoista on leikkaushoito, jossa kasvain poistetaan kirurgisesti. Leikkaushoidon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa tiimi erikoistuneita kirurgeja, yhteistyössä onkologin, radiologin, patologin ja isotooppilääkärin kanssa.

Kirurginen hoito on useimpien kiinteiden kasvainten hoidossa ensisijainen silloin, kun kasvain on paikallinen. Leikkauksessa poistetaan syöpäkasvaimen lisäksi ympäriltä myös tervettä kudosta, tavoitteena estää kasvaimen paikallinen uusiutuminen. Leikkaushoito räätälöidään yksilöllisesti.

Docrates Syöpäsairaalan hoitopolku kattaa koko syövän hoitoketjun diagnostiikasta hoitojen jälkeiseen seurantaan asti. Docrateen yhteistyökumppanina leikkaushoidossa ovat Eiran Sairaala, Aava Sairaala Kamppi, Helsinki Hospital, HYKSinTampereen Sydänsairaala ja Klinikka Helena.

Eturauhassyövän leikkaushoito

Eturauhassyövän kirurginen hoito on kehittynyt viime vuosina yhä mini-invasiivisempaan suuntaan laparoskooppisen kirurgian yleistyttyä. Erityisesti sen uusin muoto, robottiavusteinen kirurgia on vallannut nopeasti alaa sekä USA:ssa että Euroopassa. Robottiavusteinen kirurgia tarkoittaa vähäisempää verenvuotoa, täsmällistä saumojen ompelua, nopeaa toipumista, lyhyttä sairaalassaoloaikaa ja lyhyempää sairauslomaa.

Korkean riskin eturauhassyövän hoito on yhä useammin monen eri hoitomuodon yhdistelmähoitoa, jonka suunnitteluun ja toteutukseen osallistuvat sekä kirurgisen hoidon että sädehoidon asiantuntijat. Sädehoitojen voimakkaan kehityksen myötä eturauhassyövän sädehoidosta on kuitenkin tullut varteenotettava tai jopa ensisijainen hoitomuoto silloin, kun syöpä on paikallinen tai paikallisesti levinnyt.

Muista urologisista syövistä munuaissyöpä ja rakkosyöpä hoidetaan primaarisesti leikkauksella.


Video: Sädehoidon ylilääkäri Timo Joensuu ja urologian ylilääkäri Martti Ala-Opas kertovat eturauhassyövän diagnosoinnista ja hoidosta

Lue lisää eturauhassyövän hoidosta Docrateella.

Rintasyövän leikkaushoito

Rintasyövän hoidossa kirurgia on aina perushoito, johon liitetään tilanteen mukaan ulkoinen sädehoito ja syöpälääkehoito. Tapauskohtaisesti sovelletaan säästävää rintakirurgiaa.

Rintasyöpäleikkauksessa tutkitaan myös kainaloimusolmukkeiden tila poistamalla vartijaimusolmuke. Mikäli syöpäsoluja tiedetään olevan kainaloimusolmukkeissa ultraäänitutkimuksen tai neulanäytteen perusteella, osataan poistaa leikkauksessa kaikki kainalon imusolmukkeet. Tätä Sentinel-tekniikaksi kutsuttua toimenpidettä  edellytetään kaikilta korkean tason hoitoyksiköiltä.

Onkoplastisten rintasyöpäleikkauksien, joissa rinta korjataan samassa leikkauksessa, tekijät ovat eturivin syöpäkirurgiaan perehtyneitä plastiikkakirurgeja tai plastiikkakirurgiaan erikoistuneita syöpäkirurgeja. Näin leikkaukset ovat potilaan kannalta ja kokonaisuutena paras tapa hoitaa primaaririntasyöpää tehokkaasti sekä turvallisesti ja voidaan huomioida kokonaisvaltaisesti paitsi rintasyövän leikkaus, myös rinnan uudelleen rakentaminen ja esteettisyys. Jos leikkauksessa joudutaan poistamaan koko rinta, voidaan tavoitteena miettiä jo ennen leikkausta rinnan rekonstruktiota, jotta lopputulos olisi esteettisesti potilaalle mieluinen.

Docrateella koko rintasyövän hoitotiimi, lääkärit ja hoitajat, työskentelevät tiiviissä yhteistyössä. Lisäksi diagnostiset ja hoitolaitteet sijaitsevat kaikki saman katon alla. Potilaan kannalta tämä vahvistaa sujuvaa, nopeaa, turvallista ja tehokasta syövänhoitoa. Ennen yksilöllisesti räätälöityä leikkausta potilas tapaa Docrateella sekä syöpälääkärin että kokeneen rintasyöpäkirurgi Jari Viinikaisen, joka leikkaa Aava Sairaala Kampissa.


Video: Rintasyövän hoidossa yhä parempia tuloksia: Sädehoidon erikoislääkäri Leila Vaalavirta ja Laser Tilkan kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiina Jahkola kertovat rintasyövän hoidosta.

Lue lisää rintasyövän leikkaushoidosta Docrateella

Leikkaavat kirurgit

Urologia, kirurgia, virtsaelinkirurgia

Urologian ylilääkäri Martti Ala-Opas. Chief Urologist, Martti Ala-Opas.

Ala-Opas, Martti
Urologian ylilääkäri
LKT, dosentti
Kirurgian ja urologian erikoislääkäri

 


Taipale
, Lauri

LL
Kirurgian ja urologian erikoislääkäri

Rintasyöpäkirurgia

Jari Viinikainen ML, Specialist i plastikkirurgi

Jari Viinikainen
LL, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Kirurgia, suu- ja leukakirurgia


Pihakari, Antti

Suukirurgian erikoishammaslääkäri,
leukakirurgian erikoislääkäri

 

Jääskeläinen, Juha
LT, dosentti, professori
Neurokirurgian erikoislääkäri

 

Törnwall, Jyrki
LKT, HLL, dosentti
Suu-ja leukakirurgian erikoislääkäri

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

Ajanvaraus

010 773 2000

ma-to 8-18, pe 8-16

Yhteydenottopyyntö