Skip to content

Valmistaudu ensikäyntiin

Jotta ensikäyntisi sairaalassamme sujuu jouhevasti ja lääkäri ehtii tutustua tilanteeseesi etukäteen, pyydämme sinua tutustumaan alla olevaan informaatioon.

Ennen ensikäyntiä tarvittava materiaali

Jotta ensikäyntisi sairaalassamme sujuu jouhevasti ja lääkäri ehtii tutustua tilanteeseesi etukäteen, pyydämme sinua tutustumaan alla olevaan informaatioon.

Potilassuostumuslomake ja esitiedot

Tarvitsemme suostumuksen potilastietojesi tallentamiseen Docrateen potilasrekisteriin ja luovuttamiseen hoitosuhteen niin edellyttäessä hoitoon osallistuvien keskitettyyn rekisteriin liittyneiden muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden välillä.

Esitietolomakkeella kartoitettavilla terveyteesi ja sairauksiin liittyvillä tiedoilla voi olla merkitystä syövän riskitekijöiden arvioinnissa sekä hoitosi suunnittelussa ja toteutuksessa. Osa tiedoista ei usein käy ilmi sairaskertomusjäljennöksistä. Kun esitiedot ovat mahdollisimman täydelliset, voidaan vastaanotolla keskittyä nykysairauteenne ja sen hoitoon.

Jotta vastaanottosi Docrateella on mahdollisimman sujuva kannattaa potilassuostumus- ja esitietolomakkeet toimittaa etukäteen. 

Potilassuostumus- ja esitietolomakkeet voit täyttää ja lähettää kahdella eri tapaa:

1) Sähköinen lomake MyDocrates -verkkopalvelussa

Mikäli olet varannut / varaat ajan erikoislääkärin vastaanotolle, voit täyttää potilassuostumus- ja esitietolomakkeet MyDocrates-palvelussa. Siirry MyDocrates -palveluun.

Jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi ja tietoturvallisesti vastaanottaa sekä käsitellä tietosi, lomakkeet allekirjoitetaan lopuksi vahvalla tunnistautumisella. Tunnistautuminen tehdään mobiilivarmenteella tai pankkitunnisteilla, joten ne kannattaa varata valmiiksi esille.

2) Turvapostilla

Mikäli et saa täytettyä lomaketta sähköisesti, voit myös tulostaa lomakkeet, täyttää, ja lähettää ne meille skannattuna liitteenä turvapostilla tästä.

Jos käytät turvapostia, ota alkuperäinen potilassuostumuslomake mukaan, kun tulet ensimmäiselle vastaanotolle tai lähetä se meille postitse osoitteeseen Docrates Syöpäsairaala, Saukonpaadenranta 2, 00180 Helsinki.

Tulostettava potilassuostumuslomake

Tulostettava esitietolomake

Hoidon lisätiedot eli muut etukäteen tarvittavat asiakirjat

Sairauskertomusmateriaalit kattavat kaikki syövän diagnostiikkaan ja hoitoon liittyvät asiakirjat; potilaskertomukset, mahdolliset leikkauskertomukset ja patologin lausunnot, laboratoriovastaukset, kuvat ja kuvantamislausunnot.

Mikäli olet varannut ensikäynnin, voit itse määritellä, haluatko Docrateen tilaavan puolestasi sairauskertomusmateriaalit vai haluatko toimittaa materiaalin itse. Jos saamme luvan tilata asiakirjat puolestasi, tämä mahdollistaa asiakirjojen saamisen nopeasti ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ennen ensikäyntiä.

Mikäli olet varannut ajan etävastaanotolle, toimi näin:

Mikäli olet varannut ajan etävastaanotolle, käy MyDocrates -palvelussamme antamassa kirjallinen suostumus hankkia potilastietoja sinua hoitaneesta sairaalasta/sairaanhoitopiiristä, ja tilaamme asiakirjat. Tällainen menettelytapa mahdollistaa asiakirjojen saamisen nopeasti ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ennen ensikäyntiä.

Jos haluat toimittaa materiaalit itse, voit toimittaa ne meille sähköisesti turvapostilla. Emme suosittele lähettämään materiaalia postin kautta varmistaaksemme sen, että tarvittavat tiedot ovat ajoissa käytettävissämme. Pyydämme toimittamaan materiaalit viimeistään 24 h ennen ensikäyntiä.

Mikäli olet varannut ajan sairaalaan paikan päälle, toimi näin:

Mikäli olet varannut ajan sairaalakäynnille puhelinpalvelussamme, voit käydä MyDocrates -palvelussa antamassa kirjallisen suostumuksen hankkia potilastietoja sinua hoitaneesta sairaalasta/sairaanhoitopiiristä, ja tilaamme asiakirjat.

Mikäli olet varannut ajan MyDocrates -palvelussa, käy antamassa kirjallinen suostumuksesi hankkia potilastietoja sinua hoitaneesta sairaalasta/sairaanhoitopiiristä, jotta voimme tilata asiakirjat.

Jos haluat toimittaa materiaalit itse, voit toimittaa ne meille sähköisesti turvapostilla. Emme suosittele lähettämään materiaalia postin kautta varmistaaksemme sen, että tarvittavat tiedot ovat ajoissa käytettävissämme. Pyydämme toimittamaan materiaalit viimeistään 24 h ennen ensikäyntiä.

Omakanta-suostumus nopeuttaa hoidon aloitusta

Jos annat Omakannassa etukäteen suostumuksen potilastietojesi käyttöön, niin Kanta-arkistoon tallennetut tietosi ovat myös tarvittaessa käytettävissä hoitoasi varten Docrates Syöpäsairaalassa, mikä helpottaa asioidesi ja hoidon eteenpäin viemistä. (https://www.kanta.fi/omakanta). Katso ylempää, mitä muita asiakirjoja tarvitaan.

Ensimmäinen vastaanotto

Ensikäynnille pyydämme sinua saapumaan paikalle noin 30 minuuttia ennen vastaanottoa tai toimenpiteitä, ja varaamaan riittävästi aikaa tutkimuksille. Ellei muita ohjeita ole annettu, voit ennen ensikäyntiä aterioida normaalisti.

Saapuessasi ensikertaa Docrateelle, ilmoittaudu ensimmäisen kerroksen vastaanottoon, josta sinut ohjataan oikeaan paikkaan. Docrateen moniammatillinen hoitotiimi pitää huolen siitä, että saat parasta mahdollista hoitoa. Hoitohenkilökuntamme on läsnä, kuuntelee ja pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Näin voit keskittyä olennaiseen eli paranemiseen.

Ensikäynnillä tapaat lääkärin vastaanoton jälkeen myös koordinoivan hoitajan, joka antaa sinulle tarvittavat ohjeistukset sekä neuvoo ja opastaa hoitoonne liittyvissä asioissa.

Sairaalan ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on tarjolla virvokkeita ja hedelmiä. Sairaalaan on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä ja omalla autolla. Lisätietoja saapumisohjeista ja pysäköinnistä täällä.

Lue uusimpia tiedotteita

Jos syöpä askarruttaa, Docrates on lähellä

Syöpätautien erikoislääkärimme vastaanotolle saat ajan viiveettä ja ilman lähetettä. Asiantuntijamme perehtyy tilanteeseesi ja vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Hyödynnämme uusimpia syöpähoitoja ja...

Lue lisää

Tuore tutkimus: Seksuaalisuus eturauhassyöpäpotilaiden huolenaiheena, oireiden perusteella hoitoon hakeutui vain kolmasosa

Taloustutkimuksen tuoreen eturauhassyöpään keskittyneen Suomi Hoitaa 2023 -tutkimuksen tulokset osoittavat, että jopa 19 prosenttia potilaista hakeutuu tutkimuksiin vasta 4 kuukauden...

PSA on hyvä eturauhastesti – Näin seuraat eturauhasesi terveyttä

PSA on tärkeä apu eturauhasen terveydestä huolehtimisessa. Siksi PSA-testi onkin paras syntymäpäivälahja viisikymppiselle miehelle! Kirurgian ja urologian erikoislääkärimme Lauri Taipale...

Docrates Syöpäsairaalan laajennusosa valmistunut – Palvelutarjonta entistä monipuolisempi

Docrates Syöpäsairaalan palvelutarjonta on entistä monipuolisempi erityisesti syöpää epäileville ja varhaisvaiheen diagnostiikkaa tarvitseville asiakkaille. Laajennusosassa toteutetaan syövän havaitsemiseen liittyviä tutkimuksia,...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16