Skip to content

Ihotautilääkäri – Varaa aika ihotautien erikoislääkärille

Ihosyöpien varhainen diagnostiikka on erikoisalaamme. Teemme myös luomien tarkastuksia ja poistoja pitkällä kokemuksella ja viimeisintä teknologiaa hyödyntäen.

Ihotautien erikoislääkäri Anne Keinonen tarjoaa laadukasta ja asiantuntevaa hoitoa luomien ja ihon tarkastukseen sekä ihosyöpiin liittyvissä asioissa.

Ihotautilääkärimme palvelut

Ihosyöpien diagnostiikka ja hoito, kuten

  • Luomien tarkastukset
  • Koepalat ja luomien poistot
  • Lääkehoidot ja nestetyppijäädytykset
  • Leikattujen melanoomapotilaiden seuranta. Ihotautien erikoislääkäri arvioi riskin ja laatii yksilöllisen seurantaohjelman. Tarvittaessa tehdään kokovartalokuvauksia tai kohdennettuja kuvauksia.

Ihotautilääkärille ilman lähetettä

Ihotautien erikoislääkärille voit varata ajan esimerkiksi, jos huomaat epäilyttäviä iho- tai luomimuutoksia. Ihotautilääkäri määrittelee tutkimukset ja toimenpiteet yksilöllisen tilanteen mukaan. Ihotautilääkäri osallistuu myös ihosyöpien diagnosointiin, hoitoon ja seurantaan.

Voit varata ajan puhelinpalvelumme kautta, jossa sinua auttavat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme numerossa 010 773 2000 tai verkkoajanvarauksesta.

Riskiryhmään kuuluvat voivat hyötyä säännöllisistä ihotarkastuksista

Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä riskiryhmiin kuuluville eli henkilöille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle.

Ihotautien erikoislääkäri pystyy tutkimaan ihon tarkasti dermatoskooppia hyödyntäen, jolloin hän voi havaita herkästi reagointia vaativat muutokset. Näin ollen ihosyövän jäljille on mahdollista päästä hyvissä ajoin, mikä edesauttaa syövästä parantumista. Lue lisää ihosyövän oireista.

Ihosyöpien varhainen diagnostiikka

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Melanooma on yleistynyt myös nuorilla, ja erityisesti nuorilla naisilla. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä havaitaan tarpeeksi ajoissa.

Jokainen voi itse vaikuttaa ihosyövän riskiin, ja tuntea oman ihonsa sekä omat riskitekijänsä. Kaikki epäilyttävät ihomuutokset kannattaa käydä näyttämässä lääkärissä. Muutokset luomissa tai muut ihomuutokset ovat usein ensimmäinen merkki ihosyövästä.

Jatkotutkimukset

Jos jatkotutkimuksille ja toimenpiteille on tarvetta, ne järjestyvät nopeasti Docrateella. Koordinoiva hoitaja vastaa siitä, että asiasi sujuvat mahdollisimman jouhevasti ja nopeasti.

Lue lisää ihosyöpien varhaistoteamisesta ja Docrates Syöpäsairaalan palveluista verkkosivuiltamme.

Varaa aika ilman lähetettä

Varaa aika ihotautilääkärin vastaanotolle soittamalla asiakaspalveluumme numeroon tai verkkoajanvarauksestamme.

Soita meille

Varaa aika verkossa

Jos et voi varata aikaa heti, voit jättää meille yhteydenottopyynnön, ja sairaanhoitajamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Olemme täällä sinua varten.

Ihotautien ja plastiikkakirurgian asiantuntijamme

Tutustu

Anne Keinonen

Ihotautien erikoislääkäri

Tutustu

Jari Viinikainen

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Tutustu

Hanna Smolander

Sairaanhoitaja, luomihoitaja

Lue lisää

Ihosyöpä yleistyy – Minkälaiset ihomuutokset vaativat reagointia, entä kenen kannattaa käydä ihotarkastuksissa?

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä...

Lue lisää

PSA on hyvä eturauhastesti – Näin seuraat eturauhasesi terveyttä

PSA on tärkeä apu eturauhasen terveydestä huolehtimisessa. Siksi PSA-testi onkin paras syntymäpäivälahja viisikymppiselle miehelle! Kirurgian ja urologian erikoislääkärimme Lauri Taipale...

Miksi potilaamme ovat valinneet Docrates Syöpäsairaalan?

Miksi potilaamme valitsevat yksityisen syöpäsairaalan maassa, jossa on saatavilla myös maailman parhaisiin kuuluva julkinen syövänhoito? Yksi syy on viiveettömyys. Docrates...

Miten syöpä löytyy ajoissa?

Paljon puhutaan siitä, miten tärkeää syöpä on havaita varhain, ja kuinka aikaisessa vaiheessa löytyneen syövän hoitotulokset ovat paremmat. Mutta mitä...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16