Skip to content

Vuoden tutkimusammattilaiset valittiin yhdeksättä kertaa – Tuomo Alanko vuoden tutkijaksi

26.10.2023 Kategoriat: Tiedotteet
Syövän hoito Tutkimukset Uratarina
Kliinisten tutkimusten foorumissa 26. Lokakuuta 2023 palkittiin vuoden tutkimusammattilaiset. Vuoden tutkijana palkittiin Tuomo Alanko, Docrates Syöpäsairaala, Vuoden tutkimushoitajana Tiina Lönnrot, Rokotetutkimuskeskus FVR ja vuoden Clinical Research Associate, RecQ Clinical Rekaut ”Rekku” Naderipour.

Yhdeksättä kertaa järjestettyyn äänestykseen tuli yli kuusikymmentä ehdotusta, joiden pohjalta asiantuntijaraati valitsi Vuoden tutkijan, tutkimushoitajan ja CRA:n (Clinical Research Associate).
Suomalaisen tutkimusosaamisen tunnustamiseksi ja kliinisten lääke- ja laitetutkimusten arvostuksen ja näkyvyyden lisäämiseksi palkitaan vuosittain tutkimusammattilaisia. Tutkija, tutkimushoitaja ja CRA ovat lääketutkimuksessa tiimi, jossa jokaisella on tärkeä tehtävä lääketutkimuksen turvallisuuden ja onnistumisen varmistamiseksi. Lääketutkimusten tekeminen on erittäin korkeatasoista ja säädeltyä työtä, joka edellyttää tekijöiltään jatkuvaa oppimista ja hyvien kliinisten tutkimustapojen perusteellista hallintaa. Tutkimuksilla on myös keskeinen rooli terveydenhuollossa.

Vuoden tutkija Tuomo Alanko

Vuoden tutkijaksi valittiin Tuomo Alanko, lääketieteen tohtori ja syöpätautien erikoislääkäri, joka työskentelee lääkehoidon ylilääkärinä Docrates Syöpäsairaalassa.

Syöpätautien ja syövän lääkehoidon sekä kliinisten lääketutkimuksen ammattilaisen asiantuntemusta, yhteistyökykyä ja tarkkuutta kiiteltiin ehdotuksissa:

“Tuomo on syöpätutkimusten asiantuntija, joka ajattelee potilaan parasta ja tekee tutkimusta huolellisesti. Yhteistyö Tuomon kanssa on helppoa ja hedelmällistä.”

“Ammattitaitoinen ja pedantti tutkija. Antaa panoksensa äärimmäisen tärkeään työhön.”

Biolääketieteen parissa solututkijana aloittanut Tuomo Alanko teki tohtorinväitöskirjan syövän solubiologiaan kuuluvasta aihepiiristä ja valmistui lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta 2001. Hän suoritti erikoistumisen HYKSin syöpätautien klinikalla, jossa hän aloitti myös kliinisen tutkijan uransa. Vuodesta 2002 Alanko on toiminut kliinisenä tutkijana lukuisissa syövän lääkehoitotutkimuksissa (faasi 1–3). Tuomo Alanko valmistui syöpätautien erikoislääkäriksi 2005, jonka jälkeen hän työskenteli HYKSissä sekä lääketeollisuudessa. Vuodesta 2009 lähtien hän on työskennellyt Docrates Syöpäsairaalassa, jossa Alanko pitää erityisen tärkeänä potilaskohtaamisia sekä uusien lääkkeiden ja hoitomuotojen tutkimusta.

– On suuri kunnia saada tällaista tunnustusta yhteistyökumppaneilta. Olen aina tehnyt mielelläni tutkimusta ja pidän tärkeänä uusien lääkkeiden ja hoitomuotojen tutkimusta. Docrateella olemme osallistuneet jo 60 eri kliiniseen lääketutkimukseen. Meillä on Docrateella upea tutkimustiimi tekemässä arvokasta tutkimustyötä. Haluan kiittää koko Docrateen tiimiämme!, kertoo Tuomo Alanko, lääkehoidon ylilääkäri Docrates Syöpäsairaalasta.

Kliinisten tutkimusten foorumi järjestettiin jo 19. kertaa

Kliinisten tutkimusten foorumi järjestettiin jo 19. kertaa. Järjestäjänä toimii lääkeinformaatiopalveluiden ja tiedolla johtamisen teknologia- ja asiantuntijayritys Pharmaca.

Lisätietoja:
viestinta(a)docrates.com

Lue uusimpia tiedotteita

Jos syöpä askarruttaa, Docrates on lähellä

Syöpätautien erikoislääkärimme vastaanotolle saat ajan viiveettä ja ilman lähetettä. Asiantuntijamme perehtyy tilanteeseesi ja vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Hyödynnämme uusimpia syöpähoitoja ja...

Lue lisää

Tuore tutkimus: Seksuaalisuus eturauhassyöpäpotilaiden huolenaiheena, oireiden perusteella hoitoon hakeutui vain kolmasosa

Taloustutkimuksen tuoreen eturauhassyöpään keskittyneen Suomi Hoitaa 2023 -tutkimuksen tulokset osoittavat, että jopa 19 prosenttia potilaista hakeutuu tutkimuksiin vasta 4 kuukauden...

PSA on hyvä eturauhastesti – Näin seuraat eturauhasesi terveyttä

PSA on tärkeä apu eturauhasen terveydestä huolehtimisessa. Siksi PSA-testi onkin paras syntymäpäivälahja viisikymppiselle miehelle! Kirurgian ja urologian erikoislääkärimme Lauri Taipale...

Docrates Syöpäsairaalan laajennusosa valmistunut – Palvelutarjonta entistä monipuolisempi

Docrates Syöpäsairaalan palvelutarjonta on entistä monipuolisempi erityisesti syöpää epäileville ja varhaisvaiheen diagnostiikkaa tarvitseville asiakkaille. Laajennusosassa toteutetaan syövän havaitsemiseen liittyviä tutkimuksia,...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16