Rintojen magneettikuvaus on yksi herkimmistä menetelmistä rintasyövän toteamisessa. Magneettitutkimus voidaan tehdä ensisijaisena tutkimuksena, jo ennen neulanäytteen ottoa, mutta myös neulanäytteen oton jälkeen.

Rintojen magneettitutkimus antaa lisäinformaatiota syövän koosta ja paikallista levinneisyydestä. Magneettitutkimuksessa voidaan myös nähdä sellaisia pesäkkeitä, joita ei havaita mammografiassa, esimerkiksi samassa rinnassa kuin jo havaittu syöpä tai toisessa rinnassa. Magneettitutkimus voi myös antaa arvokasta tietoa rintasyöpäkirurgille, kun hän suunnittelee ns. onkoplastista säästävää rintasyöpäleikkausta. Myös niissä tilanteissa, joissa hoito alkaa lääkehoidolla (neoadjuvanttihoito) seurataan hoitovastetta hoitoa edeltävillä ja hoidon aikaisilla magneettikuvauksilla.

Rintojen magneettikuvantamista varten Docrates Syöpäsairaalalla on erityiset rintakelat, joiden ansiosta saadaan tarkka kuva rintasyövän paikallisesta laajuudesta ja levinneisyydestä. Rintakela asetetaan mahdollisimman lähelle kuvauskohdetta. Kuvauksessa käytetään myös varjoainetta erityistä magneettivarjoainepumppua käyttäen. Osaavat ja kokeneet radiologimme, rintasyöpäkirurgimme ja onkologimme työskentelevät tiiviissä yhteistyössä saman katon alla, joten aktiivinen keskustelu hoitavien lääkärien välillä on sujuvaa ja viiveetöntä.

Rintojen magneettitutkimus soveltuu seulontatutkimuksena erityisesti niille nuorille naisille, joilla ajatellaan olevan perinnöllinen riski rintasyövästä, naisille joiden rinnat ovat tiiviit sekä tilanteissa, joissa mammografia koetaan epämielyttäväksi. Tutkimus ei sisällä säderasitusta eikä maitorauhasten tiiviys vaikeuta kudosmuutosten havaitsemista kuten mammografiassa.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16