Skip to content

Jukka Kemppainen

Isotooppiylilääkäri
Kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen erikoislääkäri
LT, prof., dosentti

Erityisosaamisaluettani on syöpätautien PET-ja SPECT-TT kuvantaminen sekä isotooppihoidot ja niiden seuranta.

Toimenkuvaani Docrateella kuuluu isotooppi- ja PET -kuvien lausuntapalvelut, esimerkiksi syöpien levinneisyysselvittelyt, hoitovastearviot, taudin uusiutumisen osoittaminen, sädehoidon suunnittelukuvaukset ja tuntemattoman primaarikasvaimen paikannus.

Kielitaito

suomi, ruotsi, englanti

Työhistoria

  • Docrates Syöpäsairaala, isotooppiylilääkäri 2018-
  • TYKS PET-keskus, vt ylilääkäri
  • Turun yliopisto, kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen oppiaineen vastuuhenkilö, professori/kliininen opettaja

Jäsenyydet ja luottamustehtävät

Lääketieteellinen radioisotooppiyhdistys (LRY), puheenjohtaja
Pohjoismainen kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen yhdistys (SSCPNM), Suomen edustaja

Tieteellinen toiminta

Jukka Kemppaisen tutkimustoiminta on keskittynyt viime vuosina PET-kuvantamisen kliinisiin sovelluksiin eri sairauksien diagnostiikassa. Tärkeimpänä mielenkiinnon kohteena hänellä on eturauhassyövän uudet PET-kuvantamisen merkkiaineet ja PET-diagnostiikan kehittäminen.

Biografia

Tutustu Jukka Kemppaisen uratarinaan täällä. 

Docrates Syöpäsairaalassa tutkittiin levinnyttä kastraatioresistenttiä eturauhassyöpää sairastavien potilaiden 177Lu-PSMA-hoitojen tehokkuutta 4 viikon hoitovälillä isotooppiylilääkäri Jukka Kemppaisen johdolla vuosina 2017–2019. Tutkimukseen osallistui Docrateen 62 potilasta, jotka olivat saaneet hoidon vuosina 2017–2019 177Lu-PSMA-617-radiolääkkeellä. Tutkimus osoitti, että neljän viikon hoitosykli on turvallinen potilaille, ja tällä saavutetaan hyviä hoitotuloksia. Lue lisää tutkimuksesta täältä.