Tervetuloa Docrates Syöpäsairaalaan

Docrates Syöpäsairaala toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi, jos epäilet syöpää tai sinulla on diagnosoitu syöpä. Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa, jota tarvitset hoitopolkusi aikana. Voit myös soittaa omalle koordinoivalle hoitajallesi tai numeroon 010 773 2000. Me olemme täällä sinua varten.

Tarjoamme potilaillemme parasta mahdollista hoitoa. Meille se tarkoittaa pääsyä syöpätautien ammattilaisten vastaanotolle nopeasti ilman lähetettä, hoidon aloittamista viiveettä sekä potilaan yksilöllistä hoitoa. Hoidamme potilaita uusimpien kansainvälisten hoitosuositusten mukaisesti, käytössämme on myös sellaisia uusimpia hoitoja, jotka vielä muualla odottavat käyttöönottoa.

Kaikki lääkärimme ovat oman erikoisalansa kokeneita asiantuntijoita. Henkilöstömme on omistautunut kulkemaan potilaan rinnalla koko hoitopolun ajan.

Voit kulkea kanssamme koko hoitopolun tai yhdistää tutkimuksia ja hoitoja muiden hoitoyksiköiden kanssa.

Docrates pystyy tarjoamaan potilaalle koko hoitopolun diagnoosista hoitoihin ja seurantaan. Potilaan on myös mahdollista yhdistää joustavasti hoitoja Docrateella ja muissa hoitoyksiköissä esimerkiksi siten, että muiden hoitopaikkojen tutkimuksia ja hoitoja on mahdollista nopeuttaa ja täydentää Docrateella.

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa, jota tarvitset hoitopolkusi aikana. Voit myös soittaa omalle koordinoivalle hoitajallesi tai numeroon + 358 10 773 2000.

Jos haluat lukea siitä miten koronapandemia näkyy sairaalamme suojatoimenpiteissä ja tutustua aiheeseen Korona & syöpä, ks. täältä.

Etävastaanotot

Jos olet varannut etävastaanoton verkossa MyDocrates -palvelussa

Mikäli olet varannut lääkärin etävastaanottoajan verkossa MyDocrates -palvelussamme puhelinpalvelun sijaan, olet maksanut vastaanoton etukäteen. Suostumuslomake, tutkimus- ja hoitohistoriatiedot on myös tallennettu varauksen yhteydessä. Lisäksi sinun tulee myös täyttää esitietolomake MyDocrates -palvelussa, jos et sitä vielä ole tehnyt. Jos haluat muokata suostumuksia tai hoitohistoriatietoja sekä täyttää esitiedot, kirjaudu uudelleen sisään MyDocrates -palveluun. Tietoja voit muokata Omat tiedot -sivulta.

Jos olet varannut etävastaanoton puhelinpalvelussamme

Mikäli olet varannut etävastaanoton puhelinpalvelumme kautta, käythän maksamassa varatun etävastaanoton ja täyttämässä tarvittavat asiakirjat potilassuostumuslomakkeen, esitiedot ja hoitohistoriatiedot MyDocrates -palvelussamme, ellet ole sopinut toisin ajanvarauksen yhteydessä hoitajan kanssa.

Videovastaanotolle liittyminen tapahtuu MyDocrates -palvelussa.

MyDocrates

Vaihe 1

Ajan varaaminen

Docrates Syöpäsairaalan erikoislääkärin vastaanotolle voit varata ajan:

  • Yksityisesti ilman lähetettä
  • Vakuutusyhtiön asiakkaana
  • Työterveyshuollon lähetteellä
  • Julkisen terveydenhuollon lähetteellä (edellyttää maksusitoumusta julkisen terveydenhuollon yksiköstä)

Huom. Mikäli tulet yksittäiseen kuvantamis- tai laboratoriotutkimukseen ilman Docrateen erikoislääkärin vastaanottoa, tarvitset lääkärisi tekemän lähetteen sekä SV3 –lomakkeen.

Ajanvarauksen voi tehdä My Docrates -verkkopalvelussa tai puhelinajanvarauksessamme. Ajan voi varata potilaan puolesta myös omainen tai lääkäri.

Puhelimeen vastaavat kokeneet sairaanhoitajamme, joiden kanssa pääset keskustelemaan tilanteestasi. He antavat tietoa tutkimuksista ja hoidoista ja varaavat ajan juuri oikealle erikoislääkärille. Ystävällinen henkilöstömme ymmärtää syöpään liittyvän pelkoja ja huolia ja antaa tukea heti ensi kontaktista lähtien.

Ajan voit varata 3 eri tapaa:

1. Puhelinajanvaraus

Tehdäksesi ajanvarauksen puhelimitse, voit soittaa ajanvarausnumeroomme +358 10 773 2000.

2. Verkkoajanvaraus MyDocrates

Voit varata ajan syöpälääkärimme vastaanotolle, mammografiaan, rintojen ja eturauhasen magneettikuvaukseen, vartalon, vatsan ja rintakehän TT-kuvaukseen ja tukipalveluihin kuten fysioterapiaan, myös verkossa MyDocrates-palvelussa. Muut käynnit kuten muu kuvantaminen kuin edellä mainittu, varataan toistaiseksi vain puhelinpalvelumme kautta.

Jos et löydä itsellesi sopivaa aikaa verkkoajanvarauksestamme, soita ajanvarausnumeroomme ja hoitajamme järjestävät sopivan ajan, +358 10 773 2000.

Siirry verkkoajanvaraukseen

3. Yhteydenottopyyntö

Voit myös täyttää sähköisen yhteydenottopyyntölomakkeen, jonka perusteella otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Peruutusehdot

Järjestämme potilaillemme lääkärin vastaanottoajat ja tutkimukset nopeasti ja joustavasti. Tämän varmistamiseksi meille on tärkeää, että peruutat ajan, jos et jostain syystä pääsekään paikalle. MyDocrates -verkkopalvelun ja puhelinpalvelun kautta varatut ajat tulee perua puhelimitse numerossa tel: +358 10 773 2000

Varattu aika tulee peruuttaa viimeistään 24 h ennen sen alkua. Peruuttamattomasta tai alle 24h sisällä peruuntuneesta ajasta veloitamme täyden hinnan. Peruutusehto koskee kaikkia vastaanottomuotoja.

Vaihe 2

Ennen ensikäyntiä tarvittava materiaali

Jotta ensikäyntisi sairaalassamme sujuu jouhevasti ja lääkäri ehtii tutustua tilanteeseesi etukäteen, pyydämme sinua tutustumaan alla olevaan informaatioon.

Potilassuostumuslomake ja esitiedot

Tarvitsemme suostumuksen potilastietojesi tallentamiseen Docrateen potilasrekisteriin ja luovuttamiseen hoitosuhteen niin edellyttäessä hoitoon osallistuvien keskitettyyn rekisteriin liittyneiden muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden välillä.

Esitietolomakkeella kartoitettavilla terveyteesi ja sairauksiin liittyvillä tiedoilla voi olla merkitystä syövän riskitekijöiden arvioinnissa sekä hoitosi suunnittelussa ja toteutuksessa. Osa tiedoista ei usein käy ilmi sairaskertomusjäljennöksistä. Kun esitiedot ovat mahdollisimman täydelliset, voidaan vastaanotolla keskittyä nykysairauteenne ja sen hoitoon.

Jotta vastaanottosi Docrateella on mahdollisimman sujuva kannattaa potilassuostumus- ja esitietolomakkeet toimittaa etukäteen. Voit tehdä sen:

Potilassuostumus- ja esitietolomakkeet voit täyttää ja lähettää kahdella eri tapaa:

1) Sähköinen lomake MyDocrates -verkkopalvelussa

Mikäli olet varannut / varaat ajan erikoislääkärin vastaanotolle, voit täyttää potilassuostumus- ja esitietolomakkeet MyDocrates-palvelussa. Siirry MyDocrates -palveluun.

Jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi ja tietoturvallisesti vastaanottaa sekä käsitellä tietosi, lomakkeet allekirjoitetaan lopuksi vahvalla tunnistautumisella. Tunnistautuminen tehdään mobiilivarmenteella tai pankkitunnisteilla, joten ne kannattaa varata valmiiksi esille.

2) Turvapostilla

Mikäli et saa täytettyä lomaketta sähköisesti, voit myös tulostaa lomakkeet, täyttää, ja lähettää ne meille skannattuna liitteenä turvapostilla tästä.

Jos käytät turvapostia, ota alkuperäinen potilassuostumuslomake mukaan, kun tulet ensimmäiselle vastaanotolle tai lähetä se meille postitse osoitteeseen Docrates Syöpäsairaala, Saukonpaadenranta 2, 00180 Helsinki.

Tulostettava potilassuostumuslomake

Hoidon lisätiedot eli muut etukäteen tarvittavat asiakirjat

Sairauskertomusmateriaalit kattavat kaikki syövän diagnostiikkaan ja hoitoon liittyvät asiakirjat; potilaskertomukset, mahdolliset leikkauskertomukset ja patologin lausunnot, laboratoriovastaukset, kuvat ja kuvantamislausunnot.

Mikäli olet varannut ensikäynnin, voit itse määritellä, haluatko Docrateen tilaavan puolestasi sairauskertomusmateriaalit vai haluatko toimittaa materiaalin itse. Jos saamme luvan tilata asiakirjat puolestasi, tämä mahdollistaa asiakirjojen saamisen nopeasti ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ennen ensikäyntiä.

Mikäli olet varannut ajan etävastaanotolle, toimi näin:

Mikäli olet varannut ajan etävastaanotolle, käy MyDocrates -palvelussamme antamassa kirjallinen suostumus hankkia potilastietoja sinua hoitaneesta sairaalasta/sairaanhoitopiiristä, ja tilaamme asiakirjat. Tällainen menettelytapa mahdollistaa asiakirjojen saamisen nopeasti ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ennen ensikäyntiä.

Jos haluat toimittaa materiaalit itse, voit toimittaa ne meille sähköisesti turvapostilla. Emme suosittele lähettämään materiaalia postin kautta varmistaaksemme sen, että tarvittavat tiedot ovat ajoissa käytettävissämme. Pyydämme toimittamaan materiaalit viimeistään 24 h ennen ensikäyntiä.

Mikäli olet varannut ajan sairaalaan paikan päälle, toimi näin:

Mikäli olet varannut ajan sairaalakäynnille puhelinpalvelussamme, voit käydä MyDocrates -palvelussa antamassa kirjallisen suostumuksen hankkia potilastietoja sinua hoitaneesta sairaalasta/sairaanhoitopiiristä, ja tilaamme asiakirjat.

Mikäli olet varannut ajan MyDocrates -palvelussa, käy antamassa kirjallinen suostumuksesi hankkia potilastietoja sinua hoitaneesta sairaalasta/sairaanhoitopiiristä, jotta voimme tilata asiakirjat.

Jos haluat toimittaa materiaalit itse, voit toimittaa ne meille sähköisesti turvapostilla. Emme suosittele lähettämään materiaalia postin kautta varmistaaksemme sen, että tarvittavat tiedot ovat ajoissa käytettävissämme. Pyydämme toimittamaan materiaalit viimeistään 24 h ennen ensikäyntiä.

Omakanta-suostumus nopeuttaa hoidon aloitusta

Jos annat Omakannassa etukäteen suostumuksen potilastietojesi käyttöön, niin Kanta-arkistoon tallennetut tietosi ovat myös tarvittaessa käytettävissä hoitoasi varten Docrates Syöpäsairaalassa, mikä helpottaa asioidesi ja hoidon eteenpäin viemistä. (https://www.kanta.fi/omakanta). Katso ylempää, mitä muita asiakirjoja tarvitaan.

Vaihe 3

Ennen ensikäyntiä – Tarkista sairauskuluvakuutukset

Teemme yhteistyötä kaikkien suomalaisten ja useiden kansainvälisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Useat vakuutusyhtiöt korvaavat myös syöpähoitoja ja -tutkimuksia. Jos sinulla on sairauskuluvakuutus, voimme lääkärin vastaanottokäynnin jälkeen hakea puolestasi maksusitoumusta tutkimus- ja hoitokokonaisuuksien laskuttamiseksi suoraan vakuutusyhtiöltäsi. Yksittäisten tutkimuksien ja vastaanottojen osalta emme yleensä hae maksusitoumusta.

Huomioithan, että maksusitoumuksen käsittelyaika vaihtelee paljon vakuutusyhtiöstäsi riippuen. Varmista ennen tutkimusten ja hoitojen alkamista, että vakuutusyhtiösi on myöntänyt maksusitoumuksen.

Vakuutusehdoissasi saattaa olla omavastuuosuuksia ja tiettyjä rajoituksia, joten suosittelemme tutustumaan vakuutusyhtiöohjeeseen ja lisäksi yhteydenottoa vakuutusyhtiöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Lisätietoja If Syöpävakuutus -asiakkaille täältä.

Majoitus

Jos matkustat Docrateelle kauempaa ja tarvitset apua majoituspaikan valinnassa, löydät lisätietoa täältä.

Kustannukset

Lisätietoa kustannuksista saat ajanvarausnumerostamme ja koordinoivalta hoitajalta. Hinnastomme löydät täältä.

Vaihe 4

Ensimmäinen vastaanotto

Ensikäynnille pyydämme sinua saapumaan paikalle noin 30 minuuttia ennen vastaanottoa tai toimenpiteitä, ja varaamaan riittävästi aikaa tutkimuksille. Ellei muita ohjeita ole annettu, voit ennen ensikäyntiä aterioida normaalisti.

Saapuessasi ensikertaa Docrateelle, ilmoittaudu ensimmäisen kerroksen vastaanottoon, josta sinut ohjataan oikeaan paikkaan.

Docrateen moniammatillinen hoitotiimi pitää huolen siitä, että saat parasta mahdollista hoitoa. Hoitohenkilökuntamme on läsnä, kuuntelee ja pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Näin voit keskittyä olennaiseen eli paranemiseen.

Ensikäynnillä tapaat lääkärin vastaanoton jälkeen myös koordinoivan hoitajan, joka antaa sinulle tarvittavat ohjeistukset sekä neuvoo ja opastaa hoitoonne liittyvissä asioissa.

Sairaalan ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on tarjolla virvokkeita ja hedelmiä. Sairaalaan on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä ja omalla autolla. Lisätietoja saapumisohjeista ja pysäköinnistä täällä.