Tervetuloa Docrates Syöpäsairaalaan

Docrates Syöpäsairaala toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi, jos epäilet syöpää tai sinulla on diagnosoitu syöpä. Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa, jota tarvitset hoitopolkusi aikana. Voit myös soittaa omalle koordinoivalle hoitajallesi tai numeroon 010 773 2000. Me olemme täällä sinua varten.

Tarjoamme potilaillemme parasta mahdollista hoitoa. Meille se tarkoittaa pääsyä syöpätautien ammattilaisten vastaanotolle nopeasti ilman lähetettä, hoidon aloittamista viiveettä sekä potilaan yksilöllistä hoitoa. Hoidamme potilaita uusimpien kansainvälisten hoitosuositusten mukaisesti, käytössämme on myös sellaisia uusimpia hoitoja, jotka vielä muualla odottavat käyttöönottoa.

Kaikki lääkärimme ovat oman erikoisalansa kokeneita asiantuntijoita. Henkilöstömme on omistautunut kulkemaan potilaan rinnalla koko hoitopolun ajan.

Voit kulkea kanssamme koko hoitopolun tai yhdistää tutkimuksia ja hoitoja muiden hoitoyksiköiden kanssa.

Docrates pystyy tarjoamaan potilaalle koko hoitopolun diagnoosista hoitoihin ja seurantaan. Potilaan on myös mahdollista yhdistää joustavasti hoitoja Docrateella ja muissa hoitoyksiköissä esimerkiksi siten, että muiden hoitopaikkojen tutkimuksia ja hoitoja on mahdollista nopeuttaa ja täydentää Docrateella.

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa, jota tarvitset hoitopolkusi aikana. Voit myös soittaa omalle koordinoivalle hoitajallesi tai numeroon + 358 10 773 2000.

Etävastaanotot

Mikäli olet varannut ajan etävastaanotolle, katso valmistautumisohjeet täältä.

Vaihe 1

Ajan varaaminen

Docrates Syöpäsairaalan erikoislääkärin vastaanotolle voit varata ajan:

  • Yksityisesti ilman lähetettä
  • Vakuutusyhtiön asiakkaana
  • Työterveyshuollon lähetteellä
  • Julkisen terveydenhuollon lähetteellä (edellyttää maksusitoumusta julkisen terveydenhuollon yksiköstä)

Huom. Mikäli tulet yksittäiseen kuvantamis- tai laboratoriotutkimukseen ilman Docrateen erikoislääkärin vastaanottoa, tarvitset lääkärisi tekemän lähetteen sekä SV3 –lomakkeen.

Ajanvarauksen voi tehdä myös omainen tai lääkäri. Puhelimeen vastaavat kokeneet sairaanhoitajamme, joiden kanssa pääset keskustelemaan tilanteestasi. He antavat tietoa tutkimuksista ja hoidoista ja varaavat ajan juuri oikealle erikoislääkärille. Ystävällinen henkilöstömme ymmärtää syöpään liittyvän pelkoja ja huolia ja antaa tukea heti ensi kontaktista lähtien.

Ajan voit varata 3 eri tapaa:

1. Puhelinajanvaraus

Tehdäksesi ajanvarauksen puhelimitse, voit soittaa ajanvarausnumeroomme +358 10 773 2000.

2. Verkkoajanvaraus MyDocrates

Jos olet tulossa ensimmäistä kertaa Docrateelle, ajan syöpälääkärin ensikäynnille voit varata myös verkossa MyDocrates-palvelussa. Sen sijaan ajanvarauksen syöpälääkärin seurantakäynnille voi tehdä ainoastaan puhelimitse, jotta voimme varmistaa käynnin sujuvuuden. Myös muut käynnit kuten kuvantaminen ja tukipalvelut kuten fysioterapia varataan puhelimitse.

Jos et löydä itsellesi sopivaa aikaa verkkoajanvarauksestamme, soita ajanvarausnumeroomme ja hoitajamme järjestävät sopivan ajan, +358 10 773 2000.

Siirry verkkoajanvaraukseen

3. Yhteydenottopyyntö

Voit myös täyttää sähköisen yhteydenottopyyntölomakkeen, jonka perusteella otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Peruutusehdot

Järjestämme potilaillemme lääkärin vastaanottoajat ja tutkimukset nopeasti ja joustavasti. Tämän varmistamiseksi meille on tärkeää, että peruutat ajan, jos et jostain syystä pääsekään paikalle. Varauksen voi perua asiakaspalvelun kautta puhelimitse numerossa +35 10 773 2000.

Varattu aika tulee peruuttaa viimeistään 24 h ennen sen alkua. Peruuttamattomasta tai alle 24h sisällä peruuntuneesta ajasta veloitamme täyden hinnan. Peruutusehto koskee kaikkia vastaanottomuotoja.

Vaihe 2

Ennen ensikäyntiä tarvittava materiaali

Jotta ensikäyntisi sairaalassamme sujuu jouhevasti ja lääkäri ehtii tutustua tilanteeseesi etukäteen, pyydämme sinua tutustumaan alla olevaan informaatioon.

Potilassuostumuslomake

Tarvitsemme suostumuksen potilastietojesi tallentamiseen Docrateen potilasrekisteriin ja luovuttamiseen hoitosuhteen niin edellyttäessä hoitoon osallistuvien keskitettyyn rekisteriin liittyneiden muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden välillä.

Potilassuostumuslomakkeen voit täyttää ja lähettää 4 eri tapaa:

1) Sähköinen lomake verkossa

Tämä on nopein ja tietoturvallinen tapa toimittaa lomake. Aloita sähköisen lomakkeen täyttäminen täällä.

Jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi ja tietoturvallisesti vastaanottaa sekä käsitellä tietosi, lomakkeet allekirjoitetaan lopuksi vahvalla tunnistautumisella. Tunnistautuminen tehdään mobiilivarmenteella tai pankkitunnisteilla, joten ne kannattaa varata valmiiksi esille.

2) Sähköinen lomake MyDocrates -palvelussa

Mikäli olet varannut / varaat ajan ensikäynnille MyDocrates -verkkoajanvarauksessamme, voit täyttää potilassuostumuslomakkeen MyDocrates-palvelussa. Siirry MyDocrates -palveluun.

3) Turvapostilla

Voit myös tulostaa lomakkeen, täyttää, ja lähettää sen meille skannattuna liitteenä turvapostilla.

Tulostettava potilassuostumuslomake

4) Faxilla numeroon +358 10 773 2099.

HUOM. Jos käytät turvapostia tai faxia, ota alkuperäinen tietosuojalomake mukaan, kun tulet ensimmäiselle vastaanotolle tai lähetä se meille postitse osoitteeseen Docrates Syöpäsairaala, Saukonpaadenranta 2, 00180 Helsinki.

Esitietolomake

Mikäli olet tulossa Docrates Syöpäsairaalaan ensimmäistä kertaa, pyydämme sinua täyttämään myös esitietolomakkeen.

Esitietolomakkeella kartoitettavilla terveyteesi ja sairauksiin liittyvillä tiedoilla voi olla merkitystä syövän riskitekijöiden arvioinnissa sekä hoitosi suunnittelussa ja toteutuksessa. Osa tiedoista ei usein käy ilmi sairaskertomusjäljennöksistä. Kun esitiedot ovat mahdollisimman täydelliset, voidaan vastaanotolla keskittyä nykysairauteenne ja sen hoitoon.

Jotta ensikäyntisi Docrateella on mahdollisimman sujuva esitietolomake kannattaa lähettää etukäteen. Voit tehdä sen:

1) Sähköisesti verkossa

Sähköinen lomake on nopein ja tietoturvallinen tapa toimittaa lomake. Aloita lomakkeen täyttäminen täällä.

Jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi ja tietoturvallisesti vastaanottaa sekä käsitellä tietosi, lomakkeet allekirjoitetaan lopuksi vahvalla tunnistautumisella. Tunnistautuminen tehdään mobiilivarmenteella tai pankkitunnisteilla, joten ne kannattaa varata valmiiksi esille.

2. Sähköinen lomake MyDocrates -palvelussa

Mikäli olet varannut / varaat ajan ensikäynnille MyDocrates -verkkoajanvarauksessamme, voit täyttää esitietolomakkeen MyDocrates-palvelussa. Siirry MyDocrates -palveluun.

3) Turvapostilla

Voit myös tulostaa lomakkeen, täyttää, ja lähettää lomakkeen meille skannattuna liitteenä turvapostilla.

Tulostettava esitietolomake

4) Faxilla numeroon +358 10 773 2099.

Muut etukäteen tarvittavat asiakirjat

Ennen ensikäyntiä, viimeistään 24h ennen vastaanottoa, pyydämme toimittamaan meille potilasasiakirjat eli kyseiseen sairauteen liittyvät potilaskertomukset, mahdolliset leikkauskertomukset ja patologin lausunnot, laboratoriovastaukset, kuvat ja kuvantamislausunnot.

Voit toimittaa asiakirjat meille joko paikan päälle tai sähköisesti turvapostilla. Emme suosittele lähettämään materiaalia postin kautta varmistaaksemme sen, että tarvittavat tiedot ovat ajoissa käytettävissämme.

Voimme halutessasi tilata potilasasiakirjat puolestasi sinua hoitaneesta sairaalasta / sairaanhoitopiiristä, mikäli saamme teiltä siihen suostumuksen. Palvelun maksu on 71 euroa. Tämä nopeuttaa asiakirjojen saamista ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ensikäynnillä. Jos toivot meidän tilaavan materiaalin, soita meille numeroon +358 10 773 2000.

Omakanta-suostumus nopeuttaa hoidon aloitusta

Jos annat Omakannassa etukäteen suostumuksen potilastietojesi käyttöön, niin Kanta-arkistoon tallennetut tietosi ovat myös tarvittaessa käytettävissä hoitoasi varten Docrates Syöpäsairaalassa, mikä helpottaa ja nopeuttaa asioidesi ja hoidon eteenpäin viemistä. (https://www.kanta.fi/omakanta). Katso ylempää, mitä muita asiakirjoja tarvitset mukaasi.

Vaihe 3

Ennen ensikäyntiä – Tarkista sairauskuluvakuutukset

Teemme yhteistyötä kaikkien suomalaisten ja useiden kansainvälisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Useat vakuutusyhtiöt korvaavat myös syöpähoitoja ja -tutkimuksia. Jos sinulla on sairauskuluvakuutus, voimme lääkärin vastaanottokäynnin jälkeen hakea puolestasi maksusitoumusta tutkimus- ja hoitokokonaisuuksien laskuttamiseksi suoraan vakuutusyhtiöltäsi. Yksittäisten tutkimuksien ja vastaanottojen osalta emme yleensä hae maksusitoumusta.

Huomioithan, että maksusitoumuksen käsittelyaika vaihtelee paljon vakuutusyhtiöstäsi riippuen. Varmista ennen tutkimusten ja hoitojen alkamista, että vakuutusyhtiösi on myöntänyt maksusitoumuksen.

Vakuutusehdoissasi saattaa olla omavastuuosuuksia ja tiettyjä rajoituksia, joten suosittelemme tutustumaan vakuutusyhtiöohjeeseen ja lisäksi yhteydenottoa vakuutusyhtiöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Lisätietoja If Syöpävakuutus -asiakkaille täältä.

Majoitus

Jos matkustat Docrateelle kauempaa ja tarvitset apua majoituspaikan valinnassa, löydät lisätietoa täältä.

Kustannukset

Lisätietoa kustannuksista saat ajanvarausnumerostamme ja koordinoivalta hoitajalta. Hinnastomme löydät täältä.

Vaihe 4

Ensimmäinen vastaanotto

Ensikäynnille pyydämme sinua saapumaan paikalle noin 30 minuuttia ennen vastaanottoa tai toimenpiteitä, ja varaamaan riittävästi aikaa tutkimuksille. Ellei muita ohjeita ole annettu, voit ennen ensikäyntiä aterioida normaalisti.

Saapuessasi ensikertaa Docrateelle, ilmoittaudu ensimmäisen kerroksen vastaanottoon, josta sinut ohjataan oikeaan paikkaan.

Docrateen moniammatillinen hoitotiimi pitää huolen siitä, että saat parasta mahdollista hoitoa. Hoitohenkilökuntamme on läsnä, kuuntelee ja pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Näin voit keskittyä olennaiseen eli paranemiseen.

Ensikäynnillä tapaat lääkärin vastaanoton jälkeen myös koordinoivan hoitajan, joka antaa sinulle tarvittavat ohjeistukset sekä neuvoo ja opastaa hoitoonne liittyvissä asioissa.

Sairaalan ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on tarjolla virvokkeita ja hedelmiä. Huom. koronavirusepidemian aikana tarjoiluja ei turvallisuussyistä ole.

Sairaalaan on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä ja omalla autolla. Lisätietoja saapumisohjeista ja pysäköinnistä täällä.

Covid-19 -virusepidemia ja syövänhoito Docrateella

Docrates Syöpäsairaalassa on kattavat ja tarkat toimenpiteet potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi ja tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös koronaviruspandemian aikana. Henkilökuntamme on koulutettu seulomaan ja hallitsemaan infektiotauteja. Sairaalassamme ei ole todettu yhtään koronatapausta. Lue lisää aiheesta.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 13.09.2021

Keuhkosyövän riskikartoituksella ja varhaisen vaiheen tutkimuksilla voi olla ratkaiseva merkitys potilaan ennusteelle

Oireettoman keuhkosyövän varhainen toteaminen on erittäin tärkeää hoitojen tuloksellisuuden ja elämänlaadun kannalta. Jos oireita, kuten pitkittynyttä yskää tai hengenahdistusta, ilmenee,...

Lue lisää
Julkaistu: 30.08.2021

Miksi rintasyöpä uusiutuu ja miten sitä hoidetaan?

Rintasyövän liitännäishoitojen päättyessä tunteet voivat heitellä laidasta laitaan: moni on onnellinen hoitojen päättymisestä, toiset tuntevat jäävänsä yksin, ja luonnollisesti monet...

Lue lisää
Julkaistu: 10.08.2021

Yksi syöpä erottuu muista kivuliaisuudellaan – näillä arkisilla konsteilla voi saada helpotusta

Syövän levitessä etäpesäkkeiksi myös sen aiheuttama kipu tyypillisesti kasvaa. Docrates Syöpäsairaalan onkologi Olga Maslennikova paljastaa parhaat keinot kivunlievitykseen, jolle on...

Lue lisää
Julkaistu: 30.06.2021

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16