Timo Joensuu

Lääkäri
Aivolisäkkeen kasvaimet Aivosyöpä Eturauhassyöpä Haimasyöpä Keskushermoston kasvaimet Kivessyöpä Luusarkooma Maksasyöpä Melanooma Mesoteliooma Neuroendokriiniset kasvaimet Paksusuolen ja peräsuolen syöpä Pehmytkudossarkoomat Peräaukon syöpä Rintasyöpä Ruuansulatuskanavan syöpä ja haimasyöpä Sappiteiden syöpä Umpilisäkkeen syöpä Virtsarakon syöpä
Syöpätaudit

Nimi:

Timo Joensuu

Titteli:

Perustaja, sädehoidon ylilääkäri,
LT, kliinisen onkologian dosentti
Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri

Koulutus:

LL, Tampereen yliopisto, 1985
LT, Tampereen Yliopisto, 1992
Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri, Helsingin yliopisto, 1998
Kliinisen onkologian dosentti, Helsingin Yliopisto, 2005

Työhistoria:

  • Docrates Syöpäsairaala, sädehoidon ylilääkäri 2014 -
  • Docrates Syöpäsairaala, perustaja 2006 ja johtava ylilääkäri 2007 - 2014
  • HUS Syöpätautien klinikka, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri 1998 - 2007
  • HUS Syöpätautien klinikka, sädehoidon erikoislääkäri 1998
  • HUS Syöpätautien klinikka, apulaislääkäri 1993 – 1998
  • Tutkija, INSERM, Pariisi 1991 -1993

Kielitaito:

suomi (äidinkieli), englanti (hyvä)

Biografia

Timo Joensuu on eturauhassyövän asiantuntija ja erikoistunut sen säde- ja lääkehoitojen aktiiviseen kehittämiseen. Hänellä on yli viidentoista vuoden kokemus muun muassa stereotaktisista sädehoidoista: hän otti ensimmäisenä Pohjoismaissa käyttöön IMRT-hoidon ja Docrateella aloitettiin ensimmäisenä Suomessa sekä VMAT RapidArc- että HDR-brakyhoidot jotka edustavat edistyksellisintä täsmäsädetekniikkaa.

Potilaan etu, näkökulma ja kokemus ovat Timo Joensuun työn lähtökohtia. Perinteisen lääkäri– potilas-suhteen ohella Joensuusta on tärkeää, että lääkäri on potilaan tukena koko hoidon kaaren ajan. Yhdessä Hannu Tavion kanssa kirjoitettu kirja ”Elämä kantaa” ilmentää hyvin hänen luottamuksellisuuteen ja arvostukseen perustuvaa suhdettaan potilaisiin. Joensuu on myös ollut aktiivisesti mukana Suomen Eturauhassyöpäyhdistys Propon sekä Eturauhassyöpäpotilaiden tuki Ry Ersyn toiminnassa.

Lääketieteen lisensiaatiksi Timo Joensuu on valmistunut Tampereen lääketieteellisestä tiedekunnasta. Kansainvälistä kokemusta ja arvostusta hän on hankkinut tutkimus- ja työrupeamiltaan ulkomailla. Ensimmäinen ulkomaanpesti oli vapaaehtoisena aputyöntekijänä vammaisten hoitolaitoksessa UK:ssa, jota seurasi paikka Varsovan yliopiston kirurgian klinikalla. Pariisissa Joensuu työskenteli Ranskan kansallisessa lääketieteen tutkimusinstituutissa INSERMissä, jossa hän etsi uusia potentiaalisia syöpälääkkeitä ja hoitostrategioita. Hän on myös toiminut Helsinki Consulting Groupin kautta Maailmanpankin syöpähoitojen lääketieteellisenä asiantuntijana Serbiassa. Yhdysvaltojen kansallisen syöpäinstituutin (NCI) ja Suomen Syöpärekisterin tutkijoiden kanssa Joensuu on tutkinut syöpähoitojen mahdollisia myöhäishaittoja.

Timo Joensuu on väitellyt TaY:ssa lääketieteen tohtoriksi ja suorittanut syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkärin tutkinnon HYKS:in syöpätautien klinikalla. Kliinisen onkologian dosentiksi hänet nimitettiin vuonna 2005. Docrates Syöpäsairaalan Timo Joensuu perusti yhdessä Pekka Aallon ja Harri Puurusen kanssa vuonna 2006 ja siirtyi seuraavana vuonna vastaamaan sairaalan toiminnasta täysipäiväisesti. Docrates on Joensuun mittavin hanke ja Pohjoismaiden ainoa yksityinen, kokonaisvaltaiseen syövän tutkimukseen ja hoitoon erikoistunut laitos.

Tärkeän elämäntyönsä sekä runsaan tutkimus-, julkaisu- ja neuvonantajatoimintansa vastapainona Timo Joensuu rentoutuu samoilemalla metsissä sekä rakentamisen, musiikin, kirjojen ja taiteen parissa.

Timo Joensuu on alansa arvostettu ja aikaansaava asiantuntija: Hänelle on myönnetty Syöpäjärjestöjen syöväntorjuntatyön ansiomitali vuonna 2006, ja vuonna 2010 hänet valittiin Terveydenhuollon vuoden vaikuttajaksi.

Näytä enemmän Näytä vähemmän