Skip to content

Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri Timo Joensuulle professorin arvonimi

15.6.2020 Kategoriat: Tiedotteet
Uratarina
15.6.2020 | Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Docrates Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri, dos., LT, Timo Joensuulle professorin arvonimen 11.6.2020. Arvonimi on tunnustus Joensuun arvokkaasta työstä suomalaisen syövänhoidon kehittäjänä.

Docrates Syöpäsairaalan sädehoidon ylilääkäri Timo Joensuulle (dos., LT), on annettu tasavallan presidentin Sauli Niinistön myöntämä professorin arvonimi 11.06.2020. Arvonimiä myönnetään yleensä kaksi kertaa vuodessa. Kesäkuussa 2020 arvonimen sai yhteensä 60 henkilöä.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Timo Joensuu on tehnyt mittavan ja ansiokkaan uran syöpähoitojen parissa. Hän on kehittänyt aktiivisesti suomalaista syövänhoitoa ja on yksi Docrates Syöpäsairaalan perustajista.

Syövänhoitoa ihmistä varten

Kymmenen vuoden aikana Timo Joensuulla ja Docrates Syöpäsairaalalla on ollut merkittävä rooli suomalaisen syövänhoidon kehittäjänä ja kirittäjänä. Sairaala on edelläkävijä erityisesti potilaskeskeisyydessä sekä uusien, yksilöllisten diagnostiikka- ja hoitomenetelmien käyttöönotossa. Docrateella on usein ensimmäisenä Suomessa tai Pohjoismaissa otettu käyttöön uusia innovaatioita, jotka ovat sittemmin tulleet käyttöön myös muualla.

– Timo Joensuu perusti Docrates Syöpäsairaalan vuonna 2007, sillä hän näki, että syöpää voidaan hoitaa paremmin, yksilöllisemmin ja uusimpia innovaatioita hyödyntäen. Hän halusi, että kaiken tekemisen lähtökohtana on syöpää sairastava ihminen. Tämä tunnustus on osoitus siitä, että Timon uraauurtava työ on nähty yhteiskunnassa laajemmin, sanoo Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.

Joensuun erityisosaamisalaa ovat eturauhassyövän säde- ja lääkehoidot ja niiden kehitys. Docrates Syöpäsairaalassa hän toimii edelleen aktiivisesti sekä potilas- että tutkimustyön parissa. Vuonna 2010 Joensuu valittiin Terveydenhuollon vuoden vaikuttajaksi ja vuonna 2006 hänelle myönnettiin Syöpäjärjestöjen syöväntorjuntatyön ansiomitali.

Lue uusimpia tiedotteita

Uudistunut uutiskirje nyt tilattavissa kuluttajille ja ammattilaisille

Syöpätaudit on nopeasti kehittyvä lääketieteen erikoisala. Docrates julkaisee muutamia kertoja vuodessa viimeisimmät kuulumiset ja uutiset liittyen esimerkiksi syövän hoitoon, diagnostiikkaan...

Lue lisää

Henkilöstön innostus ja omistautuneisuus näkyy – Docrates sai Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen jo 6. kertaa

Docrates Syöpäsairaalamme sai erinomaiset tulokset vuoden henkilöstötutkimuksessa ja yrityksemme on yksi Suomen innostavimmista työpaikoista. Henkilöstön kokonaistyytyväisyys nousi vuonna 2024 ennätyksellisen...

Norjalaisten potilaiden määrä kasvoi vuonna 2023

Docrates Syöpäsairaala on hoitanut yli 15 vuotta Helsingissä suomalaisia ja kansainvälisiä potilaita. Vuonna 2023 erityisesti norjalaisten potilaiden määrä kasvoi. Docrateella...

Mitä urologin vastaanotolla tapahtuu?

Urologi on miesten intiimialueen hoitoon perehtynyt erikoislääkäri. Miehet usein turhaan arastelevat urologin vastaanotolle menoa. Alansa erikoisosaajana urologi on tottunut ratkomaan...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16