Julkaistu: 15.06.2020

Timo Joensuulle professorin arvonimi

Kategoriat: Artikkelit | Uutiset ja tiedotteet
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Docrates Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri, dos., LT, Timo Joensuulle professorin arvonimen 11.6.2020. Arvonimi on tunnustus Joensuun arvokkaasta työstä suomalaisen syövänhoidon kehittäjänä.

Docrates Syöpäsairaalan sädehoidon ylilääkäri Timo Joensuulle (dos., LT), on annettu tasavallan presidentin Sauli Niinistön myöntämä professorin arvonimi 11.06.2020. Arvonimiä myönnetään yleensä kaksi kertaa vuodessa. Kesäkuussa 2020 arvonimen sai yhteensä 60 henkilöä.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Timo Joensuu on tehnyt mittavan ja ansiokkaan uran syöpähoitojen parissa. Hän on kehittänyt aktiivisesti suomalaista syövänhoitoa ja on yksi Docrates Syöpäsairaalan perustajista.

Syövänhoitoa ihmistä varten

Kymmenen vuoden aikana Timo Joensuulla ja Docrates Syöpäsairaalalla on ollut merkittävä rooli suomalaisen syövänhoidon kehittäjänä ja kirittäjänä. Sairaala on edelläkävijä erityisesti potilaskeskeisyydessä sekä uusien, yksilöllisten diagnostiikka- ja hoitomenetelmien käyttöönotossa. Docrateella on usein ensimmäisenä Suomessa tai Pohjoismaissa otettu käyttöön uusia innovaatioita, jotka ovat sittemmin tulleet käyttöön myös muualla.

– Timo Joensuu perusti Docrates Syöpäsairaalan vuonna 2007, sillä hän näki, että syöpää voidaan hoitaa paremmin, yksilöllisemmin ja uusimpia innovaatioita hyödyntäen. Hän halusi, että kaiken tekemisen lähtökohtana on syöpää sairastava ihminen. Tämä tunnustus on osoitus siitä, että Timon uraauurtava työ on nähty yhteiskunnassa laajemmin, sanoo Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.

Joensuun erityisosaamisalaa ovat eturauhassyövän säde- ja lääkehoidot ja niiden kehitys. Docrates Syöpäsairaalassa hän toimii edelleen aktiivisesti sekä potilas- että tutkimustyön parissa. Vuonna 2010 Joensuu valittiin Terveydenhuollon vuoden vaikuttajaksi ja vuonna 2006 hänelle myönnettiin Syöpäjärjestöjen syöväntorjuntatyön ansiomitali.

Lisätietoja antaa: Markkinointi- ja viestintäjohtaja Ella Kirjasniemi, p. 050 500 1838 ella.kirjasniemi@docrates.com

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 07.09.2020

Docrates Syöpäsairaalaan huipputeknologiaa edustava PET-TT-laite

Docrates Syöpäsairaalaan on asennettu Suomessa vielä harvinainen, uuden sukupolven PET-TT-kuvantamisen laite. Uusi laite tarjoaa aiempaa tarkempia kuvia, lyhyempiä kuvausaikoja sekä...

Lue lisää
Julkaistu: 01.09.2020

Miksi hoitaa eturauhassyöpää yksityisessä syöpäsairaalassa?

Yksityiseen eturauhassyövän hoitoon hakeudutaan muun muassa nopeuden, yksilöllisen ja aktiivisen hoito-otteen, maailmanluokan sädehoidon sekä elämänlaadullisten seikkojen vuoksi.

Lue lisää
Julkaistu: 28.08.2020

Voidaanko kohdunkaulan syöpä hävittää maailmasta?

Tie kohdunkaulan syövän hävittämiseen on rokottaminen, kirjoittaa naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen onkologian erikoislääkäri, prof., Johanna Mäenpää.

Lue lisää
Julkaistu: 26.08.2020

Mies – Näin pidät eturauhasestasi huolta

Eturauhassyöpään sairastuu vuosittain yli 5000 ja kuolee yli 900 miestä. Myös muut eturauhasvaivat ovat miehillä yleisiä. Lue, miten voit pitää...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16