Docrates Syöpäsairaala investoi yli 6 miljoonaa euroa tilalaajennuksiin ja teknologiaan

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Docrates Syöpäsyöpäsairaala laajentaa toimintaansa vastatakseen kasvaneisiin asiakasmääriin. Myös sairaalan jo ennestään korkeatasoista tutkimus- ja hoitolaitteistoa uusitaan. Investointien kokonaisarvo on yli kuusi miljoonaa euroa, ja uudistukset toteutetaan vuosien 2019–2020 aikana. 

– Kaksinkertaistamme lääkäreidemme vastaanottohuoneiden määrän Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevassa sairaalassamme. Tulevien 1,5 vuoden aikana uusimme myös lähes koko laitekantamme kuten sädehoitolaitteistot ja PET-TT -kuvantamislaitteen. Haluamme näin varmistaa, että syöpään sairastunut pääsee jatkossakin nopeasti yksilölliseen ja mahdollisimman korkeatasoiseen hoitoon Docrateella, kertoo Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.

Muutostyöt näkyvät alkuvuodesta 2020 sairaalan tiloissa, pahoittelemme mahdollisia häiriöitä.

Eturauhasdiagnostiikka mullistui alkuvuodesta

Docrates otti jo viime vuonna käyttöön uusimman sukupolven syöpädiagnostiikkaan räätälöidyn kolmen teslan kuvantamisvoimaan perustuvan magneettikuvauslaitteen.

– Uusi magneettilaite antaa entistä parempia kuvia, jotka tarjoavat lääkäreille mahdollisuuden tehdä tarkempi diagnoosi nopeasti.  Näin saadaan aikaan myös entistä parempia hoitosuunnitelmia. Nostimme samalla myös eturauhasen diagnostisen koepalatekniikan täysin uudelle tasolle, kun aloitimme tammikuussa ensimmäisenä Suomessa eturauhasen magneettiohjatut robottibiopsiat. Nyt eturauhasesta saadaan entistä tarkemmin paikannetut näytteet vähemmin komplikaatioriskein, kun koepaloja otetaan vain 1-3 aikaisemman 12 sijasta. Kyseinen laitteisto on ensimmäinen Suomessa. Uskon, että menetelmä tulee lisääntymään Suomessa tulevina vuosina, toteaa Ilpo Tolonen.

Tutkimus- ja hoitolaitteiston lisäksi uutta hoitoon ja elämänlaatua parantamaan on tuonut potilaiden seurantaa ja yksilöllistä hoidon seurantaa tukeva verkkopalvelu Kaiku Health, jonka kautta onnistuu myös digitaalinen oireseuranta.

– Digitaalisen kanavan kautta potilaillamme on mahdollisuus kertoa oireistaan herkästi ja henkilökuntamme seuraa potilaiden vointia kotiin reaaliaikaisesti. Noin 90 prosenttia potilaistamme käyttää sovellusta, Ilpo Tolonen kertoo.

Ulkomaalaisten potilaiden määrä kasvussa

Suurin osa Docrates Syöpäsairaalan potilaista on edelleen Suomesta, mutta potilaita tulee ympäri maailman, yli 60 eri maasta.

– Ulkomaalaisten potilaidemme määrä kasvaa jatkuvasti, palvelemme viidellä eri kielellä ja hoidamme yksilöllisesti huomioiden myös kulttuuriset näkökohdat. Tämä vaatii henkilökunnaltamme suurta ammattitaitoa. Ulkomaalaiset asiakkaat tuovat meille liikevaihdosta jo noin 40 prosenttia, ja näistä kaksi kolmasosaa tulee Ruotsista. Myös venäläiset matkustavat usein Suomeen saamaan korkeatasoista syövän diagnostiikkaa ja hoitoa, sanoo Ilpo Tolonen.

Ruotsissa on pitkiäkin viiveitä hoitoon pääsyssä ja nämä viiveet julkistetaan avoimesti sairaalakohtaisesti. Ruotsalaiset voivat hakea EU:n potilasliikkuvuusdirektiivin mukaisesti korvausta saamiinsa tutkimuksiin ja hoitoihin Ruotsin Försäkringskassa:sta eli vakuutuskassasta. Suomalaisista potilaista suurin osa maksaa hoitonsa itse, mutta vakuutettujen määrä kasvaa suhteessa nopeammin. Erilaisten sairauskuluvakuutusten lisääntyminen näkyy Tolosen mukaan myös Docrateella, joka kertoo yhä useamman suomalaisen maksavan hoitonsa kokonaan tai osittain vakuutuksella.

– Elämme mielenkiintoisia aikoja. Olemme 11 vuodessa kasvaneet start-upista Suomen suurimmaksi terveydenhoitopalvelujen viejäksi. Suomi on syövänhoidon ja -tutkimuksen kärkimaita, ja meille tulee koko ajan enemmän potilaita ympäri maailman. Nyt keväällä Ruotsissa kuluttajille tehdyn kyselytutkimuksen mukaan ruotsalaisista 92 prosenttia on valmiita matkustamaan ulkomaille, jos saavat siten parempaa tai nopeampaa hoitoa toisessa maassa.

–  Docrateella työskentelee 60 omaa työntekijää ja lisäksi yli 30 ammatinharjoittajalääkäriä. Potilaskäyntejä meillä oli viime vuonna 17 000. Rekrytoimme jatkuvasti lisää syövänhoidon ammattilaisia, Ilpo Tolonen kertoo.

Lisätietoja antaa:

Docrates Syöpäsairaala, toimitusjohtaja Ilpo Tolonen
+358 50 5001880, ilpo.tolonen@docrates.com

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. www.docrates.com

 

 

 

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 25.02.2021

Filosofian tohtori Katri Mustonen Docrates Syöpäsairaalan palvelujohtajaksi

Katri Mustonen (sh AMK, YTM, FT) on nimitetty Docrates Syöpäsairaalan palvelujohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 18.1.2021 alkaen.

Lue lisää
Julkaistu: 10.02.2021

Docrates Syöpäsairaalan uusi johtava ylilääkäri: ”Suomessa ollaan opittu siihen, että joku muu huolehtii”

Docrates Syöpäsairaalan uusi johtava ylilääkäri Juha Kononen toivoo suomalaisten oppivan kyseenalaistamaan omaan terveyteensä liittyviä lääkärin mielipiteitä. Tämän vuoden alussa uudessa...

Lue lisää
Julkaistu: 04.02.2021

Maailman syöpäpäivä – Jokainen voi vaikuttaa omaan syöpäriskiinsä

Maailman Syöpäpäivää (World Cancer Day) vietetään tänään 4.2.2021. Kansainvälinen syöpäunioni (UICC) ja sen jäsenjärjestöt haluavat Maailman syöpäpäivällä lisätä tietoisuutta syövän...

Lue lisää
Julkaistu: 01.02.2021

Entistä tarkempaa diagnosointia ja hoitoa Docrates Syöpäsairaalan uuden sukupolven teknologialla

Docrates Syöpäsairaalassa on tehty viimeisen vuoden aikana mittavia laitehankintoja. Sairaalassa on käytössä ainutlaatuinen valikoima laitteita, jotka on suunniteltu vastaamaan erityisesti...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16