Tietoa ja toimintaohjeita liittyen koronavirukseen

Kategoriat: Ajankohtaiset verkkouutiset
14.3.2023 | Koronapandemian liennyttyä olemme luopuneet järeimmistä suojatoimista. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset ohjeemme liittyen koronavirukseen.

Ethän tule sairaalaamme oireisena tai jos sinulla on todettu koronavirus

Mikäli sinulla ilmenee hengitystiesairauden oireita tai sinulla on todettu koronavirustartunta ennen käyntiä sairaalassamme tai hoitojen aikana, ilmoita siitä viiveettä henkilökunnallemme.

Sairaalaan ei saa tulla, jos on flunssan oireita tai todettu koronavirus. Jos sinulla on oireita, ilmoita siitä henkilökunnallemme ja sovi jatkotoimenpiteistä.

Ohje koskee myös mahdollisia mukana tulevia läheisiä ja saattajia.

Minulla on todettu koronavirustartunta, miten hoitojen käy?

Potilaitamme ja henkilökuntaamme suojellaksemme emme pääsääntöisesti anna hoitoja koronavirustautia sairastaville potilaille, ellei johtava ylilääkäri tee tästä poikkeavaa päätöstä niin tilanteen vaatiessa. Arvio tehdään aina yksilöllisesti, syövän tilanne ja hoitomenetelmät sekä potilaan kunto huomioiden. Syöpäpotilaan hoitoa voidaan turvallisesti jatkaa, kun potilas on tervehtynyt. Syöpälääkärimme vastaanotto on mahdollista järjestää myös etäyhteyden avulla.

Tarvitsenko maskia?

Tällä hetkellä maskin käyttö sairaalassa ei ole pakollista. Halutessasi saat maskin vastaanotostamme sairaalaan saapuessasi.

Mikäli toivot hoitavan henkilökunnan käyttävän kanssasi maskia, kerro siitä heille.

Paxlovid-koronalääkitys syöpäpotilaille

Koronavirusta sairastavat syöpäpotilaat voivat saada Paxlovid-koronalääkettä. Paxlovid estää koronaviruksen lisääntymistä tartunnan saaneen elimistössä. Lääkitys tulee aloittaa mahdollisimman pian oireiden alettua, viimeistään 5 vuorokauden kuluessa.

Lue uusimpia tiedotteita

/

Yksilöllisesti suunniteltu fysioterapia syöpäpotilaiden tukena

Fysioterapia tarjoaa monipuolisia menetelmiä ja hoitokeinoja, jotka parantavat syöpäpotilaiden elämänlaatua ja toimintakykyä kaikissa hoidon vaiheissa. Menetelmät ja harjoitteet suunnitellaan aina...

Lue lisää
/

Sairastatko eturauhassyöpää? Osallistu Suomi hoitaa 2023 -tutkimukseen

5.9.2023 | Oletko sairastanut eturauhassyövän? Etsimme eturauhassyöpään sairastuneita henkilöitä vastaamaan Suomi hoitaa 2023 -tutkimukseen, jonka tavoitteena on tuoda potilaan ääni...

Lue lisää
/

Avoin luento: Henkinen hyvinvointi ja jaksaminen syöpähoitojen aikana ja niiden jälkeen 7.9.2023

5.9.2023 | Suomen Suolistosyöpäyhdistys järjestää avoimen luennon torstaina 7.9.2023 klo 17.30 Kampin Palvelukeskuksen juhlasalissa (2.krs), os. Salomonkatu 21B Helsinki. Docrates...

Lue lisää
/

Docrateella hyödynnetään uusimpia rintasyövän lääkehoitoja

Uusia syöpälääkkeitä kehitetään koko ajan, ja jo käytössä oleville lääkkeille löydetään myös uusia käyttökohteita. Ennen kuin uusi lääke otetaan käyttöön...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16