Potilaan kokemus: Rintasyövän hoito Docrateella – Helin tarina

Helin rintasyöpä löytyi hänen lomaillessa ulkomailla puolisonsa kanssa. Heli palasi Suomeen ja pääsi välittömästi rintasyöpäleikkaukseen Docrateelle.

”Docrates on rintasyöpäpotilaalle maailman paras paikka!”

Heli Auranen oli lomailemassa miehensä kanssa Floridassa Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2016, kun hän huolestui rinnassaan olevasta kyhmystä. Hän kertoo, ettei ollut juurikaan itse tutkinut rintojaan aiemmin, eikä löytynyt kyhmy oikeastaan edes tuntunut seistessä. Suvussakaan ei rintasyöpää ollut aiemmin.

Rintasyöpä-aiheinen artikkeli aikakauslehdessä oli kuitenkin pysäyttävä. Heli päätti heti artikkelin luettuaan mennä paikalliselle lääkärille, joka sitten antoikin Helille hyvin suorasukaisen diagnoosin; syöpää se oli.

Heli kertoo, että suuntasi lääkäriltä lähes ensimmäisellä koneella takaisin Suomeen, ja kotimaassa hän sai lähetteen muutaman viikon päähän lääkärin vastaanotolle. Heli ja hänen miehensä tulivat kuitenkin asiasta keskusteltuaan siihen tulokseen, etteivät halua odottaa; kyhmystä oli päästävä heti eroon.

Niinpä Heli varasi ajan yksityiseen mammografiaan Matti Kestilälle, joka on Suomen kokeneimpia rintasyöpäradiologeja, jonne hän pääsi heti. Diagnoosi vahvistui.

Kaikki hoitui nopeasti

Heli ei halunnut lähteä hoitojonoon odottamaan vaan päätti, että haluaa heti leikkaukseen ja leikkaavaksi kirurgiksi Jari Viinikaisen Docrates Syöpäsairaalasta. Jarin osaamista oli Helille kehuttu. Leikkausaika järjestyikin muutaman päivän päähän. Sitä ennen Heli kävi vielä leikkausta edeltävissä verikokeissa, rintojen magneettikuvauksessa sekä radioisotooppikuvauksessa (ennen leikkausta tehtävä vartijaimusolmuketutkimus). Kuvantamismenetelmien tarkoitus on auttaa kirurgia leikkaamaan syöpäkasvain mahdollisimman tarkasti pois. Lisäksi Heliltä otettiin vielä sydänfilmi ennen leikkausta, kuten kaikilta yli 50-vuotiailta leikkauspotilailta.

Itse leikkaus oli ohi nopeasti, ja sen aikana otetut imusolmukenäytteet olivat onneksi puhtaat – syöpä ei siis onneksi ollut levinnyt. Leikkauksen jälkeen Helin olo oli huojentunut.

– Syöpä oli kuin myrkkykapseli kehossa, mutta nyt voin todella hyvin, hän kertoo.

Sytostaatitkaan eivät olleet tarpeen; koska Helin kasvain oli melko pieni eikä se ollut ehtinyt levitä, päädyttiin leikkauksen jälkeen 15 kerran sädehoitoon ja anti-hormonilääkitykseen, jota jatketaan 5 vuotta.

Maailmanluokan teknologia ja henkilökunta

Heli kertoo olevansa kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen hoitoihinsa Docrateella.

– En usko, että olisin missään maailmalla saanut parempaa hoitoa! Docrateella henkilökunta ja tekniikka on maailman huippua. Kaikki tapahtuu sovitusti ja aikataulussa; kukaan ei katso kelloa, puhelin ei soi taustalla. Henkilökunnalle lähetän sydämelliset terveiset, Heli kertoo.

– Docrateella ollessa ei tuntunut yhtään siltä, että olisi sairaalassa. Erityiskiitos koordinoivalle hoitajalleni Helenalle sekä kirurgi Jari Viinikaiselle. Hän oli todella taitava!

”En usko, että olisin missään maailmalla saanut parempaa hoitoa! Docrateella henkilökunta ja tekniikka on maailman huippua. Kaikki tapahtuu sovitusti ja aikataulussa; kukaan ei katso kelloa, puhelin ei soi taustalla. Henkilökunnalle lähetän sydämelliset terveiset!”

Lue potilaidemme kertomuksia

/

Eturauhassyöpään sairastunut Mikko: Haluan vielä kilometrejä mittariini

Mikko Ässämäen eturauhassyöpädiagnoosi antoi odotuttaa itseään, vaikka merkit olivat ilmassa jo paljon aiemmin.

Lue lisää
/

Rintasyöpäpotilaan tarina: Täytyy löytää pieniä hyviä hetkiä, vaikka maailma myllertää ympärillä

On joulukuu ja ensimmäinen pitkä koronavuosi lähenee loppuaan. Turkulaisessa ravintolassa istuu pariskunta, joka keskustelee intensiivisesti, välillä nauretaan ja välillä itketään....

Lue lisää
/

Janos Uotila: Nyt ymmärrän tarkan ja yksilöllisen diagnoosin merkityksen

Sairaalan aulassa istuu mies hymyssä suin. 45-vuotiaalle Janos Uotilalle tämä aula ja etenkin sen viereinen sädehoidon tila ovat tulleet hyvinkin...

Lue lisää
/

Mikael Lagström: Nyt otan jokaisesta hetkestä ilon irti

Kun levinneeseen ja aggressiiviseen eturauhassyöpään sairastunut Mikael Lagström, 67, hakeutui syöpähoitoihin Docrateelle, hän toivoi saavansa lisää elinvuosia. Nyt Mikaelin hoidot...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16