Julkaistu: 27.04.2020

Potilaan kokemus: Rintasyövän hoito Docrateella – Helin tarina

Helin rintasyöpä löytyi hänen lomaillessa ulkomailla puolisonsa kanssa. Heli palasi Suomeen ja pääsi välittömästi rintasyöpäleikkaukseen Docrateelle.

”Docrates on rintasyöpäpotilaalle maailman paras paikka!”

Heli Auranen oli lomailemassa miehensä kanssa Floridassa Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2016, kun hän huolestui rinnassaan olevasta kyhmystä. Hän kertoo, ettei ollut juurikaan itse tutkinut rintojaan aiemmin, eikä löytynyt kyhmy oikeastaan edes tuntunut seistessä. Suvussakaan ei rintasyöpää ollut aiemmin.

Rintasyöpä-aiheinen artikkeli aikakauslehdessä oli kuitenkin pysäyttävä. Heli päätti heti artikkelin luettuaan mennä paikalliselle lääkärille, joka sitten antoikin Helille hyvin suorasukaisen diagnoosin; syöpää se oli.

Heli kertoo, että suuntasi lääkäriltä lähes ensimmäisellä koneella takaisin Suomeen, ja kotimaassa hän sai lähetteen muutaman viikon päähän lääkärin vastaanotolle. Heli ja hänen miehensä tulivat kuitenkin asiasta keskusteltuaan siihen tulokseen, etteivät halua odottaa; kyhmystä oli päästävä heti eroon.

Niinpä Heli varasi ajan yksityiseen mammografiaan Matti Kestilälle, joka on Suomen kokeneimpia rintasyöpäradiologeja, jonne hän pääsi heti. Diagnoosi vahvistui.

Kaikki hoitui nopeasti

Heli ei halunnut lähteä hoitojonoon odottamaan vaan päätti, että haluaa heti leikkaukseen ja leikkaavaksi kirurgiksi Jari Viinikaisen Docrates Syöpäsairaalasta. Jarin osaamista oli Helille kehuttu. Leikkausaika järjestyikin muutaman päivän päähän. Sitä ennen Heli kävi vielä leikkausta edeltävissä verikokeissa, rintojen magneettikuvauksessa sekä radioisotooppikuvauksessa (ennen leikkausta tehtävä vartijaimusolmuketutkimus). Kuvantamismenetelmien tarkoitus on auttaa kirurgia leikkaamaan syöpäkasvain mahdollisimman tarkasti pois. Lisäksi Heliltä otettiin vielä sydänfilmi ennen leikkausta, kuten kaikilta yli 50-vuotiailta leikkauspotilailta.

Itse leikkaus oli ohi nopeasti, ja sen aikana otetut imusolmukenäytteet olivat onneksi puhtaat – syöpä ei siis onneksi ollut levinnyt. Leikkauksen jälkeen Helin olo oli huojentunut.

– Syöpä oli kuin myrkkykapseli kehossa, mutta nyt voin todella hyvin, hän kertoo.

Sytostaatitkaan eivät olleet tarpeen; koska Helin kasvain oli melko pieni eikä se ollut ehtinyt levitä, päädyttiin leikkauksen jälkeen 15 kerran sädehoitoon ja anti-hormonilääkitykseen, jota jatketaan 5 vuotta.

Maailmanluokan teknologia ja henkilökunta

Heli kertoo olevansa kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen hoitoihinsa Docrateella.

– En usko, että olisin missään maailmalla saanut parempaa hoitoa! Docrateella henkilökunta ja tekniikka on maailman huippua. Kaikki tapahtuu sovitusti ja aikataulussa; kukaan ei katso kelloa, puhelin ei soi taustalla. Henkilökunnalle lähetän sydämelliset terveiset, Heli kertoo.

– Docrateella ollessa ei tuntunut yhtään siltä, että olisi sairaalassa. Erityiskiitos koordinoivalle hoitajalleni Helenalle sekä kirurgi Jari Viinikaiselle. Hän oli todella taitava!

”En usko, että olisin missään maailmalla saanut parempaa hoitoa! Docrateella henkilökunta ja tekniikka on maailman huippua. Kaikki tapahtuu sovitusti ja aikataulussa; kukaan ei katso kelloa, puhelin ei soi taustalla. Henkilökunnalle lähetän sydämelliset terveiset!”

Lue potilaidemme kertomuksia

Julkaistu: 27.04.2020

Rintasyöpä – Yhteisellä matkalla Eila ja Esko

Vuosi 2020 ei alkanut niin kuin Eila Hämäläinen ja Esko olivat ajatelleet. Kun Eila sai vuodenvaihteessa rintasyöpädiagnoosin, vaihtuivat pariskunnan haaveet...

Lue lisää
Julkaistu: 27.04.2020

Anna-Leenan rintasyöpä ei näkynyt mammografiassa

Anna-Leena Westlingin, 72, syöpä löytyi varhaisessa vaiheessa – kiitos ultraäänen ja oman aktiivisuuden. Tarinallaan hän haluaa muistuttaa naisia pitämään terveydestään...

Lue lisää
Julkaistu: 27.04.2020

Hans sai levinneeseen eturauhassyöpäänsä tehokasta hoitoa

15 vuoden ajan Hansin tilanne on vaihdellut epätoivosta toivoon. Nyt hän haluaa kertoa matkasta, joka antoi hänelle takaisin elämänlaadun.

Lue lisää
Julkaistu: 27.04.2020

Hans Holmgren – Levinnyt eturauhassyöpä

Hans Holmgrenia hoidettiin vuosien ajan monin eri tavoin lukuisissa sairaaloissa Tukholmassa. Siitä huolimatta hänen PSA-arvonsa nousi. Holmgren päätti hakea toisen...

Lue lisää
Katso kaikki