Etävastaanotot Docrates Syöpäsairaalassa

Sairaalamme tarjoaa viiveetöntä ja turvallista syövänhoitoa myös epidemia-aikana. Hoidamme syöpään sairastuneita myös etävastaanotoilla.

Sairaalamme on epidemia-aikanakin normaalisti avoinna sinua varten. Olemme ottaneet käyttöön lukuisia toimenpiteitä potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi ja tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös koronavirusepidemian aikana. Henkilökuntamme on koulutettu seulomaan ja hallitsemaan infektiotauteja. Sairaalassamme ei ole todettu yhtään koronatapausta.

Pääset syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä myös etävastaanottojen kautta. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme kaikille potilaillemme ensisijaisesti etävastaanottoa. Suosittelemme vaihtamaan myös jo varatut ajat etävastaanotoiksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Järjestämme sinulle erikoislääkärin etävastaanoton puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Myös hoitajamme auttavat sinua etänä. Jatkotutkimukset ja hoidot järjestetään turvallisesti ja viiveettä Docrates Syöpäsairaalassa.

Keskustele asiasta oman hoitavan lääkärisi kanssa, jos asia pohdituttaa. Älä jätä menemättä tutkimuksiin tai hoitoihin, sillä syöpä on tärkeää hoitaa viiveettä.

Miten varaan ajan etävastaanotolle?

Voit varata ajan etävastaanotolle ajanvarausnumerostamme, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Mikäli olet uusi potilas ja haluat keskustella tutkimus- ja hoitovaihtoehdoista syöpälääkärin kanssa, voit varata myös suoraan verkossa videovastaanoton syöpälääkärille.

Verkkoajanvaraukseen

Miksi etävastaanotto?

Koronavirusepidemian aikana olemme siirtyneet kattavasti etävastaanottoihin. Tavoitteemme on minimoida potilaiden liikkuminen ja lähikontaktien syntyminen ja näin varmistaa mahdollisimman pitkälle sekä potilaidemme että koko hoitohenkilöstömme turvallisuus.

Etävastaanotto on turvallisin vastaanoton muoto aina kun se on mahdollista toteuttaa, huomioiden potilaan henkilökohtainen tilanne.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelin- tai videovastaanotto.

Puhelinaika

Jos olet varannut puhelinajan, asiantuntijamme soittaa sinulle sovittuna aikana.

Videovastaanotto

Jos olet varannut ajan videovastaanotolle, tarvitset Internet-yhteyden. Vastaanotto pidetään sähköisen Kaiku –palvelun kautta. Kaikua voi käyttää millä tahansa verkkoyhteydessä olevalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Jos et vielä ole Kaiku-palvelun käyttäjä, rekisteröidy ensin palvelun käyttäjäksi potilassuostumuslomakkeen täyttämisen yhteydessä saamasi linkin kautta tai alla olevasta linkistä. Rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi kannattaa tehdä heti.

Kun olet rekisteröitynyt Kaiku-palveluun saat myöhemmin erillisen kutsun videovastaanottoon. Sinun kannattaa kirjautua sisään Kaikuun hyvissä ajoin ennen videovastaanottoa (noin 10 minuuttia ennen).

Lue tarkemmat ohjeet videovastaanotosta täältä.

Kaiku-palveluun rekisteröityminen

Kirjautuminen Kaikuun

Miten valmistaudun etävastaanottoon?

Täytä ennen vastaanottoa potilassuostumuslomake ja esitietolomake täällä, ja maksa vastaanotto verkkokaupassa heti varauksen tekemisen jälkeen.

Jos etävastaanottosi on ensimmäinen käynti Docrateen syöpälääkärillämme, saatamme pyytää sinua toimittamaan meille sairauskertomukset sekä mahdolliset patologin lausunnot, kuvat ja laboratoriotulokset. Voimme myös tilata ne puolestasi sinua hoitaneesta sairaalasta, mikäli saamme sinulta siihen kirjallisen suostumuksen. Tämä nopeuttaa asiakirjojen saamista ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ensikäynnillä.

Mikäli etävastaanottosi on videovastaanotto, rekisteröidy Kaiku-palvelun käyttäjäksi hyvissä ajoin ennen vastaanottoa sähköpostiisi saamasi linkin kautta tai täältä:

Kaiku-palveluun rekisteröityminen

Lisätietoa uudelle potilaalle täällä >>

Mitä aikoja voidaan toteuttaa etävastaanottona?

Suurimman osan erikoislääkärien ensikäynneistä ja seurantakäynneistä sekä ravitsemus- ja seksuaalineuvonnasta voidaan toteuttaa etäyhteyksien avulla. Tilanteen arvioivat tarvittaessa asiantuntevat hoitajamme yhdessä lääkärin kanssa.

Varaa etävastaanotto ajanvarausnumeromme kautta, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Mitä etävastaanotto maksaa?

Videoetävastaanottona tehtävä ensikäynti ja seurantakäynti maksavat saman verran kuin sairaalassa paikan päällä.

Kattava ensikäynti puhelin- tai videoyhteydellä (60-90 min):

 • Hinta 501 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 489 €)
 • Sisältää tarvittaessa perehtymisen potilaan sairauskertomuksiin sekä mahdollisiin patologin lausuntoihin, diagnostisiin kuviin ja laboratoriotuloksiin. Vastaanoton pohjalta potilas saa lääkärinlausunnon ja mahdollisen hoitosuunnitelman.

Videovastaanotto uudelle potilaalle (enint. 30 min):

 • Hinta 239 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 227 €)
 • Sopii potilaalle, jolla on syöpäepäily tai diagnoosi, ja joka haluaa keskustella tutkimus- ja hoitovaihtoehdoista syöpälääkärin kanssa. Vastaanoton pohjalta potilas saa lyhyen yhteenvedon keskustelusta ja tarvittaessa neuvoja, miten edetä tilanteessa.

Seurantakäynti puhelin- tai videoyhteydellä (enint. 45 min):

 • Hinta 334 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 322 €)
 • Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle

Puhelinvastaanotto (enint. 20 min):

 • Hinta 189 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 177 €)
 • Erikoislääkärin lyhyt puhelinvastaanotto Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle.

Etävastaanotto tulee maksaa Docrateen verkkokaupassa heti kun varaus on tehty, linkki verkkokauppaan alla. Saat tarkemmat maksuohjeet ajanvarauksestamme.

Verkkokauppa

Etävastaanotot yhteistyökumppanisairaaloissa myös Oulussa, Asikkalassa ja Maarianhaminassa

Syöpätautien erikoislääkärimme pitävät etävastaanottoa videoyhteyden kautta myös yhteistyösairaaloissamme.

Näillä etävastaanotolla saa helposti yhteyden syöpätautien erikoislääkäriin omalla kotipaikkakunnalla silloin, jos etävastaanotto ei kotoa käsin ole mahdollinen. Näin voimme nopeuttaa ja helpottaa syöpään sairastuneen pääsyä erikoislääkärin vastaanotolle niissä tilanteissa, kun käynti sairaalassa ei ole tarpeen tai mahdollinen.  Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.

Tällä hetkellä etävastaanotto on mahdollinen Asikkalassa Vääksyn Lääkärikeskuksessa, Oulussa Lääkärikeskus Aavassa ja Maarianhaminassa Medimarissa.

Asikkala: Syöpätautien erikoislääkärin etävastaanotto Vääksyn Lääkärikeskuksessa

 • Syöpäsairauksien diagnostiikkaan ja jatkohoitoon liittyvät kysymykset.
 • Syöpään sairastunut tai sitä epäilevä voi hakeutua syöpävastaanotolle Vääksyn Lääkärikeskukseen Asikkalaan, ja Docrateen syöpätautien erikoislääkäri pitää vastaanoton videoyhteyden  kautta. Vääksyn Lääkärikeskuksen henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä. Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.
 • Etävastaanotolle ei tarvitse lähetettä.
 • Ajanvaraus etävastaanotolle tapahtuu Vääksyn Lääkärikeskuksen kautta puh. (03) 874 180.
  • Myös Docrates Syöpäsairaalan henkilökunta voi auttaa ja keskustella sopivasta vastaanottomuodosta puh. 010 773 2000.

Oulu: Syöpätautien erikoislääkärin etävastaanotto Oulun  Lääkärikeskus Aavassa

 • Syöpäsairauksien diagnostiikaan ja jatkohoitoon liittyvät kysymykset.
 • Syöpään sairastunut tai sitä epäilevä voi hakeutua syöpävastaanotolle Aava Ouluun, ja Docrateen syöpätautien erikoislääkäri pitää vastaanoton videoyhteyden  kautta. Aavan henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä. Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.
 • Etävastaanotolle ei tarvitse lähetettä.
 • Ajanvaraus Oulun etävastaanotolle tapahtuu Docrates Syöpäsairaalan ajanvarauksen kautta: puh. 010 773 2000
 • Yhteystiedot: Aava Oulu, Kaapelitie 4, 90620 Oulu, puh: 010 380 3933
  • Aava Oulu sijaitsee Ruskon kaupunginosassa Kuusamontien varrella osana isompaa toimistorakennusta (Nokia). Vastaanotto löytyy vasemmalta kulmalta portin 3 kohdalta. Aava sijaitsee katutasossa.
  • Ilmainen parkkipaikka sijaitsee toimistorakennuksen pääportin (portti 2) sisäpuolella oikealla puomin takana. Pois lähtiessä asiakas saat työterveysasemalta poletin, jolla pääset poistumaan suljetulta parkkipaikalta Kaapelitie 4.

Maarianhamina: Syöpätautien erikoislääkärin etävastaanotto Medimar Lääkärikeskuksessa

 • Syöpäsairauksien diagnostiikaan ja jatkohoitoon liittyvät kysymykset.
 • Syöpään sairastunut tai sitä epäilevä voi hakeutua syöpävastaanotolle Medimariin, ja Docrateen syöpätautien erikoislääkäri pitää vastaanoton videoyhteyden  kautta. Medimar Lääkärikeskuksen henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä. Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.
 • Etävastaanotolle ei tarvitse lähetettä.
 • Tiedustelut: sairaanhoitajat Johanna Baarman ja Henna Lundenius +358 50 500 1800, ma-pe klo 8-16 tai sähköpostilla nordic (a) docrates.com
 • Medimar puh.nro 018-14 404. Kotisivut: http://www.medimar.ax

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 22.06.2020

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaaliakin pidempään. Potilaille odottaminen on usein henkisesti raskasta, eikä se...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Tutustu sairaalamme henkilökuntaan: Yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Kononen

Docrates Syöpäsairaalan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosta motivoi, että sairaalan tarkkaan harkitut puitteet ja ympäristö antavat hänelle mahdollisuuden hoitaa potilaat...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Aidosti yksilöllistä syövänhoitoa – Mistä on kyse?

Aidosti yksilöllinen syövänhoito perustuu geeneihin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Docrates Syöpäsairaalassa hoitoa toteutetaan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosen johdolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Timo Joensuulle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Docrates Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri, dos., LT, Timo Joensuulle professorin arvonimen 11.6.2020. Arvonimi on...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16