Etävastaanotot Docrates Syöpäsairaalassa

Sairaalamme tarjoaa viiveetöntä ja turvallista syövänhoitoa myös pandemia-aikana. Hoidamme syöpään sairastuneita myös etävastaanotoilla.

Sairaalamme on pandemia-aikanakin normaalisti avoinna sinua varten. Meillä on järeät toimenpiteet potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi ja tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös pandemian aikana. Henkilökuntamme on koulutettu seulomaan ja hallitsemaan infektiotauteja. Koko henkilökuntamme on myös rokotettu virusta vastaan.

Pääset syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä halutessasi myös etävastaanottojen kautta. Erityisesti koronaviruspandemian aikana etävastaanotto on hyvä vaihtoehto syöpälääkärin vastaanotolle, mikäli erityistä tarvetta tulla sairaalaan paikan päälle ei ole, tai se on sinulle muuten helpompaa.

Mikäli valitset etävastaanoton, järjestämme sinulle erikoislääkärin etävastaanoton puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Myös hoitajamme auttavat sinua etänä. Jatkotutkimukset ja hoidot järjestetään turvallisesti ja viiveettä Docrates Syöpäsairaalassa.

Keskustele asiasta oman hoitavan lääkärisi kanssa, jos asia pohdituttaa. Älä jätä menemättä tutkimuksiin tai hoitoihin, sillä syöpä on tärkeää hoitaa viiveettä.

Miten varaan ajan etävastaanotolle?

Voit varata ajan etävastaanotolle ajanvarausnumerostamme, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Mikäli olet varaamassa syöpälääkärin etävastaanottokäyntiä Docrateelle, voit varata ajan myös MyDocrates -verkkopalvelussamme.

MyDocrates

Miksi etävastaanotto?

Koronaviruspandemian aikana olemme siirtyneet kattavasti etävastaanottoihin. Tavoitteemme on minimoida potilaiden liikkuminen ja lähikontaktien syntyminen ja näin varmistaa mahdollisimman pitkälle sekä potilaidemme että koko hoitohenkilöstömme turvallisuus. Etävastaanotto on pandemian aikana turvallinen vastaanoton muoto aina kun se on mahdollista toteuttaa, huomioiden potilaan henkilökohtainen tilanne.

Etävastaanotto on puhelin- tai videovastaanotto.

Puhelinaika

Jos olet varannut puhelinajan, asiantuntijamme soittaa sinulle sovittuna aikana.

Videovastaanotto

Jos olet varannut ajan videovastaanotolle, tarvitset Internet-yhteyden. Vastaanotto pidetään MyDocates -verkkopalvelun kautta videoyhteydellä. Videoyhteys toimii millä tahansa verkkoyhteydessä olevalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Jos olet varannut etävastaanottoajan puhelimitse etkä näin ole vielä rekisteröitynyt MyDocrates -verkkopalveluun, käy rekisteröitymässä alla olevasta linkistä. Rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi kannattaa tehdä heti.

Sinun kannattaa kirjautua sisään MyDocratesiin ja testata videoyhteyttä hyvissä ajoin ennen videovastaanottoa (noin 10 minuuttia ennen).

MyDocrates

Miten valmistaudun etävastaanottoon?

Etävastaanoton voi varata kahdella tapaa: puhelimitse tai MyDocrates -palvelussa.

Katso alta ohje sen mukaan, missä olet varauksesi tehnyt:

Etävastaanoton varaus tehty puhelimitse:

Käy tunnistautumassa MyDocrates -verkkopalveluun, jossa sinun tulee ennen vastaanottoa täyttää potilassuostumuslomake ja esitietolomake sekä maksaa vastaanotto MyDocratesissa heti varauksen tekemisen jälkeen. Tarvitset tunnistautumiseen mobiili- tai verkkopankkivarmenteet.

Etävastaanoton varaus tehty MyDocrates -palvelussa:

Varatessasi MyDocrates -palvelusta etävastaanoton olet maksanut vastaanoton etukäteen. Sinun tulee myös täyttää potilassuostumuslomake ja esitietolomake MyDocrates-palvelussa. Tällä hetkellä MyDocrates -palvelu ei näytä sinulle oletko täyttänyt lomakkeen vai et. Mutta jos muistat täyttäneesi lomakkeet, asia on kunnossa.

Potilassuostumuslomake ja esitiedot

Tarvitsemme suostumuksen potilastietojesi tallentamiseen Docrateen potilasrekisteriin ja luovuttamiseen hoitosuhteen niin edellyttäessä hoitoon osallistuvien keskitettyyn rekisteriin liittyneiden muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden välillä. Suostumuksen voit antaa MyDocrates -verkkopalvelussa.

Esitietolomakkeella kartoitettavilla terveyteesi ja sairauksiin liittyvillä tiedoilla voi olla merkitystä syövän riskitekijöiden arvioinnissa sekä hoitosi suunnittelussa ja toteutuksessa. Osa tiedoista ei usein käy ilmi sairaskertomusjäljennöksistä. Kun esitiedot ovat mahdollisimman täydelliset, voidaan vastaanotolla keskittyä nykysairauteenne ja sen hoitoon. Esitiedot voit antaa MyDocrates -verkkopalvelussa.

Muut tarvittavat asiakirjat:

Mikäli etävastaanottosi on ensimmäinen käynti Docrateen syöpälääkärillämme, saatamme pyytää sinua toimittamaan meille sairauskertomukset sekä mahdolliset patologin lausunnot, kuvat ja laboratoriotulokset. Voimme myös tilata ne puolestasi sinua hoitaneesta sairaalasta, mikäli saamme sinulta siihen kirjallisen suostumuksen. Suostumuksen voi antaa MyDocrates -verkkopalvelussa. Tämä nopeuttaa asiakirjojen saamista ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ensikäynnillä.

Mitä aikoja voidaan toteuttaa etävastaanottona?

Suurimman osan erikoislääkärien ensikäynneistä ja seurantakäynneistä sekä ravitsemus- ja seksuaalineuvonnasta voidaan toteuttaa etäyhteyksien avulla. Tilanteen arvioivat tarvittaessa asiantuntevat hoitajamme yhdessä lääkärin kanssa.

Mitä etävastaanotto maksaa?

Kattava ensikäynti puhelin- tai videoyhteydellä (n. 60 min):

 • Hinta 549 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 541 €)
 • Sisältää tarvittaessa myös perehtymisen potilaan sairauskertomuksiin sekä mahdollisiin patologin lausuntoihin, diagnostisiin kuviin ja laboratoriotuloksiin. Vastaanoton pohjalta potilas saa lääkärinlausunnon ja mahdollisen hoitosuunnitelman.

Neuvontakäynti uudelle potilaalle puhelin- tai videoyhteydellä (enint. 30 min):

 • Hinta 302 € (Kelakorvauksen jälkeen 294 €)
 • Sopii potilaalle, jolla on syöpäepäily tai uusi diagnoosi, ja joka haluaa keskustella tutkimus- ja hoitovaihtoehdoista syöpälääkärin kanssa. Muissa tapauksissa suosittelemme aina kattavaa ensikäyntiä (60min). Neuvontakäynnin pohjalta potilas saa lyhyen yhteenvedon keskustelusta ja tarvittaessa neuvoja, miten edetä tilanteessa.
 • Huom. Neuvontakäynti ei sisällä potilaan kertomustietojen tilaamista ja niihin tutustumista etukäteen tai hoito- tai tutkimussuunnitelman laadintaa

Seurantakäynti puhelin- tai videoyhteydellä (enint. 45 min):

 • Hinta 379 € ( Kelakorvauksen jälkeen 371 €)
 • Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle

Puhelinvastaanotto (10-20 min):

 • Hinta 215 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 207 €)
 • Erikoislääkärin lyhyt puhelinvastaanotto Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle.
 • Tämän puhelinvastaanoton voi varata ainoastaan ajanvarauspalvelumme kautta  numerosta: +358 10 773 2000.

Etävastaanotto tulee maksaa MyDocrates -verkkopalvelussa heti kun varaus on tehty. Saat tarkemmat maksuohjeet ajanvarauksestamme.

MyDocrates

Lue uusimpia tiedotteita

/

Vi söker en svenskspråkig koordinerande sjukskötare

23.3.2023 | I takt med att vår verksamhet växer söker vi till Docrates Cancersjukhus en svenskspråkig koordinerande sjukskötare. Läs mer...

Lue lisää
/

Docrates Syöpäsairaala on jälleen yksi Suomen innostavimmista työpaikoista

21.3.2023 | Docrates Syöpäsairaala on yksi Suomen innostavimmista työpaikoista nyt jo viidennen kerran peräkkäin, vuodesta 2018 alkaen.

Lue lisää
/

Sisäinen sädehoito on tehokas hoitomuoto levinneeseen eturauhassyöpään

14.3.2023 | Docrates Syöpäsairaalassa tutkittiin levinnyttä kastraatioresistenttiä eturauhassyöpää sairastavien potilaiden 177Lu-PSMA-hoitojen tehokkuutta 4 viikon hoitovälillä isotooppiylilääkäri Jukka Kemppaisen johdolla.

Lue lisää
/

Uusi ilmiö: Vakuutuspotilaiden määrä yli kolminkertaistunut viidessä vuodessa

9.3.2023 | Vuonna 2022 Docrates Syöpäsairaalan suomalaisten potilaiden liikevaihdosta lähes 30 prosenttia tuli vakuutusyhtiöasiakkailta, kun neljä vuotta aiemmin osuus oli...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16