Etävastaanotot Docrates Syöpäsairaalassa

Sairaalamme tarjoaa viiveetöntä ja turvallista syövänhoitoa myös epidemia-aikana. Hoidamme syöpään sairastuneita myös etävastaanotoilla.

Sairaalamme on pandemia-aikanakin normaalisti avoinna sinua varten. Meillä on järeät toimenpiteet potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi ja tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös pandemian aikana. Henkilökuntamme on koulutettu seulomaan ja hallitsemaan infektiotauteja. Sairaalassamme ei ole todettu yhtään koronatapausta.

Pääset syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä myös etävastaanottojen kautta. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme kaikille potilaillemme ensisijaisesti etävastaanottoa. Suosittelemme vaihtamaan myös jo varatut ajat etävastaanotoiksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Järjestämme sinulle erikoislääkärin etävastaanoton puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Myös hoitajamme auttavat sinua etänä. Jatkotutkimukset ja hoidot järjestetään turvallisesti ja viiveettä Docrates Syöpäsairaalassa.

Keskustele asiasta oman hoitavan lääkärisi kanssa, jos asia pohdituttaa. Älä jätä menemättä tutkimuksiin tai hoitoihin, sillä syöpä on tärkeää hoitaa viiveettä.

Miten varaan ajan etävastaanotolle?

Voit varata ajan etävastaanotolle ajanvarausnumerostamme, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Mikäli olet varaamassa ensimmäistä käyntiäsi Docrateelle, eli olet uusi potilas, voit varata ajan myös MyDocrates -verkkopalvelussamme. Seurantakäynneille ajat varataan aina puhelimitse.

Miksi etävastaanotto?

Koronavirusepidemian aikana olemme siirtyneet kattavasti etävastaanottoihin. Tavoitteemme on minimoida potilaiden liikkuminen ja lähikontaktien syntyminen ja näin varmistaa mahdollisimman pitkälle sekä potilaidemme että koko hoitohenkilöstömme turvallisuus.

Etävastaanotto on turvallisin vastaanoton muoto aina kun se on mahdollista toteuttaa, huomioiden potilaan henkilökohtainen tilanne.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelin- tai videovastaanotto.

Puhelinaika

Jos olet varannut puhelinajan, asiantuntijamme soittaa sinulle sovittuna aikana.

Videovastaanotto

Jos olet varannut ajan videovastaanotolle, tarvitset Internet-yhteyden. Vastaanotto pidetään sähköisen Kaiku –palvelun kautta. Kaikua voi käyttää millä tahansa verkkoyhteydessä olevalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Jos et vielä ole Kaiku-palvelun käyttäjä, rekisteröidy ensin palvelun käyttäjäksi potilassuostumuslomakkeen täyttämisen yhteydessä saamasi linkin kautta tai alla olevasta linkistä. Rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi kannattaa tehdä heti. Mutta mikäli olet varannut videovastaanoton MyDocrates -verkkopalvelumme kautta, sinun ei tarvitse enää rekisteröityä Kaikuun erikseen.

Kun olet rekisteröitynyt Kaiku-palveluun saat myöhemmin erillisen kutsun videovastaanottoon. Sinun kannattaa kirjautua sisään Kaikuun hyvissä ajoin ennen videovastaanottoa (noin 10 minuuttia ennen).

Lue tarkemmat ohjeet videovastaanotolle täältä

Kaiku-palveluun rekisteröityminen

Kirjautuminen Kaikuun

Miten valmistaudun etävastaanottoon?

Etävastaanoton voi varata kahdella tapaa: puhelimitse tai MyDocrates -palvelussa (vain ensikäynnit). Katso alta ohje sen mukaan, missä olet varauksesi tehnyt:

Etävastaanoton varaus tehty puhelimitse:

Täytä ennen vastaanottoa potilassuostumuslomake ja esitietolomake, jotka löydät täältä. Ja maksa vastaanotto verkkokaupassa heti varauksen tekemisen jälkeen. Tarvitset lomakkeen allekirjoittamiseen mobiili- tai verkkopankkivarmenteet.

Etävastaanoton varaus tehty MyDocrates -palvelussa:

Varatessasi MyDocrates -palvelusta etävastaanoton olet maksanut vastaanoton etukäteen. Sinun tulee myös täyttää potilassuostumuslomake ja esitietolomake MyDocrates-palvelussa. Tällä hetkellä MyDocrates -palvelu ei näytä sinulle oletko täyttänyt lomakkeen vai et. Mutta jos muistat täyttäneesi lomakkeet, asia on kunnossa.

Tarvittavat asiakirjat:

Mikäli etävastaanottosi on ensimmäinen käynti Docrateen syöpälääkärillämme, saatamme pyytää sinua toimittamaan meille sairauskertomukset sekä mahdolliset patologin lausunnot, kuvat ja laboratoriotulokset. Voimme myös tilata ne puolestasi sinua hoitaneesta sairaalasta, mikäli saamme sinulta siihen kirjallisen suostumuksen. Tämä nopeuttaa asiakirjojen saamista ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ensikäynnillä.

Mikäli etävastaanottosi on videovastaanotto, rekisteröidy Kaiku-palvelun käyttäjäksi hyvissä ajoin ennen vastaanottoa sähköpostiisi saamasi linkin kautta tai alla olevasta linkistä. Huom. Mikäli olet varannut videovastaanoton My Docrates verkkopalvelun kautta, sinun ei tarvitse rekisteröityä Kaiku-palveluun erikseen.

Kaiku-palveluun rekisteröityminen

Lisätietoa uudelle potilaalle täällä >>

Mitä aikoja voidaan toteuttaa etävastaanottona?

Suurimman osan erikoislääkärien ensikäynneistä ja seurantakäynneistä sekä ravitsemus- ja seksuaalineuvonnasta voidaan toteuttaa etäyhteyksien avulla. Tilanteen arvioivat tarvittaessa asiantuntevat hoitajamme yhdessä lääkärin kanssa.

Varaa etävastaanotto ajanvarausnumeromme kautta, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Mitä etävastaanotto maksaa?

Videoetävastaanottona tehtävä ensikäynti ja seurantakäynti maksavat saman verran kuin sairaalassa paikan päällä.

Kattava ensikäynti puhelin- tai videoyhteydellä (n. 60 min):

 • Hinta 515 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 503 €)
 • Sisältää tarvittaessa myös perehtymisen potilaan sairauskertomuksiin sekä mahdollisiin patologin lausuntoihin, diagnostisiin kuviin ja laboratoriotuloksiin. Vastaanoton pohjalta potilas saa lääkärinlausunnon ja mahdollisen hoitosuunnitelman.

Neuvontakäynti uudelle potilaalle puhelin- tai videoyhteydellä (enint. 30 min):

 • Hinta 274 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 262 €)
 • Sopii potilaalle, jolla on syöpäepäily tai uusi diagnoosi, ja joka haluaa keskustella tutkimus- ja hoitovaihtoehdoista syöpälääkärin kanssa. Muissa tapauksissa suosittelemme aina kattavaa ensikäyntiä (60min). Neuvontakäynnin pohjalta potilas saa lyhyen yhteenvedon keskustelusta ja tarvittaessa neuvoja, miten edetä tilanteessa.
 • Huom. Neuvontakäynti ei sisällä potilaan kertomustietojen tilaamista ja niihin tutustumista etukäteen tai hoito- tai tutkimussuunnitelman laadintaa

Seurantakäynti puhelin- tai videoyhteydellä (enint. 45 min):

 • Hinta 344 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 332 €)
 • Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle

Puhelinvastaanotto (enint. 20 min):

 • Hinta 195 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 183 €)
 • Erikoislääkärin lyhyt puhelinvastaanotto Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle.

Etävastaanotto tulee maksaa Docrateen verkkokaupassa heti kun varaus on tehty, linkki verkkokauppaan alla. Saat tarkemmat maksuohjeet ajanvarauksestamme.

Verkkokauppa

 

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 15.11.2021

Lantionpohjalihakset kuntoon -webinaari miehille 17.11.2021

Mies, tiedätkö mitä ongelmia heikot tai ylikireät lantionpohjalihakset voivat aiheuttaa ja miten näitä lihaksia voi harjoittaa? Tule mukaan Fysioksen maksuttomaan...

Lue lisää
Julkaistu: 01.11.2021

Marraskuu on omistettu eturauhassyövälle – salakavalaan, mutta hoidettavissa olevaan tautiin kuolee vuosittain yli 900 miestä

Marraskuu on valtakunnallinen eturauhassyöpäkuukausi, jolloin huomio kiinnitetään suomalaisten miesten yleisimpään syöpään. Docrates Syöpäsairaala ja Suomen eturauhassyöpäyhdistys Propo liittyvät osaksi teemakuukautta...

Lue lisää
Julkaistu: 15.10.2021

HUSin entinen toimitusjohtaja Juha Tuominen Docrates Syöpäsairaalan hallitukseen – ”Yhteiskunta, jossa on vaihtoehtoja, on hyvä asia”

Docrates Syöpäsairaala on nimittänyt hallituksensa jäseneksi professori Juha Tuomisen (sisätautien erikoislääkäri, dosentti). Tuominen, 58, tunnetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin...

Lue lisää
Julkaistu: 12.10.2021

Pandemiasta seuraa yllättäen jotain hyvääkin? Docrateen johtava ylilääkäri: RNA-rokotteista voi olla merkittävä apu myös syövänhoidossa

Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Juha Kononen arvioi, millaisia vaikutuksia pandemia-ajalla on ollut ja tulee olemaan syövänhoitoon. Pelkona on, että syövän...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16