Ennen ensikäyntiä tarvittava materiaali

Jotta ensikäyntisi sairaalassamme sujuu jouhevasti ja lääkäri ehtii tutustua tilanteeseesi etukäteen, pyydämme sinua tutustumaan alla olevaan informaatioon.

Tietosuojalomake (eli suostumuslomake)

Tarvitsemme suostumuksen potilastietojesi tallentamiseen Docrateen potilasrekisteriin ja luovuttamiseen hoitosuhteen niin edellyttäessä hoitoon osallistuvien keskitettyyn rekisteriin liittyneiden muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden välillä.

  • Tietosuojalomakkeen voit lähettää meille etukäteen skannattuna liitteenä turvapostilla.
  • Lomakkeen voit lähettää myös faxilla numeroon 010 773 2099.
  • Ota kuitenkin alkuperäinen tietosuojalomake mukaan, kun tulet ensimmäiselle vastaanotolle tai lähetä se meille postitse osoitteeseen Docrates Syöpäsairaala, Saukonpaadenranta 2, 00180 Helsinki.
  • Tietosuojalomakkeen voit ladata ja tulostaa täältä.

Esitietolomake

Mikäli olet tulossa Docrates Syöpäsairaalaan ensimmäistä kertaa, pyydämme sinua täyttämään myös esitietolomakkeen. Esitietolomakkeella kartoitettavilla terveyteesi ja sairauksiin liittyvillä tiedoilla voi olla merkitystä syövän riskitekijöiden arvioinnissa sekä hoitosi suunnittelussa ja toteutuksessa. Osa tiedoista ei usein käy ilmi sairaskertomusjäljennöksistä. Kun esitiedot ovat mahdollisimman täydelliset, voidaan vastaanotolla keskittyä nykysairauteenne ja sen hoitoon.

Esitietolomake kannattaa tulostaa etukäteen täältä, täyttää valmiiksi, ja ottaa mukaan ensikäynnille tullessa.

  • Esitietolomakkeen voit lähettää meille myös etukäteen skannattuna liitteenä turvapostilla.
  • Tai voit lähettää lomakkeen myös faxilla numeroon 010 773 2099.

Muut etukäteen tarvittavat asiakirjat

Ennen ensikäyntiä, viimeistään 24h ennen vastaanottoa, pyydämme toimittamaan meille potilasasiakirjat eli kyseiseen sairauteen liittyvät potilaskertomukset, mahdolliset leikkauskertomukset ja patologin lausunnot, laboratoriovastaukset, kuvat ja kuvantamislausunnot.

Voit toimittaa asiakirjat meille joko paikan päälle tai sähköisesti turvapostilla. Emme suosittele lähettämään materiaalia postin kautta, jotta voimme varmistaa että tarvittavat tiedot ovat ajoissa käytettävissämme.

Voimme halutessasi tilata potilasasiakirjat puolestasi sinua hoitaneesta sairaalasta / sairaanhoitopiiristä, mikäli saamme teiltä siihen suostumuksen. Palvelun maksu on 69 euroa. Tämä nopeuttaa asiakirjojen saamista ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ensikäynnillä. Jos toivot meidän tilaavan materiaalin, soita meille numeroon 0107732000.

Omakanta-suostumus nopeuttaa hoidon aloitusta

Jos annat Omakannassa etukäteen suostumuksen potilastietojesi käyttöön, niin Kanta-arkistoon tallennetut tietosi ovat myös tarvittaessa käytettävissä hoitoasi varten Docrates Syöpäsairaalassa, mikä helpottaa ja nopeuttaa asioidesi ja hoidon eteenpäin viemistä. (https://www.kanta.fi/omakanta). Katso ylempää, mitä muita asiakirjoja tarvitset mukaasi.

Saapuminen Docrateelle

Ennen ensikäyntiä paikalle on hyvä saapua noin 30 minuuttia ennen vastaanottoa tai toimenpiteitä. Ks. yhteystiedot täältä.

Peruutusehdot

Järjestämme asiakkaillemme lääkärin vastaanottoajat ja tutkimukset nopeasti ja joustavasti. Tämän varmistamiseksi meille on tärkeää, että peruutat ajan jos et jostain syystä pääsekään paikalle. Varauksen voi perua asiakaspalvelun kautta puhelimitse numerossa 010 773 2000. Jos olet varannut ajan verkkoajanvarauksemme kautta voit perua ajan myös verkkoajanvarauspalvelussa. Varattu aika tulee peruuttaa viimeistään 24 h ennen sen alkua. Peruuttamattomasta tai alle 24h sisällä peruuntuneesta ajasta veloitamme täyden hinnan. Peruutusehto koskee kaikkia vastaanottomuotoja.

Sairauskuluvakuutukset

Teemme yhteistyötä kaikkien suomalaisten ja useiden kansainvälisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Useat vakuutusyhtiöt korvaavat myös syöpähoitoja ja -tutkimuksia. Jos sinulla on sairauskuluvakuutus, voimme lääkärin vastaanottokäynnin jälkeen hakea puolestasi maksusitoumusta tutkimus- ja hoitokokonaisuuksien laskuttamiseksi suoraan vakuutusyhtiöltäsi. Yksittäisten tutkimuksien ja vastaanottojen osalta emme yleensä hae maksusitoumusta.

Huomioithan, että maksusitoumuksen käsittelyaika vaihtelee paljon vakuutusyhtiöstäsi riippuen. Varmista ennen tutkimusten ja hoitojen alkamista, että vakuutusyhtiösi on myöntänyt maksusitoumuksen.

Vakuutusehdoissasi saattaa olla omavastuuosuuksia ja tiettyjä rajoituksia, joten suosittelemme tutustumaan vakuutusyhtiöohjeeseen ja lisäksi yhteydenottoa vakuutusyhtiöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

Ajanvaraus

010 773 2000

ma-to 8-18, pe 8-16

Yhteydenottopyyntö