1. Ole mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja selvitä sen korvauskäytännöt ja maksupolitiikka.

  • Selvitä, mitä vakuutusyhtiö korvaa: vastaanotot, kuvantamistutkimukset, sädehoidon, leikkauksen, kemoterapian, jne. Huomioithan, että vakuutusyhtiösi ei luovuta tietoa vakuutuksestasi Docrateelle, vaan sinun on itse oltava yhteydessä vakuutusyhtiöösi. Osa vakuutusyhtiöistä vaatii myös vahinkoilmoituksen tekemistä.
  • Tarkista vakuutusehtojesi omavastuut ja rajoitukset. Useissa vakuutuksissa on esim. hoitovuorokausien korvauskatto (esim. max. 50 € / yö). Tällöin hoitovuorokauden hinnan 50 euron ylittävä osuus laskutetaan asiakkaalta. Lisäksi vakuutusehdoissa on hoidolle usein korvauskatto (esim. 10 000 €).
  • Selvitä maksupolitiikka: (1) pitääkö sinun ensin maksaa tutkimukset ja hoidot itse, (2) vai myöntääkö vakuutusyhtiönne maksusitoumuksen eli suoralaskutusluvan, jolloin Docrates voi laskuttaa vakuutusyhtiötäsi suoraan.

2. Muistathan, että vakuutusyhtiöt edellyttävät lähes aina, että kaikkiin toimenpiteisiin ja hoitoihin asiakkaan tulee hakea maksusitoumus etukäteen ennen korvattavia toimenpiteitä ja hoitoja.

3. Jos haluat meidän tekevän maksusitoumuspyynnön puolestasi, toimitaDocrates Syöpäsairaalan henkilökunnalle vakuutusyhtiön tiedot. Maksusitoumuspyyntö koostuu (1) Docrateen lääkärin lausunnosta, (2) hoitosuunnitelmasta ja (3) kustannusarviosta. Maksusitoumuspyynnön käsittely riippuu vakuutusyhtiöstä (käsittelyajat päivästä useisiin viikkoihin).

4. Jos hoitosi ja/tai muut toimenpiteet aloitetaan ennen maksusitoumuksen myöntämistä, ja jos vakuutusyhtiösi ei myönnä teille maksusitoumusta, niin sinun on maksettava itse hoidot ja/tai muut toimenpiteet.

Lisätietoja vakuutuksista ja maksusitoumuksista saat koordinoivalta hoitajaltasi tai ajanvarausnumerostamme 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

Ajanvaraus

010 773 2000

ma-to 8-18, pe 8-16

Yhteydenottopyyntö