Docrates Syöpäsairaala suhtautuu potilaiden tietoturvaan suurella vakavuudella

Kategoriat: Artikkelit
Teemme Docrateella aktiivisesti työtä potilaidemme tietosuojan varmistamiseksi. Tietoturvalliset potilastietojärjestelmät ja potilaiden tietosuoja vaativat jatkuvaa kehittämistä ja laadun seurantaa niin tietoturvaosastoltamme kuin koko henkilökunnalta.

Mediassa viime päivinä esillä ollut psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto ja potilastietojen joutuminen ulkopuolisten käsiin on herättänyt huolta terveydenhuollon toimijoiden tietosuojasta ja tietoturvasta. Myös Docrateelle on tullut muutamia yksittäisiä kysymyksiä aiheeseen liittyen. Tämä on ymmärrettävää, onhan kyseessä erittäin vakava tietosuojarikos, joka aiheuttaa asianomaisille ja heidän läheisilleen suurta huolta.

Otamme potilaiden tietosuojaa ja tietoturvaa koskevat asiat erittäin vakavasti ja panostamme jatkuvasti tietoturvan kehittämiseen. Docrates on suojannut potilastiedot käyttäen A-luokan potilastietojärjestelmää, joka täyttää viranomaisten asettamat vaatimukset ja on tietoturvasertifioitu Kanta-palvelun kriteerien mukaisesti. Järjestelmän tietoturvan tasoa auditoidaan jatkuvasti.

Henkilöstömme koulutetaan tietosuoja- ja tietoturva-asioissa säännöllisesti. Viimeksi näitä asioita käsiteltiin torstaina 29.10.2020 koko henkilökunnan yhteisessä kokouksessa.

Sairaalan tietosuojavastaavana toimii Harri Puurunen ja tietoturvasta vastaa tietohallinto.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä aiheeseen liittyen, voit kysyä asiasta tietosuojavastaava Harri Puuruselta, puh. +358 50 5001830, ma-to 8-16.

Tietosuojaseloste potilastietojenkäsittelystä löytyy kotisivuiltamme täältä.

Lue uusimpia tiedotteita

Visionääri kaikkien syöpään sairastuneiden asialla

Kun Timo Joensuu lähti 2000-luvun puolivälin paikkeilla perustamaan Pohjoismaiden ensimmäistä yksityistä syöpäsairaalaa, perustavana ideana oli, ettei tavanomainen riittänyt. Uudessa sairaalassa...

Lue lisää

Melanoomatilasto paljastaa karusti, millaisia vaikutuksia aurinkoturismilla on

Syöpätautien erikoislääkäri ohjeistaa ihosyöviltä suojautumiseen UV-säteilyn lisääntyessä kesällä

Lue lisää

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Lue lisää

Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi on nimitetty Anna-Sofia Malmi

Anna-Sofia Malmi, KM, on nimitetty Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 8. elokuuta 2022 alkaen. Hän vastaa yhtiön...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16