Julkaistu: 30.10.2020

Docrates Syöpäsairaala suhtautuu potilaiden tietoturvaan suurella vakavuudella

Kategoriat: Artikkelit
Teemme Docrateella aktiivisesti työtä potilaidemme tietosuojan varmistamiseksi. Tietoturvalliset potilastietojärjestelmät ja potilaiden tietosuoja vaativat jatkuvaa kehittämistä ja laadun seurantaa niin tietoturvaosastoltamme kuin koko henkilökunnalta.

Mediassa viime päivinä esillä ollut psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto ja potilastietojen joutuminen ulkopuolisten käsiin on herättänyt huolta terveydenhuollon toimijoiden tietosuojasta ja tietoturvasta. Myös Docrateelle on tullut muutamia yksittäisiä kysymyksiä aiheeseen liittyen. Tämä on ymmärrettävää, onhan kyseessä erittäin vakava tietosuojarikos, joka aiheuttaa asianomaisille ja heidän läheisilleen suurta huolta.

Otamme potilaiden tietosuojaa ja tietoturvaa koskevat asiat erittäin vakavasti ja panostamme jatkuvasti tietoturvan kehittämiseen. Docrates on suojannut potilastiedot käyttäen A-luokan potilastietojärjestelmää, joka täyttää viranomaisten asettamat vaatimukset ja on tietoturvasertifioitu Kanta-palvelun kriteerien mukaisesti. Järjestelmän tietoturvan tasoa auditoidaan jatkuvasti.

Henkilöstömme koulutetaan tietosuoja- ja tietoturva-asioissa säännöllisesti. Viimeksi näitä asioita käsiteltiin torstaina 29.10.2020 koko henkilökunnan yhteisessä kokouksessa.

Sairaalan tietosuojavastaavana toimii Harri Puurunen ja tietoturvasta vastaa tietohallinto.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä aiheeseen liittyen, voit kysyä asiasta tietosuojavastaava Harri Puuruselta, puh. +358 50 5001830, ma-to 8-16.

Tietosuojaseloste potilastietojenkäsittelystä löytyy kotisivuiltamme täältä.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 06.11.2020

Sininen päivä: Voimaa toisista miehistä

Kun syöpään sairastunut mies tarvitsee juttukaveria, Heikki Jussila, 77, hyppää auton rattiin ja lähtee pitämään seuraa. Toisinaan hän tulee takaisin...

Lue lisää
Julkaistu: 03.11.2020

Syöpähoitoja tulee jatkaa koronapandemiasta huolimatta – Docrateella järeät toimenpiteet virusta vastaan

Koronavirus luonnollisesti huolestuttaa monia syöpään sairastuneita. Osa pohtii, miten tilanne vaikuttaa hoitoihin ja sovittuihin vastaanottoihin ja tutkimuksiin. Syöpähoitoja on kuitenkin...

Lue lisää
Julkaistu: 02.11.2020

Marraskuu on miesten – Sininen päivä tulee taas

Sininen päivä –kampanja on osa valtakunnallista eturauhassyöpäkuukautta, jota vietetään marraskuussa.

Lue lisää
Julkaistu: 01.11.2020

Hyvä, paha PSA – Kannattaako testaaminen?

PSA-testauksella on hyvät ja huonot puolensa. Yhteiskunta ei järjestä laajamittaista eturauhassyövän seulontaa, mutta kannattaisiko PSA-testissä silti käydä?

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16