Docrates Syöpäsairaala suhtautuu potilaiden tietoturvaan suurella vakavuudella

Kategoriat: Artikkelit
Teemme Docrateella aktiivisesti työtä potilaidemme tietosuojan varmistamiseksi. Tietoturvalliset potilastietojärjestelmät ja potilaiden tietosuoja vaativat jatkuvaa kehittämistä ja laadun seurantaa niin tietoturvaosastoltamme kuin koko henkilökunnalta.

Mediassa viime päivinä esillä ollut psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto ja potilastietojen joutuminen ulkopuolisten käsiin on herättänyt huolta terveydenhuollon toimijoiden tietosuojasta ja tietoturvasta. Myös Docrateelle on tullut muutamia yksittäisiä kysymyksiä aiheeseen liittyen. Tämä on ymmärrettävää, onhan kyseessä erittäin vakava tietosuojarikos, joka aiheuttaa asianomaisille ja heidän läheisilleen suurta huolta.

Otamme potilaiden tietosuojaa ja tietoturvaa koskevat asiat erittäin vakavasti ja panostamme jatkuvasti tietoturvan kehittämiseen. Docrates on suojannut potilastiedot käyttäen A-luokan potilastietojärjestelmää, joka täyttää viranomaisten asettamat vaatimukset ja on tietoturvasertifioitu Kanta-palvelun kriteerien mukaisesti. Järjestelmän tietoturvan tasoa auditoidaan jatkuvasti.

Henkilöstömme koulutetaan tietosuoja- ja tietoturva-asioissa säännöllisesti. Viimeksi näitä asioita käsiteltiin torstaina 29.10.2020 koko henkilökunnan yhteisessä kokouksessa.

Sairaalan tietosuojavastaavana toimii Harri Puurunen ja tietoturvasta vastaa tietohallinto.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä aiheeseen liittyen, voit kysyä asiasta tietosuojavastaava Harri Puuruselta, puh. +358 50 5001830, ma-to 8-16.

Tietosuojaseloste potilastietojenkäsittelystä löytyy kotisivuiltamme täältä.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 19.01.2022

Docrates Syöpäsairaalan lahjoitukset tukevat uusien, kokeellisten syöpähoitojen tutkimusta

Docrates Syöpäsairaala välittää rahaston lahjoitusten avulla kiitollisten potilaiden tuen tutkimukseen, jonka avulla kehitetään uusia immunoterapiaan perustuvia syöpähoitoja.

Lue lisää
Julkaistu: 10.01.2022

Syöpä ja koronavirus – Usein kysyttyä

Uskaltaako sairaalaan lähteä? Jatkuvatko syöpähoitoni? Kokosimme yhteen koronaan liittyvät syöpään sairastuneiden yleisimmät huolenaiheet ja vastaukset niihin.

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Tässä aggressiivisimmat syövät: nopeiten etenevien kärjessä haima-, keuhko- ja maksasyöpä

Aggressiivisimpia syöpiä, joissa elinajanodote diagnoosista poismenoon on keskimäärin lyhin, ovat haimasyöpä, keuhkosyöpä ja maksasolusyöpä. Sairastumisriskiin vaikuttavat kussakin tapauksessa elintavat, erityisesti...

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Syöpäsairaalan professori kertoo: tässä 5 suurinta syöpään liittyvää myyttiä, joihin olen urallani törmännyt

Docrates Syöpäsairaalan perustaja, professori Timo Joensuu on tehnyt alalla jo neljännesvuosisadan pituisen uran. Nyt sädehoidon ylilääkäri sekä syöpätautien ja sädehoidon...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16