Julkaistu: 01.06.2020

Olemme täällä sinua varten myös epidemia-aikana. Kiinnitämme erityistä huomiota potilasturvallisuuteen.

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Olemme normaalisti avoinna ja valmiina tarjoamaan turvallista ja viiveetöntä syövänhoitoa. Docrates Syöpäsairaalassa ei ole ollut ainuttakaan koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Henkilökuntamme on koulutettu seulomaan ja hallitsemaan infektiotauteja.

Suojellaksemme potilaidemme terveyttä ja turvallisuutta sekä tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös koronavirusepidemian (COVID-19) aikana olemme jo hyvissä ajoin ottaneet käyttöön kattavat toimenpiteet, joilla haluamme varmistaa potilaidemme turvallisuuden.

Varatessasi aikaa Docrateelle, ajanvaraustiimimme kysyy sinulta muutamia kysymyksiä, joilla saamme selvitettyä, oletko sinä tai läheisesi matkustaneet viimeisen 14 vrk:n aikana tai onko sinulla virustartuntaan liittyviä oireita. Samat kysymykset esitämme mukaasi mahdollisesti tulevalle saattajalle. Kysymykset esitämme uudestaan kirjallisesti, kun saavut Docrateelle. Pääaulasta sinut ohjataan turvallisesti eteenpäin oikeaan paikkaan.

Hoidamme syöpään sairastuneita myös etävastaanotoilla

Sairaalamme on epidemia-aikanakin normaalisti avoinna sinua varten. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme kaikille potilaillemme ensisijaisesti etävastaanottoa. Suosittelemme vaihtamaan myös jo varatut ajat etävastaanotoiksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Järjestämme sinulle erikoislääkärin etävastaanoton puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Myös hoitajamme auttavat sinua etänä. Jatkotutkimukset ja hoidot järjestetään turvallisuuteen erityistä huomiota kiinnittäen sairaalassamme.

Mitä sinun tulee tietää ennen Docrateelle tuloa

Sairaalamme on avoinna ja hoidamme syöpään sairastuneita  normaalisti, niin nykyisiä kuin uusia potilaita. Jos olet tulossa Docrateelle vastaanotolle, tutkimuksiin ja hoitoon, ilmoita siitä etukäteen ennen saapumistasi hoitohenkilökunnallemme numeroon 010 773 2000.

Kiinnitämme erityistä huomiota potilasturvallisuuteen

Docrates Syöpäsairaalassa olemme ottaneet käyttöön jo hyvissä ajoin kattavat ja tarkat toimenpiteet potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi ja tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös koronavirusepidemian aikana. Henkilökuntamme on koulutettu seulomaan ja hallitsemaan infektiotauteja. Sairaalassamme ei ole todettu yhtään koronatapausta. Lue lisää järeistä varotoimenpiteistä täältä.

Docrateen vierailijakäytännöt koronaviruksen aikana

Suojellaksemme potilaidemme terveyttä ja turvallisuutta sekä tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös koronavirusepidemian aikana, olemme myös varotoimenpiteenä päivittäneet vierailijakäytäntömme seuraavasti:

 1. Suosittelemme, että paikalle voisi tulla ilman saattajaa. Jos saattaja on mukana, hänen tulee odottaa Docrateen pääoven ulkopuolella suuressa sisääntulo-aulassa, johon on järjestetty istumapaikkoja.
 2. Henkilökuntamme on sinua vastassa jo pääaulassa ja pitää huolen siitä, että löydät turvallisesti oikeaan paikkaan.
 3. Kaikilta vierailijoiltamme kysytään seuraavat kysymykset, arvioimme vastausten perusteella voiko henkilö tulla sairaalamme tiloihin:
  • Oletko sinä tai läheisesi matkustaneet ulkomaille viimeisen 14 vrk:n aikana
  • Onko sinulla virustartuntaan liittyviä oireita
  • Oletko ollut lähikontaktissa koronavirusta sairastavan henkilön kanssa

Jos alkukyselyssä osoittautuu, että vierailijalla (potilas tai läheinen tai muu vierailijamme) on flunssan kaltaisia oireita, emme voi ottaa tällaista henkilöä Docrateen tiloihin.

Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla

Syöpään sairastuneille on usein heikentynyt immuniteetti. Tämä tarkoittaa, että kehon on vaikeampaa taistella sairauksia vastaan, joten on tärkeää, että syöpää sairastavat ja heidän läheisensä noudattavat myös yleisiä suojautumisohjeistuksia, kuten erityisesti hyvää käsihygieniaa ja oikeanlaista yskimistä.

Epidemian alusta lähtien sairaalassamme on huolehdittu tilojen hyvästä hygieniasta siivoustyön osalta THL:n suositusten mukaisesti. Olemme myös sopineet, että toistaiseksi emme Docrateella kättele, vaan tervehdimme muutoin ystävällisesti potilaitamme ja muita vieraitamme.

Jos asia mietityttää

Jos olet Docrateen potilas ja sinulla on huolia liittyen koronavirukseen, voit vastaanotolla keskustella oman lääkärisi kanssa aiheesta. Tärkeintä on, että hoitosuunnitelman mukaisia tutkimuksia ja hoitoja jatketaan. Voit myös olla yhteydessä sairaanhoitajiimme numerossa 010 773 2000 (ma-pe 8-18).

Syöpälääkärin etävastaanotot

Syöpälääkärimme vastaanotto on mahdollista järjestää myös etäyhteyden avulla, mikäli koet matkustamiseen liittyvät riskit liian suurina. Jos haluat varata etävastaanoton ole yhteydessä ajanvaraukseemme 010 773 2000. Vastaanotto toteutetaan puhelimitse.

Suhtaudumme vakavasti potilaidemme, heidän läheisten ja henkilökuntamme turvallisuuteen. Täten kiitämme ymmärryksestä ja yhteistyöstä uusiin käytäntöihimme. Päivitämme käytäntöjä tarpeen vaatiessa.

Kunnioittavasti,

Tom Wiklund
Johtava ylilääkäri, syöpätautien ja sädehoidon dosentti
Docrates Syöpäsairaala

Lisätietoja: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 22.06.2020

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaaliakin pidempään. Potilaille odottaminen on usein henkisesti raskasta, eikä se...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Tutustu sairaalamme henkilökuntaan: Yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Kononen

Docrates Syöpäsairaalan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosta motivoi, että sairaalan tarkkaan harkitut puitteet ja ympäristö antavat hänelle mahdollisuuden hoitaa potilaat...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Aidosti yksilöllistä syövänhoitoa – Mistä on kyse?

Aidosti yksilöllinen syövänhoito perustuu geeneihin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Docrates Syöpäsairaalassa hoitoa toteutetaan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosen johdolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Timo Joensuulle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Docrates Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri, dos., LT, Timo Joensuulle professorin arvonimen 11.6.2020. Arvonimi on...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16