Docrates logo 2

Olemme täällä sinua varten myös epidemia-aikana. Kiinnitämme erityistä huomiota potilasturvallisuuteen.

Olemme normaalisti avoinna ja valmiina tarjoamaan turvallista ja viiveetöntä syövänhoitoa. Docrates Syöpäsairaalassa ei ole ollut ainuttakaan koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Henkilökuntamme on koulutettu seulomaan ja hallitsemaan infektiotauteja.

Docrateelle pääsee edelleen tutkimuksiin ja hoitoihin, vaikka Uusimaa on eristetty. Terveydenhoito on pätevä syy ylittää raja. Liikkumisen varmistamiseksi annamme sinulle kirjallisen asiakirjan Docrateelle varatusta ajasta. Jos olet tulossa Docrateelle Uudenmaan ulkopuolelta, olethan yhteydessä omaan hoitajaasi tai ajanvaraukseen, mikäli olet uusi potilas.

Suojellaksemme potilaidemme terveyttä ja turvallisuutta sekä tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös koronavirusepidemian (COVID-19) aikana olemme jo hyvissä ajoin ottaneet käyttöön kattavat toimenpiteet, joilla haluamme varmistaa potilaidemme turvallisuuden.

Varatessasi aikaa Docrateelle, ajanvaraustiimimme kysyy sinulta muutamia kysymyksiä, joilla saamme selvitettyä, oletko sinä tai läheisesi matkustaneet viimeisen 14 vrk:n aikana tai onko sinulla virustartuntaan liittyviä oireita. Samat kysymykset esitämme mukaasi mahdollisesti tulevalle saattajalle. Kysymykset esitämme uudestaan kirjallisesti, kun saavut Docrateelle. Pääaulasta sinut ohjataan turvallisesti eteenpäin oikeaan paikkaan.

Hoidamme syöpään sairastuneita myös etävastaanotoilla

Sairaalamme on epidemia-aikanakin normaalisti avoinna sinua varten. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme kaikille potilaillemme ensisijaisesti etävastaanottoa. Suosittelemme vaihtamaan myös jo varatut ajat etävastaanotoiksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Järjestämme sinulle erikoislääkärin etävastaanoton puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Myös hoitajamme auttavat sinua etänä. Jatkotutkimukset ja hoidot järjestetään turvallisuuteen erityistä huomiota kiinnittäen sairaalassamme.

Mitä sinun tulee tietää ennen Docrateelle tuloa

Sairaalamme on avoinna ja hoidamme syöpään sairastuneita  normaalisti, niin nykyisiä kuin uusia potilaita. Jos olet tulossa Docrateelle vastaanotolle, tutkimuksiin ja hoitoon, ilmoita siitä etukäteen ennen saapumistasi hoitohenkilökunnallemme numeroon 010 773 2000.

Docrateen vierailijakäytännöt koronaviruksen aikana

Suojellaksemme potilaidemme terveyttä ja turvallisuutta sekä tarjotaksemme parhaan mahdollisen hoidon myös koronavirusepidemian aikana, olemme myös varotoimenpiteenä päivittäneet vierailijakäytäntömme seuraavasti:

  1. Suosittelemme, että paikalle voisi tulla ilman saattajaa. Jos saattaja on mukana, hänen tulee odottaa Docrateen pääoven ulkopuolella suuressa sisääntulo-aulassa, johon on järjestetty istumapaikkoja.
  2. Henkilökuntamme on sinua vastassa jo pääaulassa ja pitää huolen siitä, että löydät turvallisesti oikeaan paikkaan.
  3. Kaikilta vierailijoiltamme kysytään seuraavat kysymykset, arvioimme vastausten perusteella voiko henkilö tulla sairaalamme tiloihin:
    • Oletko sinä tai läheisesi matkustaneet ulkomaille viimeisen 14 vrk:n aikana
    • Onko sinulla virustartuntaan liittyviä oireita
    • Oletko ollut lähikontaktissa koronavirusta sairastavan henkilön kanssa

Jos alkukyselyssä osoittautuu, että vierailijalla (potilas tai läheinen tai muu vierailijamme) on flunssan kaltaisia oireita, emme voi ottaa tällaista henkilöä Docrateen tiloihin.

Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla

Syöpään sairastuneille on usein heikentynyt immuniteetti. Tämä tarkoittaa, että kehon on vaikeampaa taistella sairauksia vastaan, joten on tärkeää, että syöpää sairastavat ja heidän läheisensä noudattavat myös yleisiä suojautumisohjeistuksia, kuten erityisesti hyvää käsihygieniaa ja oikeanlaista yskimistä.

Epidemian alusta lähtien sairaalassamme on huolehdittu tilojen hyvästä hygieniasta siivoustyön osalta THL:n suositusten mukaisesti. Olemme myös sopineet, että toistaiseksi emme Docrateella kättele, vaan tervehdimme muutoin ystävällisesti potilaitamme ja muita vieraitamme.

Jos asia mietityttää

Jos olet Docrateen potilas ja sinulla on huolia liittyen koronavirukseen, voit vastaanotolla keskustella oman lääkärisi kanssa aiheesta. Tärkeintä on, että hoitosuunnitelman mukaisia tutkimuksia ja hoitoja jatketaan. Voit myös olla yhteydessä sairaanhoitajiimme numerossa 010 773 2000 (ma-pe 8-18).

Syöpälääkärin etävastaanotot

Syöpälääkärimme vastaanotto on mahdollista järjestää myös etäyhteyden avulla, mikäli koet matkustamiseen liittyvät riskit liian suurina. Jos haluat varata etävastaanoton ole yhteydessä ajanvaraukseemme 010 773 2000. Vastaanotto toteutetaan puhelimitse.

Suhtaudumme vakavasti potilaidemme, heidän läheisten ja henkilökuntamme turvallisuuteen. Täten kiitämme ymmärryksestä ja yhteistyöstä uusiin käytäntöihimme. Päivitämme käytäntöjä tarpeen vaatiessa.

Kunnioittavasti

Tom Wiklund
Johtava ylilääkäri, syöpätautien ja sädehoidon dosentti
Docrates Syöpäsairaala

Lisätietoja: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19