Docrates Syöpäsairaala täyttää 15 vuotta – Askeleen edellä syöpää

Kategoriat:
16.11.2022 | Yksityinen Docrates Syöpäsairaala juhlistaa tänä vuonna 15-vuotista historiaansa. Docrates Syöpäsairaala on tunnettu syövänhoidon edelläkävijyydestä ja viiveettömästä hoitopolusta. Syöpäsairaalassa käy 1 500 uutta potilasta vuosittain jopa 50 eri maasta.

Docrateen palvelut ovat kehittyneet harppauksin perustamisvuodesta alkaen. Ensimmäiset syöpähoidot sairaalassa annettiin lokakuussa 2007. Syöpäsairaalan toimintaa on alusta asti ohjannut tavoite tarjota potilaille uusimpia syövän hoitomuotoja. Solusalpaajien, sädehoidon ja kirurgisen hoidon lisäksi Docrates hyödyntää potilaskohtaisesti harkiten uusimpia immuno-onkologisia lääkkeitä, kasvaimien geenimuutoksien perusteella valittuja lääkkeitä ja radioisotooppihoitoja.

Sairaala on vuosien saatossa investoinut uuden sukupolven teknologiaan ja kuvantamislaitteisiin, jotka on suunniteltu vastaamaan syövän diagnosointiin ja yksilöllisen hoidon tarpeisiin.

– Tekniikan ja aktiivisesti hyödynnettävän geeni- ja molekyylitiedon avulla Docrateen on mahdollista hyödyntää täsmädiagnostiikkaa ja löytää uusia hoitosuuntia, jotka vielä muualla

odottavat käyttöönottoa. Syöpäsairaalassamme on käytössä esimerkiksi huipputeknologiaa edustava PET-TT-kuvantamisen laite ja kolmen teslan magneettikuvantamislaite, joiden avulla saamme entistä tarkempia diagnooseja ja tämän seurauksena yksilöllisempiä hoitosuunnitelmia, kertoo Ilpo Tolonen, Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja.

Potilaista 92 prosenttia on erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon ja palveluun Docrateella. Asiakaspalautteen mukainen asiakasuskollisuuden mittari, NPS-arvo oli 90 vuonna 2021.

Tärkeitä merkkipaaluja syövän hoidossa

Tärkeitä merkkipaaluja uusimpien hoitomuotojen käyttöönotossa sairaalassa ovat mm. Suomessa ensimmäinen rintasyöpäpotilaalle ja virtsarakkosyöpäpotilaalle annettu immunoterapia vuonna 2015 sekä levinneen eturauhassyövän hoidossa annettava radiolääkehoito, joka otettiin käyttöön 2017. Radiolääkehoito mahdollistaa luuston ulkopuolelle ja luustopesäkkeisiin levinneiden etäpesäkkeiden tehokkaan tuhoamisen ilman vakavia haittavaikutuksia.

Myös levinneen rintasyövän hoidossa Docrateella on käytössä uusimmat hoitomenetelmät kuten trastutsumabi-derukstekaani ja sasitutsumabigovitekaani, jotka lisäävät pitkälle edennyttä rintasyöpää sairastavien elinajanodotetta. Hoitomenetelmät lievittävät myös oireita ja mahdollistavat hoitojen tarjoamisen yhä useammalle.

Henkilöstö on omistautunut auttamaan ja tukemaan potilaitamme

Docrates työllistää jo lähes 100 työhönsä motivoitunutta huippuammattilaista, jotka ovat sitoutuneet hoitamaan potilaita sairaalan arvolupauksen mukaisesti ihmisenä ihmisen rinnalla. Sairaala panostaa kansainvälisyyteen ja palvelee asiakkaita jopa yhdeksällä eri kielellä.
Jokaisella pToimitusjohtaja Ilpo Tolonen Docrates Syöpäsairaalaotilaalla on oma lääkäri sekä hoitotiimi, jotka ovat tavoitettavissa ja läsnä hoitopolun jokaisessa vaiheessa antaen kaiken saatavilla olevan tiedon ja tuen uudessa elämäntilanteessa.

– Vuosi vuodelta olemme kehittäneet sairaalaamme laajentumalla, lukuisilla parhaiden spesialistien rekrytoinneilla, viimeisimmillä laiteinvestoinneilla ja lääkehoidoilla. Meille on tärkeää, että potilaamme eivät joudu syöpää epäiltäessä tai diagnoosin saatuaan odottamaan, vaan pääsevät viiveettömästi perusteellisiin tutkimuksiin ja hoitoon. Hoidon seuranta jatkuu säännöllisellä digitaalisella elämänlaatua mittaavalla palvelulla. Viiveettömällä asiakaspalvelulla haluamme minimoida paitsi aggressiivisen syövän leviämisen riskin, myös odottamisesta aiheutuvan inhimillisen kärsimyksen. Meillä on käytössä laajat syövän varhaisen toteamisen mallit, joiden käyttö on kasvanut huomattavasti viime vuosien aikana, kertoo Tolonen.

Lisätietoja ja median kuvapyynnöt:

Anna-Sofia Malmi, markkinointi- ja viestintäjohtaja
p. 050 4690 114, anna-sofia.malmi@docrates.com

Docrates lukuina

 • Lähes 80 kokoaikaista työntekijää
 • Yli 30 ammatinharjoittajaa
 • Perustettu 2007
 • Sairaalarakennuksen avajaiset 2009
 • Liikevaihto 22,9 milj. vuonna 2021
 • Potilaita yli 60 maasta
 • Puhumme 9 eri kieltä

Lue uusimpia tiedotteita

/

Uudistamme palveluidemme hinnoittelua 1.1.2023 alkaen

24.11.2022 | Uudistamme palveluidemme hinnoittelua 1.1.2023 alkaen, johtuen yleisestä kustannustason noususta. Palveluidemme hinnat nousevat keskimäärin 6,5 %.

Lue lisää
/

Tutkimus: Suomalaismiehet hakeutuvat syöpähoitoon liian hitaasti

10.11.2022 | Taloustutkimuksen Suomi hoitaa 2021 -tutkimus paljastaa, että yli kolmasosa eturauhassyöpäpotilaista odottaa ensioireiden havaitsemisen jälkeen yli kolme kuukautta ennen...

Lue lisää
/

Tutkimus: Näin syöpä vaikuttaa seksielämään

19.10.2022 | Syöpään sairastuminen koettelee niin fyysisesti kuin henkisestikin. Sillä voi olla isoja vaikutuksia seksielämään. Seksuaalinen ulottuvuus korostuu rinta- ja...

Lue lisää
/

Rintasyövän kliiniset lääketutkimukset

10.10.2022 | Kliinisillä lääketutkimuksilla on tärkeä rooli syövänhoidon kehityksessä. Niiden avulla pyritään osoittamaan, että potentiaalinen lääke on käyttötarkoitukseensa tehokas ja...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16