Docrates Syöpäsairaala täyttää 15 vuotta – Askeleen edellä syöpää

Kategoriat: Artikkelit
16.11.2022 | Yksityinen Docrates Syöpäsairaala juhlistaa tänä vuonna 15-vuotista historiaansa. Docrates Syöpäsairaala on tunnettu syövänhoidon edelläkävijyydestä ja viiveettömästä hoitopolusta. Syöpäsairaalassa käy 1 500 uutta potilasta vuosittain jopa 50 eri maasta.

Docrateen palvelut ovat kehittyneet harppauksin perustamisvuodesta alkaen. Ensimmäiset syöpähoidot sairaalassa annettiin lokakuussa 2007. Syöpäsairaalan toimintaa on alusta asti ohjannut tavoite tarjota potilaille uusimpia syövän hoitomuotoja. Solusalpaajien, sädehoidon ja kirurgisen hoidon lisäksi Docrates hyödyntää potilaskohtaisesti harkiten uusimpia immuno-onkologisia lääkkeitä, kasvaimien geenimuutoksien perusteella valittuja lääkkeitä ja radioisotooppihoitoja.

Sairaala on vuosien saatossa investoinut uuden sukupolven teknologiaan ja kuvantamislaitteisiin, jotka on suunniteltu vastaamaan syövän diagnosointiin ja yksilöllisen hoidon tarpeisiin.

– Tekniikan ja aktiivisesti hyödynnettävän geeni- ja molekyylitiedon avulla Docrateen on mahdollista hyödyntää täsmädiagnostiikkaa ja löytää uusia hoitosuuntia, jotka vielä muualla

odottavat käyttöönottoa. Syöpäsairaalassamme on käytössä esimerkiksi huipputeknologiaa edustava PET-TT-kuvantamisen laite ja kolmen teslan magneettikuvantamislaite, joiden avulla saamme entistä tarkempia diagnooseja ja tämän seurauksena yksilöllisempiä hoitosuunnitelmia, kertoo Ilpo Tolonen, Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja.

Potilaista 92 prosenttia on erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon ja palveluun Docrateella. Asiakaspalautteen mukainen asiakasuskollisuuden mittari, NPS-arvo oli 90 vuonna 2021.

Tärkeitä merkkipaaluja syövän hoidossa

Tärkeitä merkkipaaluja uusimpien hoitomuotojen käyttöönotossa sairaalassa ovat mm. Suomessa ensimmäinen rintasyöpäpotilaalle ja virtsarakkosyöpäpotilaalle annettu immunoterapia vuonna 2015 sekä levinneen eturauhassyövän hoidossa annettava radiolääkehoito, joka otettiin käyttöön 2017. Radiolääkehoito mahdollistaa luuston ulkopuolelle ja luustopesäkkeisiin levinneiden etäpesäkkeiden tehokkaan tuhoamisen ilman vakavia haittavaikutuksia.

Myös levinneen rintasyövän hoidossa Docrateella on käytössä uusimmat hoitomenetelmät kuten trastutsumabi-derukstekaani ja sasitutsumabigovitekaani, jotka lisäävät pitkälle edennyttä rintasyöpää sairastavien elinajanodotetta. Hoitomenetelmät lievittävät myös oireita ja mahdollistavat hoitojen tarjoamisen yhä useammalle.

Henkilöstö on omistautunut auttamaan ja tukemaan potilaitamme

Docrates työllistää jo lähes 100 työhönsä motivoitunutta huippuammattilaista, jotka ovat sitoutuneet hoitamaan potilaita sairaalan arvolupauksen mukaisesti ihmisenä ihmisen rinnalla. Sairaala panostaa kansainvälisyyteen ja palvelee asiakkaita jopa yhdeksällä eri kielellä. Jokaisella potilaalla on oma lääkäri sekä hoitotiimi, jotka ovat tavoitettavissa ja läsnä hoitopolun jokaisessa vaiheessa antaen kaiken saatavilla olevan tiedon ja tuen uudessa elämäntilanteessa.

– Vuosi vuodelta olemme kehittäneet sairaalaamme laajentumalla, lukuisilla parhaiden spesialistien rekrytoinneilla, viimeisimmillä laiteinvestoinneilla ja lääkehoidoilla. Meille on tärkeää, että potilaamme eivät joudu syöpää epäiltäessä tai diagnoosin saatuaan odottamaan, vaan pääsevät viiveettömästi perusteellisiin tutkimuksiin ja hoitoon. Hoidon seuranta jatkuu säännöllisellä digitaalisella elämänlaatua mittaavalla palvelulla. Viiveettömällä asiakaspalvelulla haluamme minimoida paitsi aggressiivisen syövän leviämisen riskin, myös odottamisesta aiheutuvan inhimillisen kärsimyksen. Meillä on käytössä laajat syövän varhaisen toteamisen mallit, joiden käyttö on kasvanut huomattavasti viime vuosien aikana, kertoo Tolonen.

Lisätietoja ja median kuvapyynnöt:

Anna-Sofia Malmi, markkinointi- ja viestintäjohtaja
p. 050 4690 114, anna-sofia.malmi@docrates.com

Docrates lukuina

 • Lähes 80 kokoaikaista työntekijää
 • Yli 30 ammatinharjoittajaa
 • Perustettu 2007
 • Sairaalarakennuksen avajaiset 2009
 • Liikevaihto 22,9 milj. vuonna 2021
 • Potilaita yli 60 maasta
 • Puhumme 9 eri kieltä

Lue uusimpia tiedotteita

/

Docrates Syöpäsairaala laajentaa sairaalaa Helsingissä

31.5.2023 | Docrates Syöpäsairaala on tehnyt investointipäätöksen laajentaa sairaalan tiloja Suomessa, Helsingin Jätkäsaaressa merkittävästi. Reilun 800 neliön kokoisen kiinteistön laajennusosan...

Lue lisää
/

Tutustu Docrates Syöpäsairaalan henkilökuntaan, esittelyssä koordinoiva hoitaja Michaela

Vakava sairaus herättää usein hämmennystä, epävarmuutta ja pelkoa. Docrates Syöpäsairaalassa koordinoivan hoitajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on olla potilaan tukena vaikean...

Lue lisää
/

Yhä useammat syöpäpotilaat hakeutuivat tutkimuksiin ja hoitoihin yksityiseen syöpäsairaalaan – Docrates Syöpäsairaalan vuoden 2022 katsaus julkaistiin

10.5.2023 | Vuonna 2022 Docrates Syöpäsairaalan liikevaihto kasvoi 26,0 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa 13,5 prosentin kasvua edellisvuodesta. Liikevaihdosta 70 prosenttia...

Lue lisää
/

Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry Kampin vertaistukiryhmän tapaaminen

Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry Kampin vertaistukiryhmän tapaaminen to 25.5.2023: Uroterapia ja seksuaalineuvonta eturauhassyöpäpotilaan tukena

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16