HDR-brakyhoito Docrates Syöpäsairaalassa

HDR-brakyhoito – Eturauhassyövän monipuolinen ja tehokas täsmäsädehoito

HDR-brakyterapia on melko uusi syövän hoitomuoto. Aloitimme brakyhoidot Docrates Syöpäsairaalassa vuonna 2009 urologian ylilääkärimme Martti Ala-Oppaan johdolla, joka on alan uranuurtaja Suomessa. Kasvaneeseen kysyntään vastataksemme kirurgian ja urologian erikoislääkäri Lauri Taipale on vahvistanut moniammatillista HDR-tiimiämme viime vuodesta lähtien ja saavutti juuri sadannen HDR-hoidon rajapyykin Docrateella.

Vahva osaaminen yhdistettynä nopeaan hoitoon pääsyyn houkuttelee Docrateelle potilaita kaikkialta Suomesta ja myös ulkomailta.

Docrates Syöpäsairaalassa on tehty, ja tehdään tälläkin hetkellä, eturauhassyövän sädehoitoa HDR-brakyhoitomenetelmällä eniten Suomessa. Syksyyn 2016 mennessä olemme antaneet jo lähes 600 hoitoa. Suomessa on tällä hetkellä Docrateen lisäksi vain yksi sairaala, jossa käytetään HDR-brakyterapiaa.

Monipuolista ja tehokasta täsmäsädehoitoa

HDR-brakyhoito on osoittautunut tehokkaaksi hoitomuodoksi. Korkea (>116 Gy) sädeannos takaa erinomaiset hoitotulokset.

–  Annos on suurin, mitä nykytekniikalla voidaan antaa. Sitä voidaan käyttää yksinomaisena hoitona matalan riskin potilaille ja tehostehoitona korkean riskin potilaille yhdistettynä tavanomaiseen ulkoiseen sädehoitoon, kertoo urologian ylilääkäri Martti Ala-Opas.

Uusimpana sovellutuksena HDR-brakyhoitoa on alettu käyttää ns. salvage eli ”pelastus”hoitona aikaisemmin toteutetun sädehoidon jälkeen taudin uusiutuessa. Salvage-sädehoito edustaa melko uutta ajattelua: aiemmin katsottiin, ettei samaa aluetta voi uudelleen sädettää, ja julkaisut näistä hoidoista olivat harvinaisia. Viime vuosina julkaisut salvage HDR-brakyhoidosta ovat voimakkaasti lisääntyneet, ja hoidot on todettu tehokkaiksi ja turvallisiksi.

HDR-brakyhoito on tehokasta täsmäsädehoitoa, jossa korkea sädeannos voidaan rajata vain eturauhasen alueelle. Täsmäsädehoito suojelee terveitä kudoksia ja potilaan elämänlaatu säilyy parempana kuin leikkaushoidossa tai ulkoisessa sädehoidossa: seksuaalinen toimintakyky ja virtsanpidätyskyky säilyvät paremmin. Kansainväliset ja kotimaiset tutkimustulokset puhuvat HDR-hoitojen yleistymisen puolesta. Docrateella hoitotulokset ovat olleet erittäin lupaavat ja hyvät.

HDR-brakyhoito tapahtuu tiimityönä yhdessä urologin ja sädehoidon tekniikkaan sekä annoslaskentaan erikoistuneen sairaalafyysikon kanssa. Tiimiin kuuluu myös anestesialääkäri, syöpätautien erikoislääkäri, anestesiahoitaja sekä avustavat röntgen- ja sairaanhoitajat. Hoito toistetaan 1-2 kertaa noin kahden viikon välein.

Monipuolinen diagnostiikka, yksilöllinen hoito ja nopea hoitoon pääsy

Docrates on johtava HDR-hoitojen tarjoaja ja alan pioneeri Suomessa. Monipuolinen diagnostiikka varmistaa, että jokainen mies saa yksilöityä ja parasta hoitoa.

Varaa aika Docrates Syöpäsairaalaan keskustellaksesi eturauhassyövän hoitoon perehtyneen erikoislääkärin kanssa eri hoitovaihtoehdoista. Erikoislääkärimme vastaanotolle voit tulla myös ilman lähetettä. Vastaanottoajan järjestämme parissa päivässä ja hoidot voidaan aloittaa viikossa.
Soita meille ja kerromme lisää, 010 773 200 (ma-to 8-18, pe 8-16).
Ajanvaraus- ja yhteystiedot

 Katso video, jossa asiantuntijamme ja potilaamme kertovat HDR-brakyhoidosta:

Tietoa hinnoista ja maksutavoista löydät täältä. Teemme yhteistyötä kaikkien suomalaisten ja useiden kansainvälisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Useat vakuutusyhtiöt korvaavat syöpähoitoja – ja tutkimuksia. Jos sinulla on sairauskuluvakuutus, voimme hakea puolestasi maksusitoumusta suurempien hoitokokonaisuuksien laskuttamiseksi suoraan vakuutusyhtiöltä.