Syopalaakarin vastaanotto Docrate

Miksi toinen mielipide voi olla tärkeä syöpään sairastuneelle?

Syöpädiagnoosin saaminen on usein hämmentävää, joskus pelottavaa ja aina tunteita herättävää – ei vain potilaalle itselleen, vaan myös hänen läheisilleen. Tässä vaativassa tilanteessa sinusta voi tuntua vaikealta tehdä päätöksiä esimerkiksi syöpähoitovaihtoehtoihin liittyen. Syöpähoidot myös kehittyvät jatkuvasti, siksi on tärkeää löytää asiantuntija joka on kokenut hoitamaan juuri sinun sairastamaasi syöpää.

Monet syöpään sairastuneet hakevat neuvoa ja asiantuntemusta useammalta kuin yhdeltä lääkäriltä varmistaakseen oikean diagnoosin ja arvioidakseen hoitovaihtoehtoja. Sitä kutsutaan toisen mielipiteen hakemiseksi, joskus käytetään myös englanninkielistä nimitystä second opinion.

Mitä vastaanotolla tapahtuu, kun haen toista mielipidettä?

Second opinion -käynnillä syöpälääkäri tekee perusteellisen arvioinnin nykytilanteestasi ja sairaushistoriastasi, syöpätyypistä ja sen asteesta ja antaa sen pohjalta hoitosuositukset.

Tarvittaessa lääkäri suosittelee lisätutkimuksia varmistaakseen oikean diagnoosin ja syövän levinneisyyden.   Joissain tilanteissa lisätutkimukset kasvainnäytteestä (esim. geenitutkimukset) tai verestä (ns. liukoinen biopsia) voivat auttaa löytämään oikean lääkkeen juuri kyseessä olevaan syöpätyyppiin.

Docrates Syöpäsairaalan lääkäreillä on myös tarvittaessa mahdollisuus konsultoida syövänhoidon kansainvälisiä asiantuntijoita parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Teemme yhteistyötä syövänhoidon asiantuntijaverkosto Cancer Expert Now (CEN) kanssa.

Jos haluat jäädä Docrates Syöpäsairaalaan hoitoon, voit kulkea kanssamme koko hoitopolun tai yhdistää tutkimuksia ja hoitoja muiden hoitoyksiköiden kanssa.

Miksi kysyä toista mielipidettä?

Toinen mielipide voi tarjota lisätietoa ja varmuutta, kuten esimerkiksi:

  • Varmistuksen syöpädiagnoosiin ja syövän levinneisyyteen, ja tarvittaessa täydentäviä tutkimuksia
  • Yksityiskohtaista tietoa eri hoitovaihtoehdoista, niiden eduista ja haitoista
  • Tietoa uusista hoitovaihtoehdoista
  • Tietoa mahdollisista sopivista kliinisistä lääketutkimuksista, jotka voisivat sopia sinulle (Suomessa tai ulkomailla)

Varaamme sinulle tarpeeksi aikaa

Yksityisen, Helsingissä sijaitsevan, Docrates Syöpäsairaalan syövänhoidon kokeneet asiantuntijat hoitavat syöpäpotilaita aina epäilystä hoidon jälkeiseen seurantaan saakka. Meillä käy paljon potilaita myös kysymässä toista asiantuntijamielipidettä hoitosuunnitelmaansa, hakemassa varmuutta tehdessään tärkeitä omaan terveyteensä liittyviä päätöksiä. Toisen asiantuntijamielipiteen hakeminen voi auttaa tekemään päätöksen haluamastasi hoitomuodosta ja myös tutustuttaa sinut edistyksellisiin hoitomahdollisuuksiin.

Docrateella otamme huomioon kunkin potilaan yksilölliset tarpeet syövänhoidon suunnittelussa. Ensikäynnille varaamme, ellei toisin sovita, puolitoista tuntia aikaa, sisältäen lääkärin yksityiskohtaisen tutustumisen sairaushistoriaasi. Voit kysyä, jos et ymmärrä jotain ja tilanteesi käydään aina perusteellisesti läpi. Lääkäri tutustuu huolellisesti sairaushistoriaasi ennen vastaanottoa. Täältä löydät yksityiskohtaisempaa tietoa uudelle potilaalle.

Kiinnitämme huomiota kokonaisvaltaisesti terveydentilaasi ja hyvinvointiisi huomioimalla myös mm. ravitsemuksen ja kuntoutustarpeet.  Osallistut aktiivisesti kaikkiin keskusteluihin hoitomahdollisuuksista, hoitojen eduista ja haitoista sekä toivotuista hoitotuloksista. Syövänhoidon kokeneet ammattilaiset tekevät Docrateella tiivistä yhteistyötä, ja jokaiselle potilaallemme laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Potilaamme ovat erittäin tyytyväisiä saamansa hoitoon sekä palveluun ja suosittelevat meitä.

Kysy lisää ammattitaitoisilta hoitajiltamme ja varaa aika ajanvarausnumerostamme
010  773 2000, ma-to 8-18, pe 8-16. 
Autamme mielellämme!

Kokonaisvaltaista ja viiveetöntä syövänhoitoa. Ihmisenä ihmisen rinnalla.
Docrates Syöpäsairaala

Erikoislääkärin second opinion / toinen mielipide vastaanottokäynnin hinta

  • Ensikäynti, 90 min
    • 459 € (Kela-korvauksen jälkeen hinta 432 €) + poliklinikkamaksu 25 €

Useat vakuutusyhtiöt korvaavat myös syöpähoitoja ja -tutkimuksia. Täällä lisätietoja tyypillisiin hoitokokonaisuuksiin liittyvistä kustannuksista, vakuutusasioista, rahoitusmahdollisuuksista ja Kela-korvauksista. Voitte myös soittaa ajanvarausnumeroomme 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16), kerromme mielellämme lisää.