Skip to content

Elina Kiehelä

Psykologi

Olet tervetullut vastaanotollani käymään läpi asioita, joista itse toivoisit keskustelua. Teemana on usein sairastuminen ja siihen liittyvät ajatukset ja tunteet. Voimme keskustella siitä, kuinka koet tilanteesi ja kuinka se vaikuttaa elämääsi ja toimintakykyysi. Halutessasi voimme yhdessä pohtia mielialaan, jaksamiseen, uneen ja elämänhistoriaan liittyviä tekijöitä.

Vastaanotollani voimme puhua myös sairauteen liittyvistä oireista ja niiden vaikutuksesta elämään. Voimme miettiä keinoja lievittää oireita tai vähentää niiden häiritsevyyttä arjessa. Tällaisia oireita voivat olla mm. kipu, pahoinvointi, hengenahdistus, mielialanlasku, ahdistuneisuus, erilaiset pelot tai uniongelmat. Oireet ja sairastuminen tuovat usein stressiä arkeen. Stressin säätelemiseksi voimme miettiä keinoja kehon ja mielen rauhoittamiseen.

Yksilövastaanoton lisäksi voit tulla vastaanotolle myös läheisesi kanssa. Psyykkisen tuen vastaanoton voit varata myös, jos läheisesi on sairastunut ja toivot tukea tilanteeseen.

Vastaanottoina lähivastaanotto, videovälitteinen etävastaanotto tai puhelinvastaanotto.

Varaa aika vastaanotolleni ajanvarauksestamme  p. 010 773 2000.

Kielitaito

Suomi, englanti

Koulutus

Kognitiivis-analyyttinen lyhytterapia
Kivun psykologian asiantuntijakoulutus
Psykologian erillisopinnot (Helsingin Yliopisto)
Master of Social science, pääaine: psykologia (Tarton Yliopisto)

Työhistoria

  • Helsingin kaupunki palliatiivinen hoito ja saattohoito
  • Komppi-Mehiläinen
  • Global Clinic, paperittomien klinikka
  • HUS IT-psykiatria / unettomuuden nettiterapia
  • HYKS Kipuklinikka
  • Helsingin kaupunki, Malmin psyk. pkl
  • Helsingin kaupunki, Laakson psyk.pkl, akuuttityöryhmä
  • Helsingin kaupunki, Päiväsairaala

Biografia

Olen toiminut työurani aikana pitkään terveydenhuollossa, joista yli 10 vuotta psykologin työssä. Olen työssäni hoitanut erilaisia potilasryhmiä. Olen toiminut Kipuklinikan psykologina sekä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon psykologina.

Lisäksi potilaitani ovat olleet päihderiippuvaiset, akuutissa elämäntilannekriisissä olevat ja myös pidempään psyykkisesti oirehtineet potilaat. Olen hoitanut sekä aikuisia että nuoria. Eri töissäni olen tehnyt tavanomaista yksilövastaanottotyötä, paritapaamisia ja perhetapaamisia.

Työskentelyssäni keskeisellä sijalla on potilaan kuuntelu ja pyrkimys ymmärtää potilaan yksilöllistä tilannetta. Työssäni hyödynnän terveyspsykologista näkökulmaa, lyhytterapeuttista työotetta, kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehystä sekä tarvittaessa myös erilaisten taitojen ohjausta (kuten stressisäätelytaidot, mindfulness-tyyppiset tekniikat ja rentoutumistaidot).

Osaamistani ovat myös unettomuuden hoito, kirjoittaminen ajatusten ja tunteiden jäsentelykeinona sekä erilaisten oireiden (kipu, pahoinvointi, hengenahdistus, unettomuus) lääkkeettömät hoitokeinot.

Vapaa-ajallani viihdyn liikuntaharrastusten ja luonnossa liikkumisen parissa. Nämä harrastukset ovat vuosien varrella osoittautuneet tukevan hyvin työssä jaksamistani.