Skip to content

Älä anna syövälle etumatkaa – Syövän varhaisen toteamisen palvelut saatavilla nyt Docrateelta

21.4.2021 Kategoriat: Artikkelit
Syövän diagnosointi
Docrates Syöpäsairaalassa on saatavilla syövän varhaiseen toteamiseen tähtäävä palvelukokonaisuus. Uuden palvelun piiriin kuuluu rintasyövän, eturauhassyövän, suolistosyöpien sekä ihosyöpien varhaisen toteamisen tutkimukset.

Syövän hoitotulosten ja elinajanodotteen kannalta merkityksellistä on löytää syöpä ajoissa. Auttaakseen asiakkaita tässä tavoitteessa Docrates Syöpäsairaala on lanseerannut uuden varhaisen havaitsemisen malliin perustuvan tutkimuskokonaisuuden.

Varsinaisten syövän esiasteiden ja varhaisvaiheiden diagnostisten tutkimusten lisäksi palveluun kuuluu syöpälääkärin riskikartoitus. Kartoitus voi paljastaa muun muassa, että seulonta olisi hyvä aloittaa tietyissä tapauksissa yleistä suositusikää aiemmin. Lääkäri tekee riskikartoituksen perusteella yksilöllisen seulontasuunnitelman, ja tutkimuksen jälkeen asiakas saa automaattisesti kutsun seuraavaan tutkimukseen.

Rintasyövän varhainen toteaminen

Oireettomien naisten rintasyövän varhaisdiagnostiikkaan suosittelemme ensisijaiseksi tutkimusmenetelmäksi magneettitutkimusta. Se on turvallinen, sillä siitä ei tule säderasitusta kuten mammografiasta, ja se on herkin menetelmä rintasyövän toteamisessa. Magneettitutkimuksessa voidaan nähdä pesäkkeitä, joita ei havaittaisi pelkässä mammografiassa. Magneettitutkimusta voidaan tarvittaessa täydentää mammografia-  ja ultraäänitutkimuksella.

Eturauhassyövän varhainen toteaminen

Eturauhassyövän varhaisessa toteamisessa voidaan hyödyntää PSA-testiä. Docrates Syöpäsairaala suosittaa miehille PSA-mittausta pääasiassa 45 ikävuodesta eteenpäin kahden vuoden välein. Seuraamalla PSA-trendiä pidemmällä aikavälillä pystyy lääkäri tekemään syövän mahdollisuudesta paremman arvion kuin pelkän yksittäisen mittauskerran perusteella.

Suolistosyöpien varhainen toteaminen

Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän riskin havaitsevaa ulosteveritestiä sekä miehille että naisille kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen.

Testi ei sovellu sellaisille henkilöille, joilla on jo vatsan tai suolen toimintaan liittyviä oireita.

Ihosyöpien varhainen toteaminen

Muutokset luomissa tai muut ihomuutokset ovat usein ensimmäinen merkki ihosyövästä. Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle.

Docrates Syöpäsairaalassa ihosyöpätarkastus koostuu ihotautilääkärin tekemästä dermatologisesta tutkimuksesta sekä asiakkaan haastattelusta.

Syöpälääkärin riskikartoitus keuhkosyövän varhaisessa toteamisessa

Voit hyötyä syöpälääkärin riskikartoituksesta erityisesti, jos olet 50-80 vuotias, tupakoinut tai altistunut tupakansavulle pitkään tai jos työ- tai elinympäristössäsi on useita keuhkosyöpävaaraa suurentavia tekijöitä (kuten asbesti, radon), tai jos suvussasi on esiintynyt keuhkosyöpää.

Jos keuhkosyöpäriskisi askarruttaa, älä jää pohtimaan vaan varaa aika syöpälääkärillemme. Ajan saat nopeasti, ilman lähetettä.

Varaa aika heti

Varaa aika syövän varhaisen toteamisen palveluihin tai riskikartoituspalveluun suoraan verkosta  tai puhelimitse ajanvarauksestamme puh. 010 773 2000. Tutkimuksiin voi hakeutua lähetteellä tai ilman.

Lue uusimpia tiedotteita

Asiakastiedote 21.5.2024

Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Lue lisää

Vastaanotolle tultaessa henkilötiedot tarkistetaan henkilötodistuksella

Asioidessasi Docrates Syöpäsairaalassa varauduthan esittämään kuvallisen henkilötodistuksen.

Investoinnit diagnostiikkaan ja uusiin hoitoihin sekä palveluihin – Docrates Syöpäsairaala julkaisi vuosikatsauksen 2023

Vuonna 2023 Docrates Syöpäsairaala edisti strategiaansa investoimalla laajempiin toimitiloihin, kehittämällä syövän varhaisen toteamisen palveluita ja rekrytoimalla lisää osaajia. Yhtiön liikevaihto...

Docrates aloittaa uudentyyppisen alfasäteilyhoidon ensimmäisenä Pohjoismaissa

Docrates Syöpäsairaala aloittaa uuden kokeellisen alfasäteilyhoidon levinnyttä eturauhassyöpää sairastaville potilaille ensimmäisenä Pohjoismaissa. Alfasäteilyhoitoa voidaan antaa itsenäisenä hoitomuotona tai yhdistää se...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16