Skip to content

Maria Hellesuo

Radiologian erikoislääkäri

Olen radiologian erikoislääkäri ja olen toiminut yli 10 vuotta erikoislääkärinä yliopisto- ja keskussairaalassa. Erikoisosaamista ovat mm. vatsaradiologia, syövän levinneisyystutkimukset, ultraääniohjatut toimenpiteet sekä ultraäänitutkimukset.

Minulla on lisäksi pitkä ja laaja-alainen kokemus syövän kuvantamisesta, yleisradiologiasta, akuuttiradiologiasta sekä selän ja neuroradiologian MRI- ja TT-kuvauksista.

Potilaskohtaamiset ovat minulle tärkeä osa työtäni ja haluan tarjota riittävästi aikaa potilaalle ja keskittyä rauhassa jokaisen potilaan yksilölliseen tilanteeseen.

Koulutus

Radiologian erikoislääkäri, Turun yliopisto 2011
Lääketieteen lisensiaatti, Turun yliopisto 2004

 

 

Työhistoria

  • Docrates Syöpäsairaala, radiologian erikoislääkäri 2023–
  • Vaasan sairaanhoitopiiri, apulaisylilääkäri, radiologia 2021–
  • TYKS / VSSHP, radiologian erikoislääkäri 2011–2021
  • Diacor Oy Turku, radiologian erikoislääkäri 2014–2016
  • iRad Oy, Turku / Helsinki, radiologian erikoislääkäri 2014–
  • Suomen Radiologikeskus, radiologian erikoislääkäri 2011–
  • TYKS / VSSHP, erikoistuva lääkäri 2005–2011

Biografia

Maria Hellesuo on sairaalaradiologi ja hän on toiminut yli 10 vuotta erikoislääkärinä yliopisto- ja keskussairaalassa vastuualueinaan vatsaradiologia sekä syövän kuvantaminen.

Marialla on pitkä ja laaja-alainen kokemus syövän kuvantamisesta, yleisradiologiasta, akuuttiradiologiasta sekä selän ja neuroradiologian MRI- ja TT-kuvauksista. Docrateella Maria tekee mm. ultraäänitutkimuksia, näytteenottoja, TT-lausuntoja sekä vatsanalueen ja selän magneettilausuntoja. Hän on myös mukana moniammatillisissa potilasmeetingeissä ja osallistuu tutkimusprojekteihin toimenpidelääkärinä ja diagnostikkona.

Radiologina Mariaa haluaa pysyä ajan tasalla viimeisimmästä teknologiasta ja häntä kiinnostaa uusimmat laitteistot ja tekniikat. Työssään Docrateella Maria arvostaa moniammatillista yhteistyötä ja tiivistä vuorovaikutusta kliinikoiden ja fyysikoiden kanssa. Docrateella jokaisella asiantuntijalla on tärkeä ja korvaamaton rooli potilaan hoitoketjussa, ja tiivis moniammatillinen yhteistyö takaa potilaille parhaan mahdollisimman hoidon. Maria kokee Docrateella olevansa näköalapaikalla uusien hoitojen suhteen. Radiologina hän pääsee myös näkemään uusimpien hoitomuotojen vasteen nopeasti. Palkitsevaa Marialle hänen työssään on se, että saa tehdä töitä syövänhoitoon erikoistuneiden huippuammattilaisten kanssa ja olla mukana saman potilaan hoidossa usein koko hoitoprosessin ajan. Hoitojen hyvien hoitovasteiden toteaminen on joka kerta erityisen palkitsevaa.

Potilaskohtaamiset ovat Marialle tärkeä osa hänen työtään, ja potilaiden arvokas ja ystävällinen kohtelu on Marialle tärkeä prioriteetti. Docrateella hänellä on mahdollisuus olla mukana potilaan hoitopolulla alusta loppuun. Hän kokee tärkeäksi sen, että hän pääsee tapaamaan ja hoitamaan samaa potilasta useamman kerran. Näin potilaat tulevat tutuiksi ja hänellä on mahdollisuus seurata hoitojen etenemistä ja hoitovastetta pitkällä aikavälillä. Docrateella hänellä on riittävästi aikaa potilaalle ja mahdollisuus keskittyä rauhassa jokaisen potilaan yksilölliseen tilanteeseen.