Skip to content

Merja Raade

Radiologian ylilääkäri
Radiologian erikoislääkäri

Vastaan Docrateen radiologian yksikön toiminnasta. Olen työskennellyt Docrateella syövän diagnostiikan parissa vuodesta 2016. Radiologina olen toiminut yli 25 vuotta. Erityisosaamistani ovat tietokonetomografia-, magneetti- ja ultraäänitutkimukset.

Olen erikoistunut neuroradiologiaan ja ennen Docrateelle tuloani työskennellyt pitkään vatsa- ja korva-nenä-kurkku-radiologian parissa. Osa näiden alojen tutkimuksista on aina ollut syövän toteamiseen tai seurantaan liittyviä tutkimuksia.

Paneudun tarkasti jokaisen potilaan tilanteeseen, ja teen tiivistä yhteistyötä Docrateen syövänhoidon asiantuntijoiden kanssa tarjotakseni parasta mahdollista hoitoa syöpään sairastuneille tai sitä epäileville.

Kielitaito

Suomi, ruotsi, englanti

Koulutus

Neuroradiologian lisäkoulutus, Helsingin Yliopisto 2012
European Certificate of Neuroradiology, ESNR 2012
Radiologian erikoislääkäri, Helsingin Yliopisto 2000
Lääketieteen lisensiaatti, Helsingin Yliopisto 1985

Työhistoria

  • Docrates Syöpäsairaala, radiologian ylilääkäri 2016-
  • HYKS Töölö, neuroradiologi 2013-2016
  • HYKS Meilahti-Töölö, erikoistuva neuroradiologi 2011-2012
  • HYKS Meilahti, korva-, nenä- ja kurkku-radiologi 2005-2011
  • HYKS Meilahti, vatsaradiologi 2001-2011
  • HYKS Meilahti, thoraxradiologi 2001

Jäsenyydet ja luottamustehtävät

Suomen Vatsaradiologit (Suomen Radiologiyhdistyksen alainen yhdistys), perustajajäsen ja hallituksen jäsen 2010-2013
Työterveyslaitos, Pölykeuhkoraadin asiantuntijajäsen 2002-2013

Biografia

Merja Raade on toiminut Docrateen johtavana radiologina vuodesta 2016. Valmistuttuaan aikoinaan lääkäriksi Merja Raade työskenteli aluksi HYKS Syöpätautien klinikalla ja harkitsi onkologin uraa, mutta päätyi kuitenkin lopulta radiologiksi. Radiologina hän paneutuu kunkin potilaan tutkimuksiin huolella ja siten auttamaan sekä potilasta että häntä hoitavaa lääkäriä mahdollisimman hyvin.

Merja Raateella on ollut uransa aikana monia kiinnostuksen kohteita, ja hän on innokas uuden oppija. Osa hänen työstään on aina liittynyt syöpädiagnostiikkaan. Nyt Docrateella päätoimisena syöpäradiologina toimiessaan Raade kertoo saaneensa mielenkiinnolla seurata ja olla mukana syöpälääketieteen ja -diagnostiikan huimassa kehityksessä, joka on muuttunut paljon siitä, kun hän itse nuorena lääkärinä on aloittanut työnsä.