Skip to content

D3-vitamiinilisän on todettu vähentävän vakavan ja edenneen syövän kehittymistä

8.12.2020 Kategoriat: Uutiset
Elintavat ja syöpä
8.12.2020 | Tutkimustulokset osoittavat, että D3-vitamiini voi vähentää aikuisten riskiä sairastua vakavaan syöpään. Tämä suojaava vaikutus on nähtävissä normaalipainoisilla henkilöillä. Tutkimustulokset julkaistiin 18. marraskuuta 2020.

Kyseessä oli ensimmäinen satunnaistettu tutkimus aiheesta ihmisillä. Niin kutsuttu VITAL-tutkimus toteutettiin Yhdysvalloissa. Tutkimukseen osallistui lähes 26.000 aikuista viiden vuoden ajan.

Tutkimuksen tuloksena todettiin, ettei D-vitamiinin saanti estä syövän puhkeamista, mutta se saattaa vaikuttaa siihen, miten syöpä etenee. Tutkimukseen osallistuneiden keskuudessa havaittiin noin 10% vähemmän levinnyttä tai kuolemaa aiheuttavaa syöpää henkilöillä, jotka saivat 50 mikrogramman päiväannoksen D-vitamiinia. Suojaava vaikutus oli nähtävissä normaalipainoisilla henkilöillä.

– Tämä tutkimus vahvistaa entisestäänkin ymmärrystämme siitä, miten tärkeä D-vitamiini on elimistölle, toteaa Docrateen syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri, professori Timo Joensuu.

Lue koko tutkimus täältä >

Lue uusimpia tiedotteita

Docrates Syöpäsairaala osaksi Mehiläistä

Syöpäsairauksien diagnostiikkaan, hoitoon sekä seurantaan erikoistunut Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Docrateen toiminnan vahva kehittäminen ja korkealaatuisten...

Lue lisää

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Luomihoitajan luomitarkastukseen vaivattomasti

Luomitarkastuksessa kokenut sairaanhoitajamme tarkastaa luomet ja ihon sekä ohjaa tarvittaessa luomenpoistoon. Voit varata ajan ilman lähetettä.

Lupaavia alustavia hoitotuloksia munuaissyövän stereotaktisesta sädehoidosta

Suomessa todetaan vuosittain noin 1 000 uutta munuaissyöpää. Näistä jopa puolet löytyy sattumalta muiden syiden vuoksi tehdyissä vatsan alueen kuvauksissa....

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16