D3-vitamiinilisän on todettu vähentävän vakavan ja edenneen syövän kehittymistä

Kategoriat: Artikkelit
Tutkimustulokset osoittavat, että D3-vitamiini voi vähentää aikuisten riskiä sairastua vakavaan syöpään. Tämä suojaava vaikutus on nähtävissä normaalipainoisilla henkilöillä. Tutkimustulokset julkaistiin 18. marraskuuta 2020.

Kyseessä oli ensimmäinen satunnaistettu tutkimus aiheesta ihmisillä. Niin kutsuttu VITAL-tutkimus toteutettiin Yhdysvalloissa. Tutkimukseen osallistui lähes 26.000 aikuista viiden vuoden ajan.

Tutkimuksen tuloksena todettiin, ettei D-vitamiinin saanti estä syövän puhkeamista, mutta se saattaa vaikuttaa siihen, miten syöpä etenee. Tutkimukseen osallistuneiden keskuudessa havaittiin noin 10% vähemmän levinnyttä tai kuolemaa aiheuttavaa syöpää henkilöillä, jotka saivat 50 mikrogramman päiväannoksen D-vitamiinia. Suojaava vaikutus oli nähtävissä normaalipainoisilla henkilöillä.

– Tämä tutkimus vahvistaa entisestäänkin ymmärrystämme siitä, miten tärkeä D-vitamiini on elimistölle, toteaa Docrateen syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri, professori Timo Joensuu.

Lue koko tutkimus tästä: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2773074

 

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 19.01.2022

Docrates Syöpäsairaalan lahjoitukset tukevat uusien, kokeellisten syöpähoitojen tutkimusta

Docrates Syöpäsairaala välittää rahaston lahjoitusten avulla kiitollisten potilaiden tuen tutkimukseen, jonka avulla kehitetään uusia immunoterapiaan perustuvia syöpähoitoja.

Lue lisää
Julkaistu: 10.01.2022

Syöpä ja koronavirus – Usein kysyttyä

Uskaltaako sairaalaan lähteä? Jatkuvatko syöpähoitoni? Kokosimme yhteen koronaan liittyvät syöpään sairastuneiden yleisimmät huolenaiheet ja vastaukset niihin.

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Tässä aggressiivisimmat syövät: nopeiten etenevien kärjessä haima-, keuhko- ja maksasyöpä

Aggressiivisimpia syöpiä, joissa elinajanodote diagnoosista poismenoon on keskimäärin lyhin, ovat haimasyöpä, keuhkosyöpä ja maksasolusyöpä. Sairastumisriskiin vaikuttavat kussakin tapauksessa elintavat, erityisesti...

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Syöpäsairaalan professori kertoo: tässä 5 suurinta syöpään liittyvää myyttiä, joihin olen urallani törmännyt

Docrates Syöpäsairaalan perustaja, professori Timo Joensuu on tehnyt alalla jo neljännesvuosisadan pituisen uran. Nyt sädehoidon ylilääkäri sekä syöpätautien ja sädehoidon...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16