Skip to content

Koordinoiva rintasyöpähoitaja Helena: ”Potilaat tietävät, että luokseni voi tulla aina”

19.3.2019 Kategoriat: Artikkelit
Kun potilas tulee rintasyöpädiagnoosin kanssa Docrates Syöpäsairaalan koordinoivan rintasyöpähoitaja Helenan vastaanotolle, Helena ottaa potilaasta ja tämän asioista kopin. Hän järjestelee käytännön asiat ja pitää potilaan ajan tasalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Helena auttaa siinä missä pystyy, sillä hänen mielestään hädän keskellä kaikesta ei tarvitse selviytyä yksin. Tämä hoitofilosofia ohjaa koko sairaalan toimintaa: Kuljemme ihmisenä ihmisen rinnalla.

Docrates Syöpäsairaalan koordinoiva rintasyöpähoitaja Helena pitää työhuoneensa ovea auki aina, kun siihen on mahdollisuus. Usein potilaat poikkeavat ohi mennessään päivittämässä kuulumisensa ja tästä Helena on mielissään. Hän haluaa tietää, miten potilailla menee.

– Minulle on tärkeää, että potilaat ovat tyytyväisiä. Aiemmin tärkeää oli, että pääsin kirurgisena hoitajana tekemään työtä käsilläni, mutta nyt henkinen puoli on tärkeämpi. Ihanin palaute on ollut se, että olen pystynyt auttamaan ihmistä jo alkumetreillä ja että potilas on kokenut olonsa turvalliseksi, Helena sanoo.

Koordinoivana hoitajana Helena järjestelee muun muassa leikkauksiin ja hoitoihin liittyvät käytännön asiat. Hänen vastuulleen kuuluvat pääasiassa rintasyöpäpotilaat.

– Rintasyöpäpotilas tulee luokseni tyypillisesti ennen kirurgille menoa ja sen jälkeen. Suunnittelemme yhdessä leikkauspäivää sekä edeltäviä tutkimuksia, minkä jälkeen ohjelmoin itse leikkauksen. Jos tämän jälkeen potilaalle annetaan sytostaatti- tai sädehoitoja, ohjelmoin myös näiden aloituksen. Hoitojen jälkeen huolehdin siitä, että potilas tulee säännöllisin väliajoin seurantaan.

Helena kertoo, että koordinoivat hoitajat tekevät asioita hyvin kokonaisvaltaisesti.

– Hoidamme potilaiden puolesta myös esimerkiksi maksusitoumus- sekä proteesi- ja peruukkiasioita, jottei potilaiden tarvitse huolehtia niistä itse hädän keskellä. Autamme kaikissa asioissa, joissa voimme ja teemme sen mielellämme. Jos joku asia ei kuulu jollekin, niin se kuuluu koordinoivalle hoitajalle, Helena naurahtaa.

– Potilaat tietävät, että luokseni voi tulla aina.

Kaksi vuosikymmentä rintasyövän hoidon parissa

Lähestulkoon yhdeksän vuotta Syöpäsairaala Docrateella työskennellyt Helena on tehnyt pitkän uran syövän ja rintasyövän hoidon parissa. Ennen Docrateelle siirtymistään hän ehti työskennellä kymmenen vuotta HUS:n syöpätautien poliklinikalla erinäisissä tehtävissä. Tätä ennen hän työskenteli Marian sairaalan päivystyksessä perushoitajana sekä sisätautiskirurgisena sairaanhoitajana.

Portti syöpätautien poliklinikalle aukesi Helenalle tutkimushoitajan pestin myötä. Tutkimushoitajana hän oli mukana kahdessa eri rintasyöpätutkimuksessa. Tämän lisäksi hän toimi sytostaattipolilla sekä myöhemmin rintasyövän seuranta- ja oirepoliklinikoilla.

Docrateelle Helena tuli aluksi mukaan Akseli Hemmingin virustutkimukseen. Tämän jälkeen hän siirtyi lyhyeksi aikaa toimenpidehoitajaksi, minkä jälkeen hän on toiminut pääsääntöisesti rintasyövän parissa.

Docrateella Helena on viihtynyt.

– Omaan työhön pääsee vaikuttamaan ja työntekijöitä kuunnellaan. Meillä on hyvä henki. Itse olen päässyt luomaan hyvin paljon koordinoivan hoitajan työtä, Helena iloitsee.

Erityisen mielissään Helena on kuitenkin siitä, että Docrateella potilaalle on mahdollista antaa aikaa.

– Se on perusta, jolle potilastyytyväisyys rakennetaan. Docrateella ajan antaminen ja ihmisen kohtaaminen kietoutuvat jokaiseen hoitopolun vaiheeseen ja tästä potilaat ovat kiitollisia.

Lue uusimpia tiedotteita

Asiakastiedote 21.5.2024

Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Lue lisää

Vastaanotolle tultaessa henkilötiedot tarkistetaan henkilötodistuksella

Asioidessasi Docrates Syöpäsairaalassa varauduthan esittämään kuvallisen henkilötodistuksen.

Investoinnit diagnostiikkaan ja uusiin hoitoihin sekä palveluihin – Docrates Syöpäsairaala julkaisi vuosikatsauksen 2023

Vuonna 2023 Docrates Syöpäsairaala edisti strategiaansa investoimalla laajempiin toimitiloihin, kehittämällä syövän varhaisen toteamisen palveluita ja rekrytoimalla lisää osaajia. Yhtiön liikevaihto...

Docrates aloittaa uudentyyppisen alfasäteilyhoidon ensimmäisenä Pohjoismaissa

Docrates Syöpäsairaala aloittaa uuden kokeellisen alfasäteilyhoidon levinnyttä eturauhassyöpää sairastaville potilaille ensimmäisenä Pohjoismaissa. Alfasäteilyhoitoa voidaan antaa itsenäisenä hoitomuotona tai yhdistää se...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16