Skip to content

Akseli Hemminki

Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri
LT, dosentti, syöpätautien professori

Otan Docrateella vastaan syöpää sairastavia tai sitä epäileviä aikuispotilaita. Hoidan kaikkia syöpätyyppejä hematologisia syöpiä (leukemiat, lymfoomat) lukuun ottamatta. Erityisesti minulla on osaamista mm. näissä syöpätyypeissä: harvinaiset syövät, melanooma, ihosyövät, munasarjasyöpä, gynekologiset syövät, keuhkosyöpä, mesoteliooma, ruoansulatuskanavan ja sisäelinten syövät, virtsateiden syöpä, munuaissyöpä, pään ja kaulan alueen syöpä.

Räätälöin jokaiselle potilailleni yksilöllisen tutkimus- ja hoitosuunnitelman. Myös läheiset ovat tervetulleita mukaan vastaanotolleni.

Kielitaito

Suomi, englanti

Koulutus

Syöpätautien professori
Syöpäbiologian dosentti
Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri
Lääketieteen tohtori
Lääketieteen lisensiaatti

Työhistoria

  • Helsingin Yliopisto, syöpätautien professori 2015–
  • Docrates Syöpäsairaala, erikoislääkäri 2007–
  • Helsingin Yliopisto, tutkimusryhmän johtaja 2002–
  • HUS Syöpätautien klinikka, sairaalalääkäri/vs. osastonylilääkäri 2003–2007, 2015–2017
  • Suomen Syöpäinsituutin Säätiö, tutkimusprofessori 2007–2013

Tieteellinen toiminta

Akseli Hemmingin tutkimusryhmä tutkii syövän immunoterapiaa ja erityisesti onkolyyttistä immunoterapiaa. Laboratoriotutkimukset tähtäävät kliinisiin tutkimuksiin syöpäpotilailla. Yli 320 syöpäpotilasta on hoidettu Hemmingin tutkimusryhmän kehittämillä onkolyyttisillä viruksilla neljässä kliinisessä tutkimuksessa ja yhdessä kokeellisessa hoito-ohjelmassa.

 

Biografia

Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Akseli Hemminki on pitänyt vastaanottoa Docrateella vuodesta 2007, eli sairaalan perustamisesta asti. Hemminki vastaanottaa mitä tahansa syöpää sairastavia aikuispotilaita, paitsi hematologisia syöpiä (leukemia ja lymfooma). Erityisiä kiinnostuksen kohteita hänelle ovat mm. melanooma, munasarjasyöpä, rintasyöpä, eturauhassyöpä, ruoansulatuskanavan ja sisäelinten syövät, keuhkosyöpä ja munuaissyöpä.

Vastaanottotoiminnan lisäksi Hemminki toimii Syöpätautien professorina Helsingin yliopistossa ja syövän immunoterapiaa kehittävän bioteknologiayrityksen toimitusjohtajana. Johtuen Hemmingin tutkimustaustasta ja osaamisesta kliinisten tutkimusten osalta hän on vastannut Docrateen trial-haku -palvelusta, jossa halukkaille potilaille etsitään kliinisiä tutkimuksia kansainvälisistä tietokannoista.

Kliiniset tutkimukset voivat tarjota syöpäpotilaille mahdollisuuden saada kokeellista hoitoa tilanteessa, jossa rutiinihoidot eivät ole auttaneet tai ne on käytetty. Jos sopivaa tutkimusta ei löydy Suomesta, niitä löytyy usein Euroopasta, USA:sta tai Aasiasta.

Hemminki on välittävä lääkäri, joka on valmis taistelemaan potilaansa puolesta parhaan hoidon saamiseksi joko Suomesta tai muualta. Jos tauti ei ole parannettavissa rutiinihoidoin, potilaalla tulisi olla oikeus harkita kokeellista lääketieteeseen perustuvaa hoitoa. Hemmingin potilastyötä ohjaava motto onkin, että syövän hoito, diagnostiikka ja seuranta tulisi räätälöidä jokaiselle potilaalle yksilöllisesti.

Hemmingin perhe koostuu vaimosta ja kolmesta kouluikäisestä lapsesta, ja vapaa-aika kuluu lenkkeillen, hiihtäen, mökkeillen ja eMBA opintoja suorittaen. Yli 25 vuotta syöpätutkimusta, kliinisiä tutkimuksia, kokeellisia hoitoja ja syöpälääkärin kliinistä työtä Suomessa ja USA:ssa tehnyt Hemmiki on saanut useita palkintoja Suomesta ja ulkomailta innovatiivisista syövän hoitomuodoista, mm. JCI International “The Outstanding Young Person of the World”.