Olga Maslennikova

Syöpätaudit

Syöpätautien erikoislääkäri

Erityisosaaminen

Syöpätautien lääkehoidot, erityisesti munuaissyöpä ja kilpirauhassyöpä.

Palvelut

Syövän lääkehoidot, vastaanotot.

Kielitaito

Suomi, englanti, venäjä

Näytä lisätiedot

Piilota lisätiedot

Biografia

Syöpätautien erikoislääkäri Olga Maslennikovalla on vahva kliininen osaaminen syövän lääkehoidosta ja yleisonkologiasta sekä sisätaudeista. Olgan erityisosaamiseen kuuluvat mm. syövän lääkehoidot sekä munuaissyövän, kilpirauhassyövän ja vatsan alueen syöpien hoito.

Olgalla on yli kymmenen vuoden monipuolinen kokemustausta lääkärinä. Hän on valmistumisensa jälkeen toiminut ensin terveyskeskuslääkärinä ja sen jälkeen sisätautien ja syöpätautien erikoistuvana lääkärinä TAYSin syöpätautien klinikalla. Pirkanmaan syöpäyhdistyksessä Olga työskenteli erikois- ja tutkijalääkärinä seulontojen parissa, jotka toteutettiin vuosittain terveille naisille, joilla oli perintätekijöistä johtuva korkea rintasyöpäriski. Docrateelle Olga siirtyi vuonna 2021 työskenneltyään syöpätautien erikoislääkärinä Kanta-Hämeen Keskussairaalassa vuosina 2018-2021.

Olgalle erikoistuminen syöpätauteihin tarkoitti mahdollisuutta päästä näkemään läheltä syövänhoidon nopeaa kehitystä sekä oppimaan koko ajan uutta. Olga koki syöpätaudit erikoisalana, joka tarjoaa koko ajan uusia haasteita.

Olgalle palkitsevaa syöpälääkärin työssä on potilailta saatu palaute sekä kokemus siitä, että pystyy auttamaan potilaitaan. Vastaanotolla Olgalle on tärkeää, että hän voi antaa potilaalle sekä aikaa että oikeaa ja asianmukaista tietoa. Keskustelut potilaan kanssa rauhoittavat potilasta sekä helpottavat oloa vaikeassa tilanteessa. Lääkärinä Olga haluaa luoda vastaanotolle turvallisen ja avoimen ilmapiirin, jotta potilas saa kaiken tarvitsemansa tiedon ja tuen.

Työssään Docrateella Olga pääsee näkemään syövänhoidon kehitystä aitiopaikalta, ja ennen kaikkea ottamaan uusimmat hoitomuodot käyttöön nopeallakin aikataululla. Olga arvostaa sitä, että Docrateella lääkärillä on aikaa potilaalle ja mahdollisuus perehtyä jokaisen potilaan tilanteeseen. Näin on mahdollisuus laatia jokaiselle potilaalle yksilöllinen hoitosuunnitelma ja ottaa myös potilaan omat toiveet huomioon.

Koulutus

Syöpätautien erikoislääkäri, Tampereen Yliopisto, 2017

Lääketieteen lisensiaatti, Tarton Yliopisto, 2011

Työhistoria

  • Docrates Syöpäsairaala erikoislääkäri, 2021-
  • Kanta-Hämeen Keskussairaala, syöpätautien erikoislääkäri 2018-2021
  • Pirkanmaan syöpäyhdistys tutkijalääkäri/erikoislääkäri 2017-2019 (osa-aik.)
  • Erikoistuva lääkäri (sisätaudit, syöpätaudit) 2013-2014, TAYS syöpätautien klinikka
  • Terveyskeskuslääkäri 2011-2012

Tieteellinen toiminta

Kliinisenä tutkijana olin mukana syövän lääkehoitotutkimuksissa 2017-2019.

Jäsenyydet ja luottamustehtävät

Suomen Onkologiayhdistyksen jäsen