Susan Ramadan

Syöpätaudit

Syöpätautien erikoislääkäri

Erityisosaaminen

Syöpätautien sädehoito, erityisesti keuhkojen stereotaktinen sädehoito

Palvelut

Syövän sädehoito, lääkehoito. Erityisesti rintasyöpäpotilaat.

Kielitaito

suomi, ruotsi, englanti

Näytä lisätiedot

Piilota lisätiedot

Biografia

Susan Ramadan on toiminut syöpätautien erikoislääkärinä Docrates Syöpäsairaalassa vuodesta 2021 lähtien. Ennen Docrateelle siirtymistään Susan toimi sädehoidon erikoistuvana lääkärinä ja sittemmin sädehoidon erikoislääkärinä TYKSissä vuosina 2007-2020. Susanin erityisosaamiseen kuuluu mm. syöpätautien sädehoito, erityisesti keuhkojen stereotaktinen sädehoito.

Docrateella Susan hoitaa sädehoitopotilaita, rintasyöpäpotilaita, keuhkosyöpä-ja mesotelioomapotilaita sekä eturauhassyöpäpotilaita

Onkologian pariin Susan päätyi pienten sattumusten kautta. Hänelle oli alusta asti selvää, että hän haluaa työskennellä vakavasti sairaiden ihmisten parissa ja tarjota lääkärinä kaiken mahdollisen avun ja tuen potilaalle vaikeassa elämäntilanteessa.

Syövän hoidossa potilaskohtaamisilla on erityinen merkitys. Susanille potilaskohtaamisissa tärkeintä on kuunnella potilasta, huomioida hänen mahdolliset pelkonsa ja toiveensa. Susan kokee tärkeäksi myös sen, että hän lääkärinä pystyy antamaan potilaalleen asiallista tietoa sekä perusteellisen selvityksen potilaan tilanteesta. Hän painottaa myös avointa keskustelua eri hoitovaihtoehdoista. Susan toivoo voivansa tarjota potilaalle rauhallisen inhimillisen ja kohtaamisen sekä voivansa antaa potilaalle toivoa vaikeassa tilanteessa.

Työssään Docrateella Susan arvostaa sitä, että potilaalle on aina aikaa. Viiveettömyys on merkityksellistä myös lääkärin näkökulmasta. Kun tutkimuksiin pääsee nopeasti, voi hoito alkaa nopealla aikataululla eikä potilaan tarvitse odottaa ja pelätä. Susan arvostaa suuresti myös kollegoitaan ja sairaalan koko hoitohenkilökuntaa, joka empaattisella otteella kohtaa potilaan inhimillisesti.

Susan kokee tärkeäksi myös sen, että saa työskennellä ympäristössä, jossa toimintaa kehitetään koko ajan ja ollaan kiinnostuneita uusimmista hoitomuodoista. Docrateella hän voi myös itse vaikuttaa omaan työhönsä. Nämä olosuhteet mahdollistavat myös sen, että potilas saa kaiken tarvitsevansa avun.

Palkitsevinta syöpälääkärin työssä Susanille on se, että hän voi antaa potilaalle kaiken tarvittavan ajan ja sitä kautta myös parhaan mahdollisen hoidon. Pitkissä potilassuhteissa korostuu myös luottamus ja Susan kokee palkitsevana myös luottamuksellisen ilmapiirin luomisen. Myös onnistuneet hoidot ja toivotut hoitotulokset tekevät työstä merkityksellistä.

Ammatillista osaamistaan Susan pitää yllä mm. lukemalla alan kirjallisuutta ja ammattilehtiä. Oman erikoisalansa syöpätautien lisäksi kiinnostuksen kohteena ovat mm. radiologia ja silmätaudit. Vastapainoa vaativalle työlle Susanille ovat käsityöt, ystävät ja ulkoilu. Myös musiikki on lähellä sydäntä.

Koulutus

Syöpätautien erikoslääkäri, Turun yliopisto 2012
Lääketieteen lisensiaatti, Tampereen yliopisto 2005

Työhistoria

  • Docrates Syöpäsairaala, Syöpätautien erikoislääkäri 2021-
  • TYKS, Sädehoidon erikoistuva/erikoislääkäri 2007-2020

Tieteellinen toiminta

Aloittamassa Turun yliopistossa väitöskirjan tekoa

Jäsenyydet ja luottamustehtävät

Suomen Melanoomaryhmän jäsen
Suomen Melanoomaryhmä, sihteeri 2011-2015