Skip to content

Docrates Syöpäsairaalan laajennusosa valmistunut – Palvelutarjonta entistä monipuolisempi

8.11.2023 Kategoriat: Tiedotteet
Hyvinvointi- ja terveyspalvelut Syövän diagnosointi Syövän hoito
Docrates Syöpäsairaalan palvelutarjonta on entistä monipuolisempi erityisesti syöpää epäileville ja varhaisvaiheen diagnostiikkaa tarvitseville asiakkaille. Laajennusosassa toteutetaan syövän havaitsemiseen liittyviä tutkimuksia, kuten esimerkiksi skopiatoimintaa mahalaukun, ruokatorven ja suoliston syöpien diagnosointiin liittyen ja jatkossa myös patologian tutkimuslaboratorion palveluja. Juuri valmistuneet tilat sijaitsevat syöpäsairaalan uudessa siivessä, osoitteessa Länsisatamankatu 16, C-siipi, 3. kerros.

Reilun 800 neliön kokoisen kiinteistön laajennusosaan rakennettiin lisää tilaa erityisesti varhaisen diagnostiikan palveluille, suolisto- ruokatorvi ja mahasyöpiin liittyvään skopia- eli tähystystoimintoihin ja patologian toimintoihin. Samalla myös mammografiaan tarkoitetut tilat uudistettiin ja rakennettiin gynekologialle oma vastaanottohuone.

– On hienoa, että meillä on nyt mahdollisuus tarjota uusia palveluita asiakaskunnallemme. Haluamme kehittää entistä monipuolisemmaksi syövän varhaisen havaitsemisen palvelupolkuamme syöpää epäileville asiakkaillemme. Haluamme myös tarjota endoskopiatoimintoja esimerkiksi jo suolistosyöpää sairastaneille tai suolistosyövän seurannassa kävijöille. Tavoitteenamme on myös nopeuttaa rintasyöpäpotilaiden hoitopolkua entisestään oman patologialaboratorion myötä. C-siipeen olemme keskittäneet nyt rintasyöpäpotilaillemme kohdennettuja palveluita, kertoo Heli Littunen, palvelujohtaja, Docrates Syöpäsairaalasta.

Uusien palveluiden myötä Docrates laajentaa myös ammattiosaajien joukkoa mm. gastrokirurgilla, patologilla ja bioanalyytikoilla. Uusi osaaminen tukee myös onkologitiimin työtä.

Uudet tilat myös fysioterapiaan ja ihotautilääkärille 

Uuteen kerrokseen on valmistunut myös ihotautilääkärille toimenpidetilat ja fysioterapeuteille monipuoliset tilat. 

– Meillä aloitti myös kokenut ihotautien erikoislääkäri Anne Keinonen, jolla on 15-vuoden kokemus ihosyöpien hoidosta. Hän tekee toimenpiteitä ja ihomuutosten poistoja uusissa toimenpidetiloissa. On hienoa, että voimme nyt tarjota aiempaa laajemmin ihotautilääkärin asiantuntemusta ja palveluja muiden toimintojemme tukena. Fysioterapiaan suunnitellut tilat helpottavat kokeneiden terapeuttimme työtä. Olisi hienoa, jos fysioterapeuttiemme vastaanotolle löytäisivät muutkin kuin syöpään sairastuneet, kertoo Heli Littunen.

C-siiven palvelut:

 • Erikoislääkäreiden vastaanottoja, mm. rintasyöpäkirurgin vastaanotto
 • Gynekologia
 • Fysioterapiapalvelut
 • Mammografia- ja rintojen ultraäänitutkimukset
 • Ultraäänitutkimukset ja biopsiat
 • Patologian laboratorio
 • Endoskopia- eli tähystystoiminnot

Lisätietoja:
Heli Littunen, palvelujohtaja, Docrates Syöpäsairaala
050 500 1886
heli.littunen(a)docrates.com

Ajanvaraus
Ma–to klo 8–18, pe klo 8–16
010 773 2000

Lue uusimpia tiedotteita

Docrates Syöpäsairaala osaksi Mehiläistä

Syöpäsairauksien diagnostiikkaan, hoitoon sekä seurantaan erikoistunut Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Docrateen toiminnan vahva kehittäminen ja korkealaatuisten...

Lue lisää

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Luomihoitajan luomitarkastukseen vaivattomasti

Luomitarkastuksessa kokenut sairaanhoitajamme tarkastaa luomet ja ihon sekä ohjaa tarvittaessa luomenpoistoon. Voit varata ajan ilman lähetettä.

Lupaavia alustavia hoitotuloksia munuaissyövän stereotaktisesta sädehoidosta

Suomessa todetaan vuosittain noin 1 000 uutta munuaissyöpää. Näistä jopa puolet löytyy sattumalta muiden syiden vuoksi tehdyissä vatsan alueen kuvauksissa....

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
 • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16