Skip to content

Tutustu Docrates Syöpäsairaalan henkilöstöön, esittelyssä osastosihteeri Marika

2.4.2018 Kategoriat: Artikkelit
Uratarina
Docrates Syöpäsairaalan ensimmäinen osastosihteeri Marika Ekholm kertoo, millaista on työskennellä Pohjoismaiden ensimmäisessä ja ainoassa yksityisessä syöpäsairaalassa, jossa potilas on kaiken toiminnan keskiössä.

Rohkeus palkitsi

Potilaan saapuessa Docrates Syöpäsairaalaan on osastosihteeri yleensä se henkilö, joka on ensimmäisenä toivottamassa hänet tervetulleeksi, ja myös hän, joka on viimeisenä sanomassa potilaalle hyvästit, kun hän lähtee. Marika hakeutui aikanaan hoitoalalle, sillä hän nauttii ihmisläheisestä työstä ja toisten auttamisesta. Julkisen puolen resurssipulan aiheuttama turhautumisen ja paineen tunne sai hänet kuitenkin kaipaamaan mahdollisuutta antaa parempaa ja kiireettömämpää hoitoa. Kuullessaan Timo Joensuun avaamasta uudesta sairaalasta Marika tiesi minne hakeutua, mutta osastosihteerin paikkaa ei ollut auki. Rohkeus kokeilla onneaan ja hypätä pois vakituisesta työsuhteesta kuitenkin palkitsi.

Haettuaan ja saatuaan paikan Marika pääsi aloittamaan tyhjältä pöydältä, Pohjoismaiden ensimmäisen yksityisen syöpäsairaalan ensimmäisenä osastosihteerinä. Hän on päässyt itse luomaan ympärilleen osaavan sihteeritiimin, jossa on mukana kaikki parhaat osaajat.

– Alussa minulle sanottiin, että tässä on tämä työpöytä, tee siitä sellainen kuin haluat.  Ja siitä se sitten lähti.

Osastosihteerin päivä

Marika kertoo, ettei hänen työssään ole koskaan kahta samanlaista päivää.

Meillä Docrateella on nykypäivänä useita osastosihteerejä, ja kaikkien päivittäiset vastuualueet vaihtuvat säännöllisesti niin kutsutun työkierron mukaan. Työpisteitä on useita aina kassasta neuvontapisteeseen ja kuvien ja potilaspaperien arkistoinnista puhelinvaihteen hoitamiseen. Kukaan ei siis ole sidottu yhteen työpisteeseen, vaan pääsääntöisesti kaikki osastosihteerit tekevät kaikkea, Marika kertoo.

Toimistotöiden lisäksi perushoitajakoulutuksen saaneen Marikan tehtävänä on aina tarvittaessa olla auttamassa HDR-täsmäsädehoitojen välinehuollossa.

– HDR-hoitotyöhön kuuluu laittaa potilas toimenpidekuntoon. Anestesiatiimi hoitaa sitten oman osuutensa. Itse toimenpiteestä, eli kudoksen sisäisestä sädetyshoidosta, vastaa urologi yhdessä sairaalafyysikon kanssa. Toimenpiteen jälkeen minun tehtäväksi jää siivous ja välinehuolto, Marika kertoo.

Marikalle syöpäpotilaiden kanssa työskentely tarjoaa mahdollisuuden samalla sekä haasteelliseen että merkittävään työhön.

– Syöpäpotilaiden kanssa työskennellessä tarvitaan moniosaamista eikä yksikään päivä ole samanlainen, vaikka tehtävät olisivat periaatteessa samoja. Äkillisissä ja nopeasti muuttuvissa tilanteissa vaaditaan nopeaa suunnittelua ja tehtävänjakoa, ja siksi tärkeitä taitoja tässä työssä ovat priorisointi, sopeutumiskyky, palveluhenkisyys, asiakaslähtöisyys, sekä tietysti reipas ja iloinen mieli.

– Vaihtelevuuden lisäksi parasta tässä työssä on ihanat työkaverit. Minusta on hienoa, että täällä kaikilla on korkea työmoraali ja tehdään hommaa oikeasti, eikä ”kunhan vain sinne päin” -asenteella. Saan palkintoni, kun kuulen potilaiden positiivista palautetta ja näen parantuneiden ilon, ihmisrakas Marika sanoo iloisena.

– Oikeastaan juuri tämä työtehtävienkokonaisuus on tässä kaikkein vaikuttavinta. Kun on alusta asti seurannut, miten sairaalamme on kehittynyt näin isoksi jutuksi, olen ajatellut vain, että on ihan mahtavaa, että joku on saanut tällaisen idean ja lähtenyt viemään sitä eteenpäin. Hattua nostan meidän perustajille Timo Joensuulle ja Harri Puuruselle. On hienoa olla osa tätä terveydenhuollon suurta historiaa – ja pystyn antamaan hoitoa ihmisenä ihmisen rinnalla.

Osastosihteeri_Marika Docrates
Docrateen osastosihteeri Marika

Lue uusimpia tiedotteita

Tutustu potilastarinaan: Hannu Nurmion tavoitteena normaali arki

Kun rockmuusikko Hannu ”Tuomari” Nurmio, 73, sai tietää PSA-arvojensa olevan koholla, hän päätti hakeutua magneettikuvaukseen, varmuuden vuoksi. Eturauhasesta kuvissa löytynyttä...

Lue lisää

Uudistunut uutiskirje nyt tilattavissa kuluttajille ja ammattilaisille

Syöpätaudit on nopeasti kehittyvä lääketieteen erikoisala. Docrates julkaisee muutamia kertoja vuodessa viimeisimmät kuulumiset ja uutiset liittyen esimerkiksi syövän hoitoon, diagnostiikkaan...

PODCAST: Syöpäsiskot – Jakso 2 | Jenni Kuusisto: ”Kuljin kaljuna, sillä en suostu sairastamaan piilossa”

Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään, ja vuosittain 5 000 naista sairastuu rintasyöpään. Eeva.fin uudessa Syöpäsiskot-podcastissa puhutaan suoraan sairaudesta, joka koskettaa...

Tietoverkkoyhteyksissä ollut tilapäinen häiriö on saatu korjattua

Docrates Syöpäsairaalan tietoverkkoyhteyksissä on ilmennyt tilapäinen häiriö, joka on saatu korjattua. Pahoittelemme häiriöstä johtuvia viiveitä asiakaspalvelussamme ja palveluissamme.

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16