Vain vastuullisuudella saavutetaan luottamus ja aito menestys

Kategoriat: Blogi
Ilman vastuullisuutta emme olisi tässä, kirjoittaa Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.

Uuden vuosikymmenen alku on ollut meillä Docrateella sairaalamme laajentumisen, lukuisten rekrytointien ja laitekantamme uusimisen myötä hektistä aikaa.

Kiireestä huolimatta olemme kuitenkin ehtineet pysähtyä pohtimaan kulunutta reilua vuosikymmentä, jonka olemme olleet olemassa. Miten me olemme päätyneet sinne, missä olemme nyt ja toisaalta mitä kohti me haluamme tänä uutena vuosikymmenenä mennä?

Sairaalamme nousi 11 vuotta sitten Helsingin Jätkäsaaren Crusellinsillan kupeeseen tyhjästä. Takana oli mies ja hänen ajatuksensa yksilöllisestä syövänhoidosta, jota tehtäisiin ihmistä varten, ihmisenä ihmisen rinnalla. Lääkäri Timo Joensuu perusti yhdessä fyysikko Harri Puurusen kanssa Pohjoismaiden ensimmäisen yksityisen syöpäsairaalan, sillä hän näki, että syöpää voidaan hoitaa paremmin, yksilöllisemmin ja uusimpia innovaatioita hyödyntäen.

Vuosi vuodelta Docrates on kehittynyt pienin, mutta varmoin askelin eteenpäin. Mukaan on mahtunut töyssyjä ja epäilyjäkin, mutta siitä huolimatta me emme ole lakanneet uskomasta tekemiseemme. Timo Joensuun kantava ajatus ei ole kadonnut, vaan se on pysynyt kirkkaana mielessämme. Me teemme syövänhoitoa ihmistä varten.

Uskomme, että tämä on synnyttänyt asian, joka on arvokkaampaa kuin mikään muu, nimittäin luottamuksen. Me uskomme, että potilaidemme luottamus on kuljettanut meidät sinne, missä me olemme tänään.

 width=

Luottamusta ei puolestaan olisi ilman vastuullisuutta.

Mutta mitä vastuullisuus meille tarkoittaa?

Meille vastuullisuus on sitä, etteivät potilaamme joudu syöpää epäiltäessä tai diagnoosin saatuaan odottamaan, vaan pääsevät perusteellisiin tutkimuksiin ja hoitoon viiveettä. Viiveettömällä toiminnalla haluamme minimoida paitsi aggressiivisen syövän leviämisen riskin, myös odottamisesta aiheutuvan inhimillisen kärsimyksen.

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että potilas saa aina osaamiseltaan ja teknologialtaan korkeatasoista, maailmanluokan syövän tutkimusta ja hoitoa. Tällöin edellytykset syövästä selviämiseen, eliniän pidentämiseen sekä elämänlaadun säilymiseen ovat kaikkein parhaimmat.

Meille vastuullisuus on sitä, että kunnioitamme potilasta ja keskustelemme hänen kanssaan kaikista vaihtoehdoista, joilla häntä voidaan auttaa. Vain tätä kautta potilas voi punnita eri hoitomuotojen hyödyt ja haitat, ja tehdä kanssamme tietoon perustuvia päätöksiä.

Meille vastuullisuus on sitä, että käännämme jokaisen kiven, joka on mahdollista kääntää. Toisinaan kiven alta saattaa löytyä uusi täsmälääke, jota ei vielä muualta saa. Aina ei löydy mitään, mutta tämäkin on arvokas tieto. Tällöin potilas voi nimittäin olla varma, ettei mitään ole jätetty arvailujen varaan.

Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että annamme ainoastaan hoitoja, joista on potilaalle todennäköisimmin hyötyä. Hyödynnämme uusinta tutkimustietoa, ja ennen hoitoja teemme perusteelliset tutkimukset uusimmalla diagnostiikalla, mikä takaa, että antamillemme hoidoille on aina vahva peruste.

Meille vastuullisuus tarkoittaa kokonaisvaltaista elämänlaadun huomioimista. Panostamme kaikkiin keinoihin, joilla turhia sivuvaikutuksia voidaan vähentää tai välttää, jotta ihminen voisi jatkaa elämäänsä mahdollisimman hyvävointisena niin syöpähoitojen aikana kuin niiden jälkeenkin.

Meille vastuullisuus on yksilöllistä diagnostiikkaa, syövänhoitoa ja huolenpitoa. Yksilölliset tutkimus- ja hoitosuunnitelmat takaavat vaikuttavimmat hoidot, ja oma hoitotiimi ajan antamisen ja potilaan rinnalla kulkemisen. Nämä ovat asioita, joita ihminen yleensä tarvitsee ja kaipaa selvitäkseen läpi hoitojen ja kriisin, jonka syöpä usein aiheuttaa.

Meille vastuullisuus on sitä, että osallistumme aktiivisesti syövän tutkimustoimintaan, sillä me haluamme olla osa tulevaisuutta, jossa yhä useampi paranee syövästä.

Meille vastuullisuus on kaikki nämä asiat yhdessä.

Entä tuleva vuosikymmen 2020?

Me aiomme pitää kiinni vastuullisuuden periaatteistamme, sillä vain näihin periaatteisiin uskomalla ja niitä toteuttamalla voimme säilyttää potilaidemme luottamuksen, ja vain luottamuksella voimme saavuttaa menestyksekkään uuden vuosikymmenen.

Sellaisen vuosikymmenen, jossa syövänhoitoa tehdään ihmistä varten, ihmisenä ihmisen rinnalla.

Lue uusimpia tiedotteita

/

Docrates Syöpäsairaala laajentaa sairaalaa Helsingissä

31.5.2023 | Docrates Syöpäsairaala on tehnyt investointipäätöksen laajentaa sairaalan tiloja Suomessa, Helsingin Jätkäsaaressa merkittävästi. Reilun 800 neliön kokoisen kiinteistön laajennusosan...

Lue lisää
/

Tutustu Docrates Syöpäsairaalan henkilökuntaan, esittelyssä koordinoiva hoitaja Michaela

Vakava sairaus herättää usein hämmennystä, epävarmuutta ja pelkoa. Docrates Syöpäsairaalassa koordinoivan hoitajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on olla potilaan tukena vaikean...

Lue lisää
/

Yhä useammat syöpäpotilaat hakeutuivat tutkimuksiin ja hoitoihin yksityiseen syöpäsairaalaan – Docrates Syöpäsairaalan vuoden 2022 katsaus julkaistiin

10.5.2023 | Vuonna 2022 Docrates Syöpäsairaalan liikevaihto kasvoi 26,0 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa 13,5 prosentin kasvua edellisvuodesta. Liikevaihdosta 70 prosenttia...

Lue lisää
/

Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry Kampin vertaistukiryhmän tapaaminen

Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry Kampin vertaistukiryhmän tapaaminen to 25.5.2023: Uroterapia ja seksuaalineuvonta eturauhassyöpäpotilaan tukena

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16