Vain vastuullisuudella saavutetaan luottamus ja aito menestys

Kategoriat: Artikkelit
Ilman vastuullisuutta emme olisi tässä, kirjoittaa Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.

 width=Uuden vuosikymmenen alku on ollut meillä Docrateella sairaalamme laajentumisen, lukuisten rekrytointien ja laitekantamme uusimisen myötä hektistä aikaa.

Kiireestä huolimatta olemme kuitenkin ehtineet pysähtyä pohtimaan kulunutta reilua vuosikymmentä, jonka olemme olleet olemassa. Miten me olemme päätyneet sinne, missä olemme nyt ja toisaalta mitä kohti me haluamme tänä uutena vuosikymmenenä mennä?

Sairaalamme nousi 11 vuotta sitten Helsingin Jätkäsaaren Crusellinsillan kupeeseen tyhjästä. Takana oli mies ja hänen ajatuksensa yksilöllisestä syövänhoidosta, jota tehtäisiin ihmistä varten, ihmisenä ihmisen rinnalla. Lääkäri Timo Joensuu perusti yhdessä fyysikko Harri Puurusen kanssa Pohjoismaiden ensimmäisen yksityisen syöpäsairaalan, sillä hän näki, että syöpää voidaan hoitaa paremmin, yksilöllisemmin ja uusimpia innovaatioita hyödyntäen.

Vuosi vuodelta Docrates on kehittynyt pienin, mutta varmoin askelin eteenpäin. Mukaan on mahtunut töyssyjä ja epäilyjäkin, mutta siitä huolimatta me emme ole lakanneet uskomasta tekemiseemme. Timo Joensuun kantava ajatus ei ole kadonnut, vaan se on pysynyt kirkkaana mielessämme. Me teemme syövänhoitoa ihmistä varten.

Uskomme, että tämä on synnyttänyt asian, joka on arvokkaampaa kuin mikään muu, nimittäin luottamuksen. Me uskomme, että potilaidemme luottamus on kuljettanut meidät sinne, missä me olemme tänään.

 width=

Luottamusta ei puolestaan olisi ilman vastuullisuutta.

Mutta mitä vastuullisuus meille tarkoittaa?

Meille vastuullisuus on sitä, etteivät potilaamme joudu syöpää epäiltäessä tai diagnoosin saatuaan odottamaan, vaan pääsevät perusteellisiin tutkimuksiin ja hoitoon viiveettä. Viiveettömällä toiminnalla haluamme minimoida paitsi aggressiivisen syövän leviämisen riskin, myös odottamisesta aiheutuvan inhimillisen kärsimyksen.

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että potilas saa aina osaamiseltaan ja teknologialtaan korkeatasoista, maailmanluokan syövän tutkimusta ja hoitoa. Tällöin edellytykset syövästä selviämiseen, eliniän pidentämiseen sekä elämänlaadun säilymiseen ovat kaikkein parhaimmat.

Meille vastuullisuus on sitä, että kunnioitamme potilasta ja keskustelemme hänen kanssaan kaikista vaihtoehdoista, joilla häntä voidaan auttaa. Vain tätä kautta potilas voi punnita eri hoitomuotojen hyödyt ja haitat, ja tehdä kanssamme tietoon perustuvia päätöksiä.

Meille vastuullisuus on sitä, että käännämme jokaisen kiven, joka on mahdollista kääntää. Toisinaan kiven alta saattaa löytyä uusi täsmälääke, jota ei vielä muualta saa. Aina ei löydy mitään, mutta tämäkin on arvokas tieto. Tällöin potilas voi nimittäin olla varma, ettei mitään ole jätetty arvailujen varaan.

Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että annamme ainoastaan hoitoja, joista on potilaalle todennäköisimmin hyötyä. Hyödynnämme uusinta tutkimustietoa, ja ennen hoitoja teemme perusteelliset tutkimukset uusimmalla diagnostiikalla, mikä takaa, että antamillemme hoidoille on aina vahva peruste.

Meille vastuullisuus tarkoittaa kokonaisvaltaista elämänlaadun huomioimista. Panostamme kaikkiin keinoihin, joilla turhia sivuvaikutuksia voidaan vähentää tai välttää, jotta ihminen voisi jatkaa elämäänsä mahdollisimman hyvävointisena niin syöpähoitojen aikana kuin niiden jälkeenkin.

Meille vastuullisuus on yksilöllistä diagnostiikkaa, syövänhoitoa ja huolenpitoa. Yksilölliset tutkimus- ja hoitosuunnitelmat takaavat vaikuttavimmat hoidot, ja oma hoitotiimi ajan antamisen ja potilaan rinnalla kulkemisen. Nämä ovat asioita, joita ihminen yleensä tarvitsee ja kaipaa selvitäkseen läpi hoitojen ja kriisin, jonka syöpä usein aiheuttaa.

Meille vastuullisuus on sitä, että osallistumme aktiivisesti syövän tutkimustoimintaan, sillä me haluamme olla osa tulevaisuutta, jossa yhä useampi paranee syövästä.

Meille vastuullisuus on kaikki nämä asiat yhdessä.

Entä tuleva vuosikymmen 2020?

Me aiomme pitää kiinni vastuullisuuden periaatteistamme, sillä vain näihin periaatteisiin uskomalla ja niitä toteuttamalla voimme säilyttää potilaidemme luottamuksen, ja vain luottamuksella voimme saavuttaa menestyksekkään uuden vuosikymmenen. Sellaisen, jossa syövänhoitoa tehdään ihmistä varten, ihmisenä ihmisen rinnalla.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 19.04.2021

Liikunta parantaa syöpäpotilaan elämänlaatua ja syöpälääkkeiden tehoa

Liikunta voi kohentaa syöpäpotilaiden elämänlaatua merkittävästi. – Elämänlaadun koheneminen nähtiin selkeästi vuonna 2018 Tampereen yliopistollisessa sairaalassa tehdyssä eturauhassyövän pilottihankkeessa, kertoo...

Lue lisää
Julkaistu: 09.04.2021

Miten syöpä löytyy ajoissa?

Paljon puhutaan siitä, miten tärkeää syöpä on havaita varhain, ja kuinka aikaisessa vaiheessa löytyneen syövän hoitotulokset ovat paremmat. Mutta mitä...

Lue lisää
Julkaistu: 25.03.2021

Eturauhassyöpäkuukaudelle tukituote – Vastaa ja vaikuta!

Marraskuussa 2021 vietetään taas eturauhassyöpäkuukautta! Sininen päivä -kampanja on saanut kyselyjä siitä, olisiko jatkossa mahdollista ostaa eturauhassyöpäkuukauden tukituotteita. Vastaa lyhyeen...

Lue lisää
Julkaistu: 11.03.2021

Uusi verikoe eturauhassyövän diagnostiikkaan

Docrates on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön uuden PSA-testejä tukevan verikokeen eturauhassyövän diagnostiikkaan Uusi verikoe, Proclarix, on hyvä työkalu tilanteissa, joissa...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16