Yhä useampi hakeutuu Suomeen syöpähoitoihin

Kategoriat: Tiedotteet
3.2.2023 | Kansainvälistä maailman syöpäpäivää vietetään 4. päivä helmikuuta. Docrates Syöpäsairaalassa hoidettiin kansainvälisiä potilaita yli 40 maasta vuonna 2022.

Kansainvälisen Nordcan (Association of the Nordic Cancer Registries) tilaston mukaan syöpään sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä maailmanlaajuisesti joka viides ihminen, ja Suomessa noin joka kolmas. Naisten ja miesten välillä sairastumisessa on eroja. Vuosina 2016–2020 uusia syöpiä todettiin Suomessa vuosittain keskimäärin lähes 35 000 henkilöllä: 16 700 naisella ja 18 100 miehellä. Vastaavana ajanjaksona Ruotsissa todettiin uusia syöpätapauksia vuosittain yli 60 000, Norjassa Suomen tavoin lähes 35 000 ja Tanskassa lähes 44 000 kappaletta sukupuolijakauman ollessa kaikissa Pohjoismaissa yhtenäinen. Docrates Syöpäsairaalassa kävi kansainvälisiä potilaita yli 40 maasta vuonna 2022.

Pohjoismaalaisia syöpäpotilaita hakeutui Docrateelle hoitoon viime vuoden 2022 aikana lähes 300. Kansainvälisiä potilaita on Docrateella hoidettu jo yli kymmenen vuotta. Vuodesta 2019 lähtien Docrates on hoitanut yhteensä lähes 2 500 ulkomaista jopa yli 60 maasta.

– Docrateelle saapuvat kansainväliset potilaat tulevat hakemaan uusimpia syöpähoitoja ja viimeisintä diagnostiikkaa, joita ei vielä löydy potilaiden kotimaasta. Joskus hoitojonot ovat kotimaassa niin merkittävät, että sen takia etsitään hoitoa muualta. Suomessa myös syöpähoitojen kustannustaso on hyvin kilpailukykyinen verrattuna Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin, kertoo Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Juha Kononen.

– Potilaiden valinnanvapaus hoitopaikan suhteen on kasvanut muun muassa EU:n potilasdirektiivin myötä. Valinta osuu yhä useammin juuri Suomeen siksi, että diagnostiikka ja kohdennetut hoitomenetelmät ovat todennetusti erittäin laadukkaita. Eri syöpien 5-vuotiseloonjäämislukuja maailmanlaajuisesti mittaavan CONCORD-3-tutkimuksen mukaan Suomi on eturauhas- ja rintasyövän sekä aikuisten aivosyöpien hoidossa Euroopan kolmanneksi paras maa, Kononen jatkaa.

Kansainvälisten potilaiden liikevaihto Suomessa jo lähes 10 miljoonaa euroa

Docrateen kansainväliset potilaat tulevat useimmin eturauhas- tai rintasyöpähoitoihin mm. Ruotsista, Norjasta, Baltian maista, Englannista, Yhdysvalloista, Tanskasta, Sveitsistä, Portugalista, Espanjasta, Belgiasta ja Ranskasta.

– Suomen vahvuus terveysmatkakohteena on kansainvälisesti laadukkaat terveyspalvelut ja erityisesti syöpähoidot koetaan yhä yksilöllisempinä. Syöpätutkijoiden ja lääkäreiden yhteistyö luo pohjan näyttöön perustuvalle, monialaiselle ja entistä yksilöllisemmälle hoidolle. Ulkomailta Suomeen hoitoon tai kuntoutukseen tulevien potilaiden tuoma liikevaihto on vuosittain lähes 10 miljoonaa euroa. Potentiaalia olisi paljon suurempaankin. Yhdessä terveyspalvelutoimijoiden kanssa haluamme rakentaa terveysmatkailusta Suomen palveluviennin uutta menestystarinaa, kertoo Suomen Terveysmatkailu Ry:n toiminnanjohtaja Maarit Haavisto-Koskinen.

– Docrateella asiantuntijoillamme on vahva kansainvälinen työkokemus eri kulttuurien kanssa toimimisesta. Asiantuntijoidemme taustat auttavat heitä kohtaamaan potilaita, jotka tulevat joskus hyvinkin erilaisista kulttuureista maailmalta. Potilaiden kynnys saapua Docrateelle madaltuu, kun he voivat asioida omalla äidinkielellään. Pystymme palvelemaan potilaitamme usealla eri kielellä. Meille on myös tärkeää, että jokainen asiantuntijamme osaa hyvää suomen kieltä. Haluamme palvella suomalaisia ja kansainvälisiä potilaitamme yhtä laadukkaasti ja yksilöllisesti. Meille jokainen potilas on yhtä tärkeä, kertoo palvelujohtaja Heli Littunen Docrates Syöpäsairaalasta.

Docrateen kansainvälisten potilaiden asiakaspalautteissa korostuu sairaalan viihtyvyys sekä aktiivinen, palvelualtis ja ainutlaatuinen yksilöllinen hoitokokemus. Sairaalassa työskentelee syövän hoidon, diagnostiikan ja terveys- sekä kuntoutuspalveluiden asiantuntijoita.

CONCORD-3-tutkimus käsittää tiedot 37,5 miljoonasta potilaasta, joilla on diagnosoitu syöpä vuosien 2000–2014 välisenä aikana. Mukana on 71 maata ja aluetta. (CONCORD-3: Global surveillance of trends in cancer survival 2000–14. Lancet 2018; 391: 1023–75)

Lisätietoja:
Heli Littunen, palvelujohtaja, Docrates Syöpäsairaala
p. +358 50 500 1886, heli.littunen(at)docrates.com

Maarit Haavisto-Koskinen, toiminnanjohtaja, Suomen Terveysmatkailu ry
p. +358 40 669 11 48, maarit.haavisto-koskinen(at)terveysmatkailu.fi

Lue uusimpia tiedotteita

/

Yksilöllisesti suunniteltu fysioterapia syöpäpotilaiden tukena

Fysioterapia tarjoaa monipuolisia menetelmiä ja hoitokeinoja, jotka parantavat syöpäpotilaiden elämänlaatua ja toimintakykyä kaikissa hoidon vaiheissa. Menetelmät ja harjoitteet suunnitellaan aina...

Lue lisää
/

Sairastatko eturauhassyöpää? Osallistu Suomi hoitaa 2023 -tutkimukseen

5.9.2023 | Oletko sairastanut eturauhassyövän? Etsimme eturauhassyöpään sairastuneita henkilöitä vastaamaan Suomi hoitaa 2023 -tutkimukseen, jonka tavoitteena on tuoda potilaan ääni...

Lue lisää
/

Avoin luento: Henkinen hyvinvointi ja jaksaminen syöpähoitojen aikana ja niiden jälkeen 7.9.2023

5.9.2023 | Suomen Suolistosyöpäyhdistys järjestää avoimen luennon torstaina 7.9.2023 klo 17.30 Kampin Palvelukeskuksen juhlasalissa (2.krs), os. Salomonkatu 21B Helsinki. Docrates...

Lue lisää
/

Docrateella hyödynnetään uusimpia rintasyövän lääkehoitoja

Uusia syöpälääkkeitä kehitetään koko ajan, ja jo käytössä oleville lääkkeille löydetään myös uusia käyttökohteita. Ennen kuin uusi lääke otetaan käyttöön...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16