Skip to content

Docrates aloittaa uudentyyppisen alfasäteilyhoidon ensimmäisenä Pohjoismaissa

20.5.2024 Kategoriat: Uutiset
Syövän hoito
Docrates Syöpäsairaala aloittaa uuden kokeellisen alfasäteilyhoidon levinnyttä eturauhassyöpää sairastaville potilaille ensimmäisenä Pohjoismaissa. Alfasäteilyhoitoa voidaan antaa itsenäisenä hoitomuotona tai yhdistää se beetasäteilyyn perustuvaan lääkehoitoon tehostamaan syöpähoitoja.

Alfasäteilyhoito on kokeellista potilaalle annettavaa radiolääkehoitoa, joka soveltuu miesten yleisimpään syöpäsairauteen, eturauhassyöpään silloin, kun kastraatioresistentti eturauhassyöpä on levinnyt, eivätkä standardihoitomuodot tehoa. Korkeaenerginen alfasäteily on tehokkaampi tuhoamaan syöpäkudosta ja hoito kohdistuu myös mikrometastaaseihin betasäteilyä paremmin.

Docrates Syöpäsairaala otti isotooppihoidot eli radiolääkehoidot käyttöön levinneen eturauhassyövän hoitoon vuonna 2017. Hoitoja on annettu Docrateen potilaille jo lähes 1 500. Uusimpien *tutkimustulosten mukaan alfasäteilyhoidoilla voidaan saada hyviä hoitovasteita potilailla, joilla on laajalle levinnyt tauti tai vaste betasäteilyyn pohjautuvalle isotooppihoidolle on ollut riittämätön. Alfa- ja betasäteilyyn perustuvien isotooppihoitojen yhdistelmällä on osoitettu myös alustavia lupaavia tuloksia.

– On hienoa, että voimme ottaa käyttöömme uudentyyppiset alfasäteilyhoidot ensimmäisenä Pohjoismaissa. Olemme hoitaneet levinnyttä eturauhassyöpää hormoni- ja kemoterapialääkkein sekä säde- ja isotooppihoidoilla. Syöpä voi kuitenkin muuntua ja yksittäinen lääke tai hoitomuoto menettää tehonsa. Syövänhoito edellyttääkin usein erilaisten hoitomuotojen yhdistelemistä ja alfasäteilyhoito on tervetullut lisä tähän arsenaaliin, sanoo Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Juha Kononen.

– Olemme nyt uuden äärellä. Alfasäteily on tehokasta hiukkassäteilyä, jota voidaan nyt hyödyntää yksilöllisenä terapiamuotona eturauhassyöpään sairastuneelle. Tutkimustulokset hoidoista ovat hyvin lupaavia, kertoo Jukka Kemppainen, isotooppiylilääkäri, Docrates Syöpäsairaalasta.

Docrates Syöpäsairaala hyödyntää viimeisintä kansainvälistä tutkimustietoa potilaiden yksilöllisessä syövänhoidossa ja ottaa käyttöön viiveettömästi uusia diagnostisia menetelmiä ja hoitomuotoja.

Lue lisää *tutkimuksesta täältä > Actinium-225-PSMA radioligand therapy of metastatic castration-resistant prostate cancer (WARMTH Act): a multicentre, retrospective study

OTA YHTEYTTÄ AJANVARAUKSEEMME JA KYSY LISÄÄ

Lue uusimpia tiedotteita

Asiakastiedote 21.5.2024

Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Lue lisää

Vastaanotolle tultaessa henkilötiedot tarkistetaan henkilötodistuksella

Asioidessasi Docrates Syöpäsairaalassa varauduthan esittämään kuvallisen henkilötodistuksen.

Investoinnit diagnostiikkaan ja uusiin hoitoihin sekä palveluihin – Docrates Syöpäsairaala julkaisi vuosikatsauksen 2023

Vuonna 2023 Docrates Syöpäsairaala edisti strategiaansa investoimalla laajempiin toimitiloihin, kehittämällä syövän varhaisen toteamisen palveluita ja rekrytoimalla lisää osaajia. Yhtiön liikevaihto...

Docrates Syöpäsairaala osaksi Mehiläistä

Syöpäsairauksien diagnostiikkaan, hoitoon sekä seurantaan erikoistunut Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Docrateen toiminnan vahva kehittäminen ja korkealaatuisten...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16