Skip to content

HUSin entinen toimitusjohtaja Juha Tuominen Docrates Syöpäsairaalan hallitukseen – ”Yhteiskunta, jossa on vaihtoehtoja, on hyvä asia”

15.10.2021 Kategoriat: Tiedotteet
Yritystietoa
5.10.2021 | Docrates Syöpäsairaala on nimittänyt hallituksensa jäseneksi professori Juha Tuomisen (sisätautien erikoislääkäri, dosentti). Tuominen, 58, tunnetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin entisenä toimitusjohtajana.

Docrates Syöpäsairaalan hallitukseen liittymisestä Tuomisen sai kiinnostumaan mahdollisuus myötävaikuttaa siihen, että syöpäpotilailla on entistäkin suurempi valinnanvapaus yksilöllisistä hoidoista.

”On erittäin tärkeää, että suomalainen terveydenhoito, niin julkinen kuin yksityinenkin, kehittyy. Työurani aikana olen oppinut, että yksityisen rooli on moninainen: se on todella positiivinen kirittäjä julkiselle, mikä pitää ottaa ainoastaan hyvänä asiana. On tärkeää, että ihmisillä on monia vaihtoehtoja, sillä yhteiskunta, jossa on vaihtoehtoja, on hyvä asia”, hän sanoo.

”Docrates on jo kokenut toimija, joka on selvästi osoittanut, että sillä on tärkeä rooli yhteiskunnassa. On hienoa olla mukana terveydenhuoltoyrityksessä, jolla on jo ennestään näin merkittävä rooli ihmisille, potilaille ja syövänhoidon kehittämiselle. Se sopii äärettömän hyvin siihen maailmaan, mitä olen ollut rakentamassa, eli potilas- ja asiakaslähtöisempää terveydenhuoltoa.”

Vahvuuksina kentän tuntemus ja johtamiskokemus

Hallituksen jäsenenä Tuomisen tavoite on entisestään parantaa Docrateen toiminnan edelläkävijyyttä ja selkeyttä.

”Näen, että Docrates on jo onnistunut lunastamaan paikkansa alalla, mutta onhan myös yksityisenkin syövänhoidon kehittämisessä vielä paljon tehtävää – niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin potilaille. Tässä kehittämistyössä on varmasti hyötyä toimintakentän ja lääketieteen tuntemuksestani sekä johtamiskokemuksestani ja verkostostani.”

Tavoiteorientoituneeksi ja kilpailuviettiseksi tunnustautuva Tuominen uskoo, että hänen vuosikymmenten aikana kartuttamansa kokemus terveydenhuoltoalalta auttaa tunnistamaan uusia mahdollisuuksia tarjota palveluita yhä suuremmalle asiakaskunnalle.

”Yksi suurimmista kokemukseni tuomista eduista on selkeyden tavoittelu, jotta saadaan vietyä asioita aidosti eteenpäin. Kaikessa tekemisessä fokuksen pitää olla kunnossa, sillä vain siten todella osataan laittaa asioiden painopiste oikeisiin asioihin epäoleellisten sijasta. Kaikki tämä määritellään mitattaviksi strategisiksi tavoitteiksi, mikä antaa operatiiviselle johdolle hyvät työkalut onnistumiseen.”

Palapelin merkittävä palanen

Tuominen on Docrateelle merkittävä vahvistus, mutta hän muistuttaa, että tulee yhdeksi osaksi kokonaisuutta.

”Roolini on vahvistaa jo ennestään erittäin osaavaa hallitusta, ja hallitustyössä tärkein tehtäväni onkin tuoda osaamista yhteiseen pöytään kokemukseni kautta. Tuon kokonaisuuteen verkostokokemusta, osaamista sekä yksityiseltä että julkiselta puolelta ja ymmärrystä siitä, miten yhteistyötä terveydenhuollossa pyritään rakentamaan asiakaslähtöisesti”, hän kertoo.

Kesän ja alkusyksyn aikana liikuntaan ja kielten opiskeluun keskittynyt Tuominen on valmis uuteen haasteeseen.

Nyt olen fokusoitunut voimakkaasti tulevaan, mieli virkeänä.”

FAKTA: JUHA TUOMINEN

  • Ikä: Täytti 58 vuotta 13.10.2021
  • Koulutus: Professori, lääketieteen tohtori, sisätautien erikoislääkäri, dosentti
  • Työhistoria: HUSin toimitusjohtaja 2018–2021, jota ennen Terveystalon johtava ylilääkäri ja johtoryhmän jäsen. Työkokemusta myös mm. HUSin johtajaylilääkärinä.
  • Muut luottamustoimet: Tällä hetkellä ensihoidon tukisäätiössä sekä LAB-ammattikoulun hallituksessa

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Ella Kirjasniemi, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Docrates Syöpäsairaala, ella.kirjasniemi@docrates.com
puh. 050 500 1838

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita yksilöllisesti koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkostomme kanssa tarjoamme aidosti yksilöllistä syövänhoitoa uusimpia hoitomuotoja hyödyntäen – ihmisenä ihmisen rinnalla. www.docrates.com.

Lue lisää

Rintasyövästä toipunut Jaana: Docrateella korostuu elämänlaadun merkitys, täällä ei hoideta tilastoja

Istumme Jaana Nurmen kanssa Arabianrannan asukastalo Bokvillanissa vapaaehtoisvoimin pyörivän Kaffilan sohvalla. Aurinko valaisee huoneen, joka on aikanaan toiminut Arabian tehtaanjohtajan...

Lue lisää

Docrates Syöpäsairaalan hallitukseen kaksi uutta jäsentä – ex-ministeri Laura Räty ja Miia Porkkala vannovat vakaan kasvun nimeen

21.6.2021 | Docrates Syöpäsairaala on yhtiökokouksessaan 17.6.2021 valinnut hallituksensa uusiksi jäseniksi Laura Rädyn ja Miia Porkkalan. Samalla hallituksesta jäävät pois...

Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri: ”Suomessa ollaan opittu siihen, että joku muu huolehtii”

10.2.2021 | Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Juha Kononen toivoo suomalaisten oppivan kyseenalaistamaan omaan terveyteensä liittyviä lääkärin mielipiteitä. Kononen on aiemmin...

Docrates Syöpäsairaala investoi yli 6 miljoonaa euroa tilalaajennuksiin ja teknologiaan

1.7.2019 | Docrates Syöpäsyöpäsairaala laajentaa toimintaansa vastatakseen kasvaneisiin asiakasmääriin. Myös sairaalan jo ennestään korkeatasoista tutkimus- ja hoitolaitteistoa uusitaan. Investointien kokonaisarvo...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16