Julkaistu: 04.02.2020

Maailman syöpäpäivä – Jokainen voi vaikuttaa omaan syöpäriskiinsä

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Maailman Syöpäpäivää (World Cancer Day) vietetään tänään 4.2.2020. Kansainvälinen syöpäunioni (UICC) ja sen jäsenjärjestöt haluavat Maailman syöpäpäivällä lisätä tietoisuutta syövän ennaltaehkäisystä, varhaisen diagnostiikan merkityksestä ja syövän hoidosta.

Docrates Syöpäsairaala tukee Maailman syöpäpäivän tärkeää tavoitetta syövän voittamiseksi. Omistautunut henkilöstömme tekee joka päivä tinkimätöntä työtä yhteisen tavoitteen eteen. Hoidamme syöpään sairastuneita viimeisimpään tutkimustietoon perustuen yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Olemme aktiivisesti mukana syövänhoidon tutkimus- ja kehitystyössä. Olemme myös mukana jakamassa tärkeää tietoa syövän ennaltaehkäisystä ja varhaisen diagnostiikan merkityksestä.

Miten voit osallistua Maailman syöpäpäivän tavoitteisiin

Syövän voittamiseen tarvitaan laadukasta tutkimusta. Syöpätyötä voi tukea esimerkiksi tukemalla syöpätutkimusta tekemällä lahjoituksen (ks. esimerkiksi Syöpäsäätiö/Lahjoita) tai tekemällä henkilökohtaisen terveyspäätöksen.

Lue alta Docrates Syöpäsairaalan asiantuntijoiden vinkit siitä, miten voit vaikuttaa omaan syöpäriskiisi.

Jokainen voi vaikuttaa omaan syöpäriskiinsä

Arviolta joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään jossain elämänsä vaiheessa. Jokainen voi vaikuttaa omaan syöpäriskiinsä omilla elintavoillaan. Docrates Syöpäsairaalan asiantuntijat kannustavat huolehtimaan hyvinvoinnista liikkumalla säännöllisesti, syömään terveellisesti, pysymään normaalipainoisena, välttämään tupakointia ja runsasta alkoholinkäyttöä, suojautumaan auringolta sekä osallistumaan kansallisiin seulontoihin ja rokotusohjelmiin.

Syövän varhaisella diagnosoinnilla on suuri merkitys hoidon valintaan ja syövästä parantumiseen. Jos syöpä löydetään varhain ja paikallisena, se on usein mahdollista parantaa. Lääketiede ja hoitomenetelmät ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä rohkaisevan paljon.

Terveet elintavat ennaltaehkäisevät syöpää

Emme voi vaikuttaa ikäämme, sukupuoleemme tai perimämme mukanaan tuomaan alttiuteen sairastua syöpään. Vanhetessamme solujen kyky torjua ja korjata vaurioita heikkenee, joten iän myötä myös syöpäriski kasvaa. Ihmisen oma käyttäytyminen ja elinympäristö vaikuttavat syöpien syntyyn. Niiden tuntemisella ja huomioonottamisella on merkitystä syöpätautien ennaltaehkäisyssä.

Jopa kolmasosa syöpätapauksista on ehkäistävissä elintavoilla. Syöpäriskiä vähentävät terveelliset elintavat, kuten oikeanlaiset ruokailutottumukset ja riittävä liikunta. Terveellinen ruokavalio ja fyysinen aktiivisuus eivät ainoastaan ehkäise syöpää, vaan ne auttavat myös jaksamaan arjessa, kertoo Tom Wiklund, johtava ylilääkäri Docrates Syöpäsairaalasta.

Syövän ennaltaehkäisemiseksi:

 • Huolehdi hyvinvoinnistasi liikkumalla säännöllisesti.
 • Pyri pysymään mahdollisimman normaalipainoisena.
 • Syö terveellisesti. Suosi kasvisvoittoista ruokavaliota.
 • Älä tupakoi ja vältä runsasta alkoholin käyttöä.
 • Osallistu kansallisiin syöpäseulontoihin ja rokotusohjelmiin.
 • Suojaa itsesi auringolta ja vältä liiallista auringossa oleskelua.
 • Tutki rinnat säännöllisesti.

Jokainen voi siis itse vaikuttaa syöpäriskiinsä ja mahdollisen syövän varhaiseen toteamiseen. Esimerkiksi rintojen säännöllinen tutkiminen ja joukkoseulontoihin osallistuminen ovat keinoja, joilla voit itse vaikuttaa siihen, että syöpä löydetään sen ollessa varhaisessa vaiheessa.

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 07.09.2020

Docrates Syöpäsairaalaan huipputeknologiaa edustava PET-TT-laite

Docrates Syöpäsairaalaan on asennettu Suomessa vielä harvinainen, uuden sukupolven PET-TT-kuvantamisen laite. Uusi laite tarjoaa aiempaa tarkempia kuvia, lyhyempiä kuvausaikoja sekä...

Lue lisää
Julkaistu: 01.09.2020

Miksi hoitaa eturauhassyöpää yksityisessä syöpäsairaalassa?

Yksityiseen eturauhassyövän hoitoon hakeudutaan muun muassa nopeuden, yksilöllisen ja aktiivisen hoito-otteen, maailmanluokan sädehoidon sekä elämänlaadullisten seikkojen vuoksi.

Lue lisää
Julkaistu: 28.08.2020

Voidaanko kohdunkaulan syöpä hävittää maailmasta?

Tie kohdunkaulan syövän hävittämiseen on rokottaminen, kirjoittaa naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen onkologian erikoislääkäri, prof., Johanna Mäenpää.

Lue lisää
Julkaistu: 26.08.2020

Mies – Näin pidät eturauhasestasi huolta

Eturauhassyöpään sairastuu vuosittain yli 5000 ja kuolee yli 900 miestä. Myös muut eturauhasvaivat ovat miehillä yleisiä. Lue, miten voit pitää...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16