Skip to content

Yhä useammat syöpäpotilaat hakeutuivat tutkimuksiin ja hoitoihin yksityiseen syöpäsairaalaan – Docrates Syöpäsairaalan vuoden 2022 katsaus julkaistiin

10.5.2023 Kategoriat: Tiedotteet
Yritystietoa
10.5.2023 | Vuonna 2022 Docrates Syöpäsairaalan liikevaihto kasvoi 26,0 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa 13,5 prosentin kasvua edellisvuodesta. Liikevaihdosta 70 prosenttia tuli suomalaisilta ja 30 prosenttia ulkomaalaisilta potilailta.

Toimitusjohtaja Ilpo Tolonen kommentoi vuoden 2022 tulosta:

”Koronapandemian aiheuttamat viiveet diagnostiikassa ja julkisen terveydenhuollon saatavuuden haasteet näkyivät selvästi kysynnän kasvuna viime vuoden aikana Docrates Syöpäsairaalassa. Pandemia vähensi seulontojen ja tarkastusten määrää ja terveyden- ja sairaanhoidon henkilökuntakriisillä on ollut suuri vaikutus siihen, että potilaat ovat hakeutuneet tutkimuksiin ja hoidettavaksi Docrateelle, Pohjoismaiden ainoaan yksityiseen syöpäsairaalaan.

Docrates suoriutui kasvaneesta kysynnästä hyvin ilman viiveitä hoitoon pääsyssä. Liikevaihtomme kasvoi 13,5 prosenttia ja tilikauden tuloksemme oli 2,8 miljoonaa euroa, vaikka kustannukset nousivat ja maailmanpoliittinen tilanne oli epävakaa.

Docrates edisti määrätietoisesti strategiaansa olla kansainvälisesti arvostettu syövän hoidon edelläkävijä, yksilöllisesti ja viiveettömästi – Ihmisenä ihmisen rinnalla.

Suurin osa potilaista, 70 prosenttia tuli hoitoon edelleen Suomesta. Potilaat kustansivat hoidot yksityisellä rahoituksella ja jo lähes kolmanneksen suomalaisten hoidoista korvasi yksityiset terveysvakuutukset. Vuonna 2022 ulkomaalaisia potilaita tuli syöpähoitoihin lähes viidestäkymmenestä eri maasta, heistä yli puolet tuli Ruotsista. Yhteistyötä tiivistettiin eri yksityisten lääkäripalveluyritysten ja vakuutusyhtiöiden kanssa Suomessa ja muissa maissa vuoden aikana.

Voimakkaimmin kasvanut liiketoimintakategoria oli diagnostiikka, kuvantaminen ja radiofarmasia, joka kasvoi edellisvuodesta peräti 24 prosentilla. Aikaisempaa useammalla potilaalla oli jo edennyt tauti, jonka levinneisyyden selvittäminen edellytti tarkempaa kasvaimen profilointia ja kuvantamista. Sädehoitoliiketoiminto kasvoi 15 prosenttia.

Docrates Syöpäsairaalassa ajan syöpälääkärille saa kahdessa päivässä ja tutkimukset voidaan toteuttaa noin viikossa ja hoidot aloitetaan potilaan aikataulujen mukaisesti. Yhtiö otti myös käyttöön vuoden 2022 aikana sähköisen ajanvarausjärjestelmän, joka tehostaa ajanvarausta ja tietojen siirtoa sairaalaan. Järjestelmää kehitetään edelleen myös tulevina vuosina.

Viime vuonna syöpäsairaala palkkasi monia uusia työntekijöitä turvatakseen viiveettömän hoitoon pääsyn ja välttääkseen hoitojonojen syntymisen. Riittävä henkilökunnan määrä näkyy Docrateella ennen kaikkea hoidon laadussa, henkilöstön hyvinvoinnissa ja siinä, että jokaisella hoitajalla ja lääkärillä on aikaa potilaille. Oma lääkäri ja oma hoitaja on potilaalle hoidon laadun tae sekä henkilökunnan jaksamisen kannalta äärettömän tärkeä asia. Yhtiö on ollut yksi Suomen innostavimmista työpaikoista jo useampana vuonna peräkkäin. Yhtiön oman vakituisen henkilöstön määrä vuoden 2022 lopussa oli 85.

Yhtiö jatkoi myös panostamista kliinisiin lääketutkimuksiin sekä uusien diagnosointi- ja hoitomenetelmien kehitykseen. Vuoden aikana oli käynnissä yhdeksän kliinistä lääketutkimusta mm. eturauhas- ja rintasyövässä. Uudet immuno-onkologiset hoidot ovat tuoneet monia uusia mahdollisuuksia syövänhoitoon.

Docrates Syöpäsairaala on kirittämässä syövän diagnostiikan ja hoidon kehittymistä kansainvälisesti. Yhtiö panostaa myös jatkossa kliinisen toiminnan ja palveluiden kehitykseen sekä strategisiin kumppanuuksiin erityisesti Suomessa mutta myös muissa Pohjoismaissa. Yhtiö laajentaa sairaalan tiloja Helsingissä ja uusien palveluiden käyttöönottoa. Tavoitteena on myös kehittää digitaalisia palveluita edelleen asiakkaan asioinnin helpottamiseksi.

Docrateella potilas on keskiössä ja syövän hoito on aina yksilöllistä ja potilaslähtöistä.  Potilaat ovat alati valveutuneempia ja haluavat osallistua itse hoitopäätöksiinsä. On äärimmäisen tärkeää, että potilaiden kanssa käydään hoitovaihtoehdot läpi perinpohjaisesti elämänlaatu huomioiden. Potilaalla on tiivis yhteys omaan hoitajaan ja lääkäriin koko hoitopolun ajan.

Syöpäsairaalamme tavoitteena on, että jokainen potilas kokee olevansa potilaistamme se tärkein. Meille ensiarvoisen tärkeää on seurata potilaidemme tyytyväisyyttä, sillä haluamme panostaa erinomaisen asiakaspalvelutasomme ylläpitoon sekä palveluidemme ja hoitojemme kehittämiseen.

Haluan kiittää koko henkilöstöämme upeasti sujuneesta vuodesta 2022. Teemme merkityksellistä työtä ja annamme potilaillemme parhaan mahdollisen palvelun ja hoidon, askeleen edellä syöpää, ihmisenä ihmisen rinnalla. Rakennamme yhdessä henkilöstömme kanssa syövänhoidon menestystarinaa, sanoo Ilpo Tolonen, toimitusjohtaja, Docrates Syöpäsairaala.”

– Haluan kiittää koko henkilöstöämme upeasti sujuneesta vuodesta 2022. Teemme merkityksellistä työtä ja annamme potilaillemme parhaan mahdollisen palvelun ja hoidon, askeleen edellä syöpää, ihmisenä ihmisen rinnalla. Rakennamme yhdessä henkilöstömme kanssa syövänhoidon menestystarinaa, sanoo Ilpo Tolonen, toimitusjohtaja, Docrates Syöpäsairaala.


Lisätietoja:

Ilpo Tolonen, toimitusjohtaja, Docrates Syöpäsairaala
p. 050 500 1880, ilpo.tolonen@docrates.com

Marja Saviluoto, talousjohtaja, Docrates Syöpäsairaala
p. 050 500 1836, marja.saviluoto@docrates.com

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita yksilöllisesti koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkostomme kanssa tarjoamme aidosti yksilöllistä syövänhoitoa uusimpia hoitomuotoja hyödyntäen.
Askeleen edellä – Ihmisenä ihmisen rinnalla.

Lue uusimpia tiedotteita

Docrates aloittaa uudentyyppisen alfasäteilyhoidon ensimmäisenä Pohjoismaissa

Docrates Syöpäsairaala aloittaa uuden kokeellisen alfasäteilyhoidon levinnyttä eturauhassyöpää sairastaville potilaille ensimmäisenä Pohjoismaissa. Alfasäteilyhoitoa voidaan antaa itsenäisenä hoitomuotona tai yhdistää se...

Lue lisää

Docrates Syöpäsairaala osaksi Mehiläistä

Syöpäsairauksien diagnostiikkaan, hoitoon sekä seurantaan erikoistunut Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Docrateen toiminnan vahva kehittäminen ja korkealaatuisten...

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Luomihoitajan luomitarkastukseen vaivattomasti

Luomitarkastuksessa kokenut sairaanhoitajamme tarkastaa luomet ja ihon sekä ohjaa tarvittaessa luomenpoistoon. Voit varata ajan ilman lähetettä.

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16