Päivi Hietanen

Psykoterapia

Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri
Ylemmän erityistason yksilöpsykoterapeutti
LKT, syöpätautien dosentti

Erityisosaaminen

Rintasyövän hoito ja seuranta. Syöpään liittyvä psyykkinen kuormitus, potilaan ja omaisen psyykkinen tuki, elämäntilanteen jäsentäminen.

Palvelut

Rintasyövästä, sen hoidoista ja eri hoitovaihtoehdoista keskusteleminen potilaan kanssa. Rintasyövän hormonihoitojen toteuttaminen. Rintasyövän seuranta. Potilaan ja omaisen psyykkinen tuki ja elämäntilanteen jäsentäminen. Kriisiterapia.

Kielitaito

Suomi, ruotsi, englanti

Näytä lisätiedot

Piilota lisätiedot

Biografia

Päivi Hietasella on pitkäaikainen kokemus rintasyöpäpotilaiden hoidosta. Hän hankki myös psykoterapeutin pätevyyden pystyäkseen auttamaan potilaita ja heidän omaisiaan sairauden aiheuttamassa psyykkisessä kriisissä. Tästä syystä hän saattoi perustaa yhdessä kollegojensa kanssa HYKSin syöpätautien klinikalle maamme ensimmäisen psyykkisen tuen yksikön. Sittemmin hän siirtyi Suomen Lääkärilehden tieteelliseksi päätoimittajaksi, missä avautui laajempi näkökulma suomalaiseen terveydenhuoltoon ja lääketieteeseen. Samalla hän jatkoi syöpäpotilaiden hoitoa yksityisvastaanotolla seuraten rintasyövän hoidon kansainvälistä kehitystä. Potilaiden ja heidän lähiomaistensa hoidon hän kokee läheiseksi ja merkitykselliseksi työksi. Hän osallistuu alan kansainvälisiin hoitolinjauksia tekeviin kokouksiin pystyäkseen palvelemaan potilaitaan mahdollisimman hyvin.

Koulutus

Syöpätautien dosentti, Helsingin Yliopisto 2000
Ylemmän erityistason yksilöpsykoterapeutti 1999
Lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin Yliopisto 1987

Työhistoria

  • Docrates Syöpäsairaala, Erikoislääkäri 2015-
  • Suomen Lääkärilehti, Lääketieteellinen päätoimittaja 2003-2017
  • Yksityisvastaanotto 2003-
  • HYKS Syöpätautien klinikka, Lääkäri/Erikoislääkäri 1979-2003

Tieteellinen toiminta

Kansainvälisiä ja kotimaisia tieteellisiä julkaisuja rintasyövästä ja sen hoidosta ja seurannasta. Julkaisuja myös syöpään liittyvästä psyykkisestä kuormituksesta, potilaan ja puolison sopeutumisesta sairauteen, lääkärin ja potilaan välisestä vuorovaikutuksesta ja lääkärien vuorovaikutuskoulutuksesta.

Jäsenyydet ja luottamustehtävät

Suomen Rintasyöpäryhmän tiedotuslehden toimittaja 2007-
Suomen Rintasyöpäryhmän tiedotuslehden päätoimittaja 2000-2007
Suomen Rintasyöpäryhmän hallitus 1991-2004