Docrates Syöpäsairaala tarjoaa syöpään sairastuneille mahdollisuuden osallistua maksuttomiin kliinisiin syöpälääketutkimuksiin. Lääketutkimukseen osallistuminen merkitsee potilaalle mahdollisuutta saada uusimpia syövänhoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, joita ei ole vielä muuten saatavilla. Tutkimukset tehdään aina viranomaisten tarkasti valvomissa tutkimusolosuhteissa.

Lääketutkimuksista kiinnostunut potilas ei tarvitse lääkärin lähetettä vaan voi ottaa suoraan yhteyttä Docrates Syöpäsairaalaan. Tutkimukseen voi osallistua riippumatta asuinkunnasta.

Näiltä sivuiltamme löydätte tietoa meneillään olevista maksuttomista lääketutkimuksista, joihin voidaan ottaa uusia tutkittavia.

Lue tutkimuspotilaamme kokemus >>

Docrates Syöpäsairaalassa avoinna olevat maksuttomat lääketutkimukset:

Keuhkosyövän lääketutkimus

Vaiheen III kansainvälinen satunnaistettu monikeskustutkimus, joka selvittää Rova T:n tehoa pienisoluisessa keuhkosyövässä ylläpitohoitona ensilinjan platinapohjaisen hoidon jälkeen (MERU). Rova T on uudenlainen vasta-aineen ja solunsalpaajan yhdistelmä. Tutkimukseen soveltuvilla potilailla:

 • Enintään 4 ensilinjan platinapohjaista hoitosykliä takana
 • Hoito on tehonnut eli pysäyttänyt syövän kasvun
 • Edeltävä sädehoito on sallittu

Lue lisää keuhkosyövän lääketutkimuksesta täältä >>

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03033511?term=MERU&rank=1

Rintasyövän lääketutkimus

Vaiheen III lääketutkimus potilaille, jotka ovat hiljattain sairastuneet varhaisvaiheen rintasyöpään. Tutkimus selvittää uuden syöpäsolujen jakautumista estävän lääkkeen abemasiklibin tehoa ja turvallisuutta yhdistettynä hormonaaliseen lääkehoitoon potilailla, joilla on kohonnut rintasyövän uusiutumisriski leikkauksen jälkeen. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, ehkäiseekö abemasiklibi tehokkaammin rintasyövän uusiutumista kun se annetaan yhdistelmähoitona hormonaalisen lääkehoidon kanssa.

Saatat mahdollisesti soveltua tutkimukseen, jos

 • Rintasyöpäleikkauksen yhteydessä poistettu kainalosta imusolmukkeita, joista on löytynyt syöpäkudosta mutta rintasyöpä ei ole levinnyt muualle kehoon.
 • Rintasyövän on todettu olevan hormonireseptoripositiivinen ja HER2-negatiivinen
 • Sinulle ollaan suunnittelemassa, olet aloittamassa tai olet aloittanut hormonaalisen lääkityksen (kuten esimerkiksi tamoksifeeni tai letrotsoli) ja aloituksesta on kulunut korkeintaan 7 viikkoa.

Lue lisää tutkimuksesta täältä >>

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03155997?term=monarche&rank=1

Varhaisvaiheen lääketutkimukset

1)

Vaiheen I/II immuno-onkologinen lääketutkimus, jossa selvitetään kolmen puolustusjärjestelmään (nivolumab, ipilimumab ja BMS-986205 (anti-IDO) vaikuttavan lääkkeen tehoa ja turvallisuutta edenneessä melanoomassa, ei pienisoluisessa keuhkosyövässä ja munuaissyövässä. Kyseessä on avoin kansainvälinen monikeskustutkimus, jossa ei ole verrokkihaaraa. Tällä hetkellä olemme ainoa keskus, joka on avoinna Pohjoismaissa.

 • Edennyt munuaissyöpä, jonka hoitona ei aiempaa immunologista lääkettä. Vähintään yksi aikaisempi hoitolinja (TKI, tyrosiinikinaasiestäjä) tulisi olla.
 • Edennyt melanooma, johon ei aiempaa immunologista lääkettä, mutta B-Raf estäjä lääkitys on sallittu. Potilaat, joilla ei aiempaa hoitoa soveltuvat myös.
 • Ei pieni-soluinen keuhkosyöpä, johon ei aiempaa IO lääkettä, mutta platinapohjainen hoito tai TKI lääkitys sallittu. Potilaat, joilla ei aiempaa hoitoa soveltuvat lisäksi.

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02658890?term=2015-004914-79&rank=1

2)

Varhaisvaiheen lääketutkimus, joka selvittää puolustusjärjestelmää muokkaavan hoidon (ABBV-181) tehoa ja turvallisuutta kiinteissä kasvaimissa. Immuno-onkologiset lääkkeet ovat standardihoidon osa useassa eri syövässä. Tässä tutkimuksessa selvitetään hoidon tehoa useassa eri syövässä, johan standardihoito ei ole tehonnut. Näitä ovat

 • Ei-pienisoluista keuhkosyöpää sairastavat potilaat, joiden sairaus on edennyt joko platinapohjaisen hoidon tai täsmälääkehoidon (tyrosiinikinaasiestäjä) jälkeen ja jotka eivät ole aiemmin saanut PD-1 estäjä hoitoa
 • Pään ja kaulan alueen syöpä, joka on edennyt tai uusiutunut ensilinjan hoidon jälkeen ja joka ei sovellu paikallishoitoon kuten leikkaus tai sädehoito eikä aikaisempaa PD-1 estäjähoitoa
 • Potilaat, jotka eivät ole aiemmin saaneet PD-1 estäjähoitoa ja standardihoito on osoittautunut tehottomaksi: kolmoisnegatiivinen rintasyöpä, munasarjasyöpä, maksasyöpä, vatsasyöpä, pienisoluinen keuhkosyöpä, mesoteliooma, sappitiehytsyöpä ja Merckelin solusyöpä.

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03000257?term=ABBV-181&rank=1

Lisätiedot

Lisätietoja kliinisistä lääketutkimuksistamme antavat (ma-pe klo 8-16) tutkimuskoordinaattorimme:

 • Henna Lundenius puh. +358 50 500 1895 (tai sähköpostitse henna.lundenius(a)docrates.com) ja
 • Susanna Miettinen puh +358 50 500 1856 (tai sähköpostitse susanna.miettinen(a)docrates.com)

Lue lisää kliinisistä lääketutkimuksista täältä >>

 

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)