Paikallisen rintasyövän ensimmäinen hoito on leikkaus. Docrates Syöpäsairaalassa potilaat pääsevät rintasyöpäleikkaukseen viiveettä. Tarvittavat tutkimukset, kuten vartijaimusolmukekartoitus, tehdään Docrateella ennen leikkausta. Asiantuntijamme suosittelevat magneettitutkimusta ennen leikkausta syövän levinneisyyden kartoittamiseksi.

Rintasyöpäleikkaus toteutetaan yhteistyökumppanisairaaloissamme. Ennen yksilöllisesti räätälöityä leikkausta potilas tapaa Docrateella sekä syöpälääkärimme että kokeneen rintasyöpäkirurgi Jari Viinikaisen, joka leikkaa Aava Sairaala Kampissa tai Helsinki Hospitalissa.

Korkeatasoinen kirurginen hoitotiimi sekä Docrateen oma lääkäri, koordinoiva hoitaja ja muut erikoisosaajat toimivat tiiviissä yhteistyössä, jotta rintasyöpäleikkaus toteutuu nopeasti ja onnistuu mahdollisimman hyvin. Pienikokoinen syöpä voidaan leikata rintaa säästäen. Osassa tapauksista tarvitaan rinnanpoistoleikkaus.

Rinta voidaan haluttaessa rekonstruoida samassa leikkauksessa tai vasta hoitojen jälkeen lähtötilanteesta riippuen. Säästävissä leikkaustekniikoissa käytetään hyväksi plastiikkakirurgisia rinnan muotoilutekniikoita parhaan lopputuloksen saamiseksi. Jos rinta poistetaan kokonaan, on mahdollista harkita samassa leikkauksessa rinnan uudelleen rakentamista omalla kudoksella, rintaimplantilla tai näiden yhdistelmällä.

breast-surgery-planning
Havainnekuva plastiikkakirurgin tekemästä rintasyövän säästävästä leikkauksesta

Rintasyöpäleikkauksen jälkeen patologi tutkii erittäin tarkoin rinnasta poistetun syöpäkasvaimen ja määrittää syöpätyypin. Rintasyövän uusiutumisriskin ja hoidon valinnan kannalta merkityksellisiä ominaisuuksia ovat kasvaimen pahanlaatuisuusaste, hormonireseptorien ilmentyminen solun pinnalla, solujen jakautumisnopeus sekä mahdollinen HER-2 –tekijän ilmentyminen.

Rintasyövän leikkaushoidon jälkeen on mahdollisuus käydä fysioterapeutimme vastaanotolla esimerkiksi lymfaterapiassa. Fysioterapeuttimme antaa kotihoito-ohjeita esimerkiksi liikkuvuuden parantamiseksi operoidulla alueella ja ohjeita arven hoitoon sekä yleiseen hyvinvointiin.

Kysy meiltä lisää, autamme mielellämme

Jos epäilette rintasyöpää tai olette saanut rintasyöpädiagnoosin, pääsette Docrateen erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä. Lääkäri kartoittaa tilanteen ja tarvittaessa suosittelee jatkotutkimuksia. Tyypillisiä tarpeellisia lisätutkimuksia ovat ultraäänitutkimuksen yhteydessä otettava neulanäyte ja/tai magneettikuvaus. Jo ensimmäisestä vastaanotosta alkaen saatte Docrateella oman lääkärin. Koordinoiva hoitaja puolestaan vastaa siitä, että hoito sujuu mahdollisimman jouhevasti ja nopeasti. Hän auttaa teitä käytännön asioissa sekä toimii tukenanne koko hoitopolun. Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Rintasyöpäkirurgi Jari Viinikainen
Rintasyöpäkirurgi Jari Viinikainen
Rintasyöpähoitaja Helena Juutinen
Rintasyöpähoitaja Helena Juutinen

 

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Menetänkö rintani? Säästävä syöpäleikkaus säilyttää rinnat ja itsetunnon.

Koko rinnan poisto vai säästävä leikkaus? Rintasyöpäleikkauksen tavasta päättäminen on kirurgin ja potilaan yhteistyötä.

Päivä rintasyöpäkirurgin matkassa. Mitä leikkaussalissa tapahtuu.

 

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)