Eturauhasvaivojen ja -syövän diagnostiikka ja hoito on tunnetusti monimutkaista: epätietoisuus, erilaiset hoitovaihtoehdot sekä mahdollisen hoidon seuraamukset askarruttavat monia miehiä. Saadaksemme parhaan mahdollisen käsityksen tilanteesta ja avun ongelmiin, tarvitaan mahdollisimman laajaa osaamista. Kun yhdistetään kokeneen urologin ja onkologin näkemys, jossa hyödynnetään syöpäkuvantamiseen perehtyneitä erikoisosaajia, saadaan todella kokonaisvaltainen tilannekatsaus miehen eturauhasen tilaan ja tarjolla oleviin hoitovaihtoehtoihin.

Docrates Eturauhassyöpäklinikka tarjoaa koko tiimin vahvan vuosien kokemuksen ja osaamisen potilaan käytettäväksi – lääketieteellisen tutkittuun näyttöön nojautuen. Kuten Docrateen hoitofilosofiaan kuuluu, on potilas kaiken tekemisen ehdottomassa keskiössä; eturauhasen tilanne, hoitovaihtoehdot ja niiden mahdolliset seuraamukset käydään miehen ja hänen läheistensä kanssa huolellisesti läpi. Potilas saa tietoa, keskusteluapua ja aitoa välittämistä päätöksentekonsa tueksi.

Eturauhastiimi – johtavat asiantuntijat palveluksessasi

Eturauhassyöpäklinikan lääkäritiimillämme on vuosien kokemus eturauhasvaivojen ja –syövän hoidosta, jolloin pystymme suunnittelemaan yhdessä potilaan kanssa juuri hänelle sopivimman hoitomuodon. Sädehoidon ylilääkärimme, onkologian erikoislääkäri Timo Joensuu on eturauhassyövän hoidon edelläkävijä, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä eturauhassyövän ja erityisesti kohdennetun sädehoidon saralla. Docrateella on niin ulkoisen kuin kudoksensisäisen HDR-brakyhoidon erityisosaamista.

Eturauhasen HDR-sädehoitoja olemme antaneet urologian ylilääkärimme Martti Ala-Oppaan ja urologian erikoislääkäri Lauri Taipaleen johdolla eniten Suomessa – erittäin hyvin tuloksin. Martti Ala-Oppaalla ja Lauri Taipaleella on erityisosaamista myös eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoidosta laser-TULP –menetelmällä sekä erektiohäiriön hoidosta.

Robottileikkauksen ollessa optimaalisin hoitomuoto leikkauksen tehdään yhteistyökumppanisairaaloissamme.

Docrateella jokainen potilas saa oman hoitotiimin, oman lääkärin ja hoitajan. Tukipalvelumme takaavat sinulle parhaat edellytykset parantua tai hallita eturauhassyöpää hyvän elämänlaadun säilyttäen.

Tiimi

kuva-martti-ala-opasAla-Opas, Martti
Urologian ylilääkäri
LKT, dosentti
Kirurgian ja urologian erikoislääkäri

Tehnyt pitkän uran potilastyössä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Toiminut aktiivisesti leikkausrobotin hankkimiseksi HYKS:iin. Tunnetaan erityisesti eturauhassyövän kudoksensisäisen sädehoidon uranuurtajana: toteutti ensimmäiset LDR (low dose rate) -sädehoidot Suomessa ja Suomen ensimmäiset HDR (high dose rate) –sädehoidot Docrateella. Hoitanut erinomaisin tuloksin Docrateella toista sataa HDR-potilasta vuoteen 2014 mennessä.

KUVA-Petteri_Hervonen_16Hervonen Petteri
LT, syöpätautien erikoislääkäri

Vahva 15 vuoden kokemus syöpäpotilaiden ja erityisesti eturauhassyöpäpotilaiden hoidosta ja tutkimisesta. Kokenut ja arvostettu luennoitsija ja kouluttaja kansallisesti mm. TAYS:ssa ja Tampereen yliopistolla. Vuoden 2017 kesästä toimii osastonylilääkärinä HUS syöpäkeskuksessa vastuullaan urologisten syöpien lääkehoidot.

 

Joensuu, Timo KUVA-Timo_Joensuu_24
Ylilääkäri, perustaja
LT, kliinisen onkologian dosentti, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri

Sädehoidon edelläkävijä ja Suomen kokeneimpia eturauhassyövän asiantuntijoita. Haluaa Docrateella uudistaa syövänhoitoa potilaskeskeisellä hoitofilosofialla – kulkea ihmisenä ihmisen rinnalla.


Raade, Merja

Radiologian ylilääkäri
LL, radiologian erikoislääkäri

 

 

KUVA-Lauri_Taipale_15Taipale, Lauri
LL, kirurgian ja urologian erikoislääkäri

Tehnyt potilastyötä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Erikoisalaa eturauhassyöpä ja erityisesti sen kudoksensisäinen HDR (High Dose Rate) –sädehoito. Erityisosaamista myös eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoidosta laser-TULP –menetelmällä. Ahkera luennoitsija, aiheena esimerkiksi erektiohäiriöt.

 

KUVA-Aili_Aaltonen_2

Aaltonen, Aili 

Koordinoiva hoitaja
Kliininen asiantuntijasairaanhoitaja, eturauhassyöpä
röntgenhoitaja

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

Ajanvaraus

010 773 2000

ma-to 8-18, pe 8-16

Yhteydenottopyyntö